Topbrag og sæsonrekord på Pro Ventilation Arena

6. maj 2023 - Hvidovre Fodbold

Der var lagt op til et topbrag fredag aften, mellem ligaens nr. 1 og 2, med en strid vind, der gik på langs ad banen. Hele 4126 tilskuere, sæsonrekord og "årti-rekord", havde indfundet sig på Pro Ventilation Arena, og de fik en stille opstart på kampen at se. Efter 7 minutter, er det Vejle, der er tættest på, da den første afslutning sendes langt forbi Filip Djukic i Hvidovres mål. I det 10. minut er det igen Vejle, der er tæt på, da et frispark, midt på HIFs banehalvdel, sendes hårdt ind i feltet, hvor en Vejlespiller får foden på, men igen forbi Hvidovre-målet. 13. minut. Christian Jakobsen får fremtvunget et hjørnespark, som Andreas Pyndt tager sig af. Han sender bolden højt ind i feltet, hvor Matti Olsen får hovedet på, men han header forbi. 19. minut. Et glimrende angreb, hvor Fredrik Carlsen finder Marc Nielsen på kanten, hvor han fører bolden frem, og hurtigt får sendt tilbage mod feltet, hvor Fredrik Carlsen får foden på, men han takles desværre, så der kommer ikke mere ud af dette. 21. minut, en mindre batalje mellem Martin Spelmann og Vejles Raúl Albentosa, hvor sidstnævnte har sendt Spelmann til jorden, ender med et frispark til HIF, og et gult kort til Raúl Albentosa. Frisparket kommer der dog ikke noget ud af. Et HIF-angreb gribes ud af Vejles målmand, lige på kanten af feltet. HIF-spillerne appellerer kraftigt for, at han er uden for feltet, hvilket tv-billeder bekræfter, men dommerens fløjte er tavs, og bolden er nok stadig inde i feltet, så korrekt set. Hurtigt sættes spillet igang og Raúl Albentosa, sender bolden frem til Arbnor Mucolli, som går mod baglinjen, og får lagt fladt ind i feltet, hvor Kristian Kirkegaard er gået med, og han sender bolden i nettet til en føring til Vejle. Den stilling holder indtil pausen.

Det bliver en anden halvleg, hvor HIF skal frem, for at få fremtvunget en nødvendig scoring. Vi skal dog helt frem til det 57. minut, hvor Hvidovre-mandskabet endelig får sat et rigtigt godt angreb i gang, og det ender hos Andreas Kiel Smed, som men en fremragende afslutning, desværre sender bolden på stolpen. I det 66. minut, får HIF endelig testet medvinden, da Martin Spelmann sender et pragtskud afsted, men desværre forbi Vejle-målet. Vejle kunne have bragt sig på 2-0 i det 68. minut, da HIF-defensiven for en sjælden gangs skyld kikser, og giver Vejle en friløber. Matti Olsen når dog med tilbage, og får presset Vejle-spilleren ud mod højre, hvorefter afslutningen går i sidenettet. Det bliver til endnu en stor chance med 10 minutter tilbage, men en fremragende redning af Vejles målmand, som kommer helt ud til stolpen på HIF-hovedstødet, holder Vejle inde i kampen, desværre. HIF forsøger at presse på de sidste minutter, men formår ikke at få sat spillet helt op, og så ender det med en kneben sejr til Vejle Boldklub på 1-0.

Cheftræner, Per Frandsen: Jeg synes at Vejle er lidt bedre på dagen end os. Vi har svært ved at lukke dem op, og vi mangler lige den sidste kvalitet i afslutningerne.