Udmærket indsats, trods nederlag

19. maj 2019 - Hvidovre Fodbold

Spændingen i bunden af NordicBet ligaen, var fuldstændigt intakt, inden dagens runde, hvor den aktuelle 2'er, Viborg FF, kom forbi Kæmpernes Arena. De tre andre kombatanter i bunden, Helsingør (til Nykøbing), Thisted (besøg af HB Køge) og Roskilde (besøg af Fredericia), havde alle, sammen med Hvidovre en redning at spille for.
Det bliver da også Hvidovre, der får kampens første chance, da Lasse Brandt, efter et godt opspil, spilles fri i feltet til venstre for målet. Men, alene med målmanden, der gør sig bred, får Lasse desværre skudt ved siden af. Alex Lazarevic forsøger sig med et langskud 5 minutter senere, men også dette, går forbi målet. HIF står rigtig godt i vejen for Viborg, som trods mest boldbesiddelse, konstant bliver stoppet af Hvidovres mere fysiske spil. 5 minutter før tid, er Viborg lige ved at hjælpe HIF, da Rasmus Louie, efter et godt raid på kanten, får lagt i feltet, hvor en Viborg-fod får sendt bolden over eget mål. Mere er der sådan set ikke at sige om 1. halvleg, som HIF bestemt kan være rimeligt tilfreds med - trods manglende scoringer. Som pausestillingerne løb ind, havde Hvidovre sikret sig endnu en sæson i 1. division, men der var jo stadig en halvleg tilbage.

I anden halvleg er billedet det samme, men efter små ti minutter, glider Viborgs kant igennem på højresiden, og får lagt ind i feltet, hvor Jeff Mesah kanonerer bolden ind bag Filip Djukic. I Thisted får HB Køge bragt sig foran i samme moment, og det betød at Thisted var ude, på det tidspunkt. Roskilde var samtidig foran 3-0, og havde sikret sig. I Hvidovre forsøger hjemmeholdet sig, men det bliver kun til lige ved og næsten, og resten af halvlegen ender uden yderligere scoringer og uden yderligere chancer. I Roskilde havde Fredericia bragt lidt spænding ind, med 2 reduceringer, men derved bliver det, og Roskilde redder sig endnu en sæson i NordicBet-ligaen med 3-2. Thisted får reduceret 5 minutter før tid, men ender med at tabe 3-2 til HB Køge, og er dermed ude, og skal spille 2. division næste sæson. Og så i den sidste kamp, får Nykøbing bragt sig foran 3-1 i det 90. minut, og Helsingør lignede en sikker taber. Men men, med to scoringer dybt inde i overtiden, får de hevet en uafgjort i land, og forskellen mellem Helsingør og Hvidovre, er nu kun tre point, og tre mål bedre i Helsingørs favør. Så spændingen om den sidste plads er intakt til den sidste runde, hvor Helsingør tager mod Lyngby, som har en playoff-plads at spille for, og Hvidovre, skal til Fredericia, der ikke rigtigt kan nå noget. Men det bliver en svær kamp, og vi er nogen, der husker foråret 2003, hvor HIF rykkede ned i Frederica. Men odds er noget bedre denne gang.

Cheftræner Per Frandsen: Det blev en meget lige kamp, uden de store chancer i nogen af enderne. Desværre fik Viborg lige den ene scoring. Ellers er der ikke så meget andet at sige, end at det hele ligger stadig i vores egne hænder, og vi må se at få banket lidt selvtillid ind i gutterne i næste uge, her efter det tredje nederlag i træk.