Bedste slutplacering i 25 år

29. maj 2022 - Hvidovre Fodbold

Ja, De så rigtigt i overskriften, kære læser. Ikke siden nedrykningen fra Superligaen i 1997, har Hvidovre IF været højere placeret, end dagens 3. plads. Dette er kulminationen på en fantastisk sæson, hvor Hvidovre, helt ind til 3. sidste kamp, har været med helt fremme i kampen om oprykningen. Så et kæmpe tillykke til spillerne, trænerne, lederne og alle os andre med sympatier for Hvidovre IF. Nå men til dagens kamp, som stod mod AC Horsens, der forinden havde sikret sig oprykningen til Superligaen - så herfra skal også lyde et tillykke til både AC Horsens og til Lyngby BK, som tog den anden oprykningsplads.

Indledningen på kampen bliver en jævn forestilling, dog med Hvidovre med spilovertaget. Horsens forsøger, med vanlig stil, at spille på omstillingerne, hvilke de ikke får så forfærdeligt mange af. Den første større chancer tilfalder HIF efter 10 minutter, da Marcus Lindberg forsøger langt udefra, men Horsens' målmand får pareret, og sender bolden ud til siden. Efter et lille kvarter får Horsens så en større mulighed, da HIF-forsvaret bliver taget lidt på sengen, men heldigvis når Matti Olsen ned, og får blokeret for yderligere aktion fra Horsens. Så skal vi frem til 22. minut, da Fredrik Carlsen er lige ved, men ikke får strakt sig helt frem på en hovedstødsaflevering fra Christoffer Boateng, så det bare bliver et "skub" til bolden til Horsens' målmand. I det 33. minut sender Magnus Lysholm en perfekt pasning frem til Boateng, der fra egen halvdel spurter fra sin oppasser, og ved kanten af feltet trækker mod venstre, hvor han bliver fældet. Frispark til HIF som Boateng selv tager sig af. Han forsøger at sparke ind gennem muren, men en Horsens-fod kommer lige nøjagtig på, og sender bolden til hjørnespark. Og blot 2 minutter senere er selvsamme Boateng på færde igen. Efter et rigtig godt HIF-angreb sender Marc Nielsen bolden højt i feltet, og her kommer Boateng, og sætter hovedet på, og ind i modsatte side, uden chance for Horsens' målmand. Blot to minutter senere er Boateng igen på færde, men desværre bliver hans sidste træk for langt, så bolden ryger ind til Horsens målmand. Og så i det 41. minut, kommer nok sæsonens største brændte chance. Fredrik Carlsen huserer på højrekanten, og får lagt en perfekt aflevering ind i det lille felt, hvor Tobias Thomsen står, og kun med målmanden foran sig, får Thomsen sparket over mål. Drønærgreligt for Thomsen selv, der lige kunne have fået en perfekt afslutning på sæsonen.

Efter pausen ændrer spillet karakter og AC Horsens kommer længere frem. Og i det 52. minut bliver bolden spillet frem til Anders K. Jacobsen, som fra lige uden for feltet, sender et følt spark afsted, og bolden sejler i nettet, uden chancer for Filip Djukic i Hvidovre-målet. Dette udløste store protester fra HIF-mandskabet, der mente at Anders K. Jacobsen var i offside-position. Dette var dommer og linjedommer dog ikke enige i. Efter scoringen dalede tempoet noget i kampen, og efterhånden som minutterne gik, var det tydeligt at begge mandskaber var tilfredse med det ene point. I halvlegens sidste ordinære minut, er det dog Horsens, der er lige ved, da en Horsens-angriber er alene med Djukic, som dog kommer godt ud af sit mål, og presser så Horsens-manden sender bolden i sidenettet. Mere sker der ikke, og efter 3 minutters overtid, fløjter dommeren kampen af.

Cheftræner, Per Frandsen: Vi spiller rigtig godt i 1'ste halvleg, og så blev Horsens lidt bedre i anden. Vi skulle jo have ført 2-0 ved pausen. Det har været en superflot sæson og drengene har spillet god fodbold, men vi har brændt for mange chancer, så vi lige manglede det allersidste.