Fremragende indsats i det nordsjællandske.

23. april 2022 - Hvidovre Fodbold

Skulle spændingen i toppen bevares helt intakt, så var en sejr nødvendig for HIF i toppen af Nordic Bet Ligaen. Men med tanke på den seneste kamp, på Pro Ventilation Arena, hvor HIF blev nedspillet med 4-0, så kunne man godt frygte at det kunne blive rigtigt svært. Helsingør havde dog tabt de seneste 3 kampe, så måske kunne overraskelsen lure.

HIF får en mulighed allerede efter 4 minutter, da Christoffer Boateng sender et højt frispark i feltet, og Fredrik Carlsen lige mangler det allersidste i at nå frem, hvorefter bolden havner i favnen på Helsingørs målmand. Ellers er indledningen meget jævn uden det store overtag til nogen af holdene. 8. minut. En lang bold sendes op ad linjen til Helsingørs Tonni Adamsen, som lidt heldigt får tæmmet med ydersiden, hvorefter han totalt snyder Daniel Stenderup. Adamsen trækker ind i feltet, og 2 meter inde, lægger han bolden ind ved fjerneste opstander, uden om Filip Djukic i Hvidovre-målet. Så sad man og frygtede, at det skulle blive lige som sidst de to hold mødtes. HIF gav dog ikke op, og Helsingør så ikke ud til, at de kunne få udnyttet momentum, og i det 28. minut, kommer så udligningen. Marcus Lindberg finder, efter et glimrende HIF-opspil, Christoffer Boateng lige uden for feltet, til højre for målet, og han tager et enkelt træk bag ud, og med et fremragende spark, lægger han bolden ind ved fjerneste opstander, uden om Sebastian Mielitz i Helsingørmålet. Resten af halvlegen bliver et slag om midten, og ingen af holdene kommer frem til yderligere scoringer.

Mønsteret fortsætter i 2. halvleg. Det meste af spillet foregår på midten, og ingen store chancer til nogen af holdene. Og så. I det 60. minut. Fredrik Carlsen sender en fremragende diagonalpasning ud til Christoffer Boateng på højrekanten, og han trækker ind foran målet, men kommer ikke rigtigt på skudhold. I forsøget på at vriste bolden fra Boateng, laver FC Helsingørs forsvar så frispark på Boateng, nogen meter uden for målet. Både Boateng selv, Kim Aabech og Magnus Fredslund stiller sig klar til at sparke, men det bliver førstnævnte, der lægger bolden ind over muren, og via undersiden af overliggeren, dumper bolden ned på den rigtige side af stregen, og hopper op i nettaget - sådan bare for en sikkerheds skyld. En fremragende frisparks-scoring. Herefter presser FC Helsingør på, men Hvidovre-mandskabet formår, med forbilledlig fight, at stoppe det meste. Dog kunne et indlæg i det 69. minut være blevet farligt, da bolden rammer Filip Djukic i brystet, og springer videre, hvor en FCH-angriber får foden på, men Djukic er hurtig og får presset så afslutningen går til målspark. Andreas Smed bliver stukket igennem i det 79. minut, og er alene med FCH-målmanden, med en forsvarer halsende efter. Inde i feltet, ser det ud til, fra min plads i modsatte ende, at Smed bliver trukket ned, men dommerens fløjte er tavs. Mere bliver det ikke til, og HIF kan trække sig sejrrigt tilbage, efter en gedigen herre-fight. Og har rynkerne ikke være dybe i Helsingør, så må de være blevet det nu. En føring ved vinterpausen på 8 point, er nu næsten sat over styr, nu hvor Lyngby og HIF kun ligger 1 point efter, men spændingen om oprykningen er i den grad intakt.

Cheftræner, Per Frandsen: Jamen, hvad skal man sige ??. Det var en fantastisk sejr, i en meget tæt kamp. Drengene viser god moral, og kommer tilbage efter at være kommet bagud. Christoffer Boateng scorer to mål, og ser ud til at være kommet igang, og jeg er glad på hans vegne.