Tilbage på sporet

29. oktober 2022 - Hvidovre Fodbold

Efter et par, point-mæssigt, lidt pauvre kampe, var det nu tid til, at der skulle sættes point ind på kontoen igen. Modstanderen var nummer næstsidst i divisionen, FC Fredericia, og vi ved jo, hvor svært vi kan have det med "lette" modstandere. Der er kun spillet et halvt minut, da første mulighed opstår, efter et fint indlæg fra højre af Magnus Fredslund. Tilbagevendte Tobias Thomsen, er lige ved at komme forrest, men han bliver afvist til et hjørnespark. 4. minut. Efter et fint raid af Nicolai Clausen på venstrekanten, får han lagt ind foran mål, lige uden for feltet, hvor Christian "Greko" Jakobsen lige akkurart ikke får bolden under kontrol, så muligheden for afslutning, løber ud i sandet. 10. minut. Et fantastisk godt HIF-angreb. "Freds" stikker Martin Spelmann dybt på højrekanten, og han får lagt ind i feltet til Tobias Thomsen, men han bliver blokeret, da han afslutter. Og så, i det 13. minut. Hjørnespark til HIF. Fredericia afviser i første omgang, men HIF får holdt presset og Marcus Lindberg får lagt en høj bold bagest i det lille felt, hvor Tobias Thomsen står fint placeret, og med et godt hovedstød, kroner han sin tilbagevenden med at bringe HIF foran med 1-0. Efter denne scoring, er det dog som om HIF får trukket sig lidt langt tilbage, og Fredericia kommer frem til flere muligheder, men det hele ryger langt over, eller langt forbi HIF-målet. Efter en halv time, får Fredericias Frederik Carstensen en friløber, og jagtet af både "Freds" og Stenderup, forsøger han fra kanten af feltet, men bolden ryger langt over mål. I det 33. minut, får HIF lagt et højt indlæg, som i første omgang bokses væk af Valdemar Thorsen i Fredricia-målet, men det bliver lige ud til Andreas Pyndt som afslutter, men desværre over mål. Endnu en mulighed i det 45. minut efter et hjørnespark, som Magnus Fredslund samler op, og afslutter på, men igen, desværre over mål. Og så, i 1. halvlegs overtid, kommer Fredericia til baglinjen, og får lagt fladt ind i det lille felt, og her får bolden lov til at trille igennem til en helt umarkeret Erik Nissen, og han kan ubesværet udligne HIF-føringen.

Det blev en ikke videre ophidsende første halvleg, hvor Hvidovre-mandskabet dog har været toneangivende, men ikke får øget den spinkle føring, der blev skabt. Et uopmærksomt øjeblik, giver Fredericia muligheden for udligning.

Anden halvleg fortsætter. Men efter ti minutter, kommer forløsningen, efter et frispark, som sendes i feltet, og til sidst ender hos en umarkeret Daniel Stenderup, som bringer HIF foran med 2-1. I det 63. minut er det igen "Stender", der forsøger med et brag af et langskud, fra midten af Fredericias banehalvdel, som målmanden må helt op i trekanten for at sende til hjørnespark. Mohamad "Muddi" Fakhri Al-Naser er kommet på banen med et lille kvarter tilbage, og han får sat godt fart i et angreb med et godt gennembrud på kanten, hvor han får spillet ind til Fredrik Carlsen, som desværre ikke får kontrol over bolden, så chancen løber ud. Og så, i det 81. minut, får Fredericia et hjørnespark. HIF får desværre ikke dækket godt nok op ved forreste stolpe, og så får Nicklas Røjkjær og Fredericia igen udlignet HIFs føring. Det holder dog heldgvis kun 7 minutter. Så tager en hvis herre ved Nicolai Clausen, da han tager en fantastiks dribletur gennem Fredericia-feltet. Med et par smarte finter, og et par returer, er han alene med Fredericias målmand, som han sender bolden ind mellem benene på. Fantastisk scoring, og 3-2 til HIF. Bestemt ikke ufortjent. Det bliver til endnu en kæmpe mulighed for HIF, da Andreas Smed og "Muddi" er alene igennem med Fredericias målmand. "Smed" afleverer til sidst ind til "Muddi", som desværre er kommet i offside-position. Mere sker der ikke, og HIF kan sætte 3 velfortjente, men hårdt tilkæmpede point ind på kontoen. Tobias Thomsen blev kåret til kampens spiller af publikum, via en telefonapp.

Assistenttræer, Christian Grønbæk: Vi spiller rigtig godt i det første kvarter, hvor vi også kommer foran. Så er det som om vi spiller en kamp på et lavere niveau, og er egentlig heldige med, ikke at komme bagud. Vi får herefter ikke ramt det niveau, som vi ved vi kan, men får dog scoret på en standardsituation. Vi får til sidst de tre point, og en kæmpe ros til spillerne for at kæmpe.