Vi ligger nummer 1

6. november 2021 - Hvidovre Fodbold

Med stor fare for hybris, så må vi for søren da have lov til at nyde den bedste placering i 24 år. Ikke siden den sidste kamp i Superligaen i 1997, har vi ligget højere placeret, end vi gør nu, inden Nordic Bet Ligaens nummer 2 og 4 mødes på mandag, hvor vinderen vil kunne overtage førstepladsen. Inden dagens kamp, blev afdøde formand Martin Krogh-Jensen hyldet og æret med 1 minuts klapsalver. Et meget bevægende øjeblik.

Selve kampen endte med at blive en meget lige affære, hvor Lyngby dog startede bedst ud, med at forsøge at lægge et hårdt pres. Hvidovres forsvar stod dog godt placeret, og alle chancer blev afværget. Det bliver til tre større muligheder for Lyngby inden for de første 25 minutter, men et årvågent Hviovre-mandskab, lader sig ikke overliste. HIFs første rigtigt store chance kommer i det 26. minut, da Kim Aabech modtager en bold, der stryger gennem feltet, men desværre bliver afslutningen ikke placeret godt nok, og stryger lige i favnen på LBKs målmand. Det meste af spillet foregår midt på banen, men som tidligere nævnt, så holder Hvidovre-mandskabet stand, og de få forsøg på at etablere ordentlige angreb fra Lyngby's side, bliver afværget solidt, og da dommeren fløjter til pause, har ingen af holdene formået at score.

Anden halvleg bliver i store træk som første. Et klogt og solidt placeret Hvidovre-mandskab afværger ethvert forsøg på angreb fra Lyngbys side. Og så, i det 82. minut, eksploderer stadion i jubel. Kim Aabech snupper bolden fra Lyngbys venstre back, nede ved baglinjen, og Ahmed Iljazovski er hurtig til at følge op og snuppe bolden, og han trækker ind i feltet og spiller skråt tilbage til Tobias Thomsen, som gentager successen fra Amager, og modtager bolden med ryggen til mål, hvorefter han snurrer rundt, og hugger til bolden, som stryger ind, utagelig for Lyngbys målmand. Efter scoringen forsøger Lyngby med et massivt pres, og man sad og frygtede det værste. Men et rigtigt klogt spillende Hvidovre-hold, rider stormen af, og kan jublende række armene i vejret, da dommeren, efter 4 minutters overtid, fløjter kampen af. For det visuelles skyld, har jeg herunder indsat den aktuelle stilling, inden Helsingør og Fredericia mødes mandag.

Assistenttræner, Christian Grønbæk: Vi var godt klar over, at det ville blive en hård kamp, hvor vi ville komme til at skulle slås. Vi får et fantastisk mål, hvor Kim Aabech får erobret en god bold ved baglinjen, og via Ahmed Iljazovski får sendt bolden ind til Tobias Thomsen. Selvfølgelig har Lyngby flere chancer, men vi rider den godt af. Så en fin kamp af vores spillere.