Tilbage på sporet

11. september 2015 - Hvidovre Fodbold

Det var et tændt Hvidovre mandskab, der her til aften fik en fortjent 3-1 sejr på Kæmpernes Arena mod hvepsene fra Brønshøj. En sejr der betyder at HIF uanset weekendens øvrige resultater, stadig topper rækken.

Hvidovre kom flyvende fra start, og allerede efter tre minutter kom vi foran med 1-0. Et indlæg fra højre blev noget rodet headet i egen kasse af Brønhøj angriberen, Sebastian Lassen. Stadionspeakeren nåede i sin glædesrus at få Mads Rønne krediteret for målet, men den ros skal han trods alt ikke have. Det rystede Brønshøj i sådan en grad at Hvidovre fik lov at sætte sig på spillet. Hvidovre var nærgående i flere omgange og efter 16. minutter var det så Daniel Holms tur til at lege med. Efter godt opspil i venstre side, endte bolden i feltet til en helt fri Holm, der køligt lagde bolden i det lange hjørne med venstre skøjten. 2-0 og en bedre start kunne man ikke have ønsket for Thomas Vesth's mandskab.

Efter 25. minutter var den gal igen for de besøgende hvepse. En forholdsvis ufarlig situation i udeholdets felt gjorde Brønshøj keeper, Kasper Vilfort til en stor mulighed, da han spillede den direkte ud i sutterne på Mikkel Dahl. Dahl satte fart mod målet, forbi Vilfort, og afsluttede fladt mod mål. Her kom en Brønshøj spiller på tværs, men kun for at se Daniel Holm følge op på riposten, og 3-0 var en realitet.

Brønshøj træner Jesper Hansen reagerede promte med en dobbeltudskiftning. Mange troede at der skulle ske noget i forsvaret, men til alles overraskelse var det angrebet der blev ofret. Naundrup og Sebastian Lassen nåede vel at røre den lige så mange gange som Morten Bruun under EM 92, før de blev skiftet ud med Andreas Granskov og Sebastian Grubak.

Det skulle da også vise sig at være en god ide. Hvidovre satte tempoet en smule ned og Brønshøj kom bedre med i kampen. Efter 35 minutters spil modtog Granskov bolden på kanten af feltet. Med en fremragende førsteberøring og en lige så fremragende afslutning, sendte han en reducering i nettet bag en chanceløs Mikkel Hasling. Dahl nåede at sende et godt frisparksforsøg mod kassen, med det blev ved pausestilling 3-1.

2. halvleg blev en noget uskøn affære. Brønshøj satte sig på spillet, men blev kun farlige et par enkelte gange. Hasling måtte hive en enkelt refleks op efter et forsøg fra Kenneth Sørensen og gjorde det ikke mindre farligt for sig selv, da han ville fiste et indlæg over mål. Den blev ramt helt skævt, men han fik dog hurtigt fat i nedfaldet, så ingen skade sket. Hvidovre lurede hele tiden på omstillingsmuligheder, og Mads Rønne vil nok ærgre sig over ikke at have puttet en enkelt i kassen efter to identiske muligheder. Her var Vilfort i Brønshøj målet dog på plads.

Det blev ved de 3-1, og drengene kan nu holde sig en fortjent friweekend efter en dejlig sejr. Det var da også en tilfreds cheftræner som redaktionen fangede efter kampen.

"Vi kommer rigtig godt ud og er lidt heldige med at komme så hurtigt foran. Jeg synes at vi viser god snert i spillet og vi dominerer de første 30 minutter totalt. Vi udnytter bagrummet optimalt, og den kynisme vi har efterspurgt, var bestemt til stede i 1. halvleg. Det kan ikke undgås at man naturligt overgiver lidt initiativ efter sådan en start. Jeg ville gerne have lukket den i 2. halvleg til 4-1, men vi gør hvad vi skal og kører en sikker sejr hjem. Det var dejligt med 3 point i dag mod en svær modstander".

Næste opgave for Vesth's tropper er lørdag på udebane mod HIK.