Super fight gav 3 point

22. august 2018 - Hvidovre Fodbold

Der var ikke meget, der i første halvleg tydede på 3 point, da superliga-nedrykkerne fra Helsingør kom forbi. Helsingør lægger et tungt pres på Hvidovre-mandskabat, men forsvaret stod fast, og afviste det meste. I det 17. minut kommer FC Helsingør frem til en stor chance, men Oliver Korch kommer godt ud af sit mål, og får smidt sig, og med det yderste af fingerspidserne, sender han bolden på stolpen, og riposten bliver sparket til hjørne af Thomas Sørensen. I det 24. minut kommer HIF frem til sit første hjørnespark - FC Helsingør har vel på nuværende tidspunkt haft 10 stykker -, men det bliver afvist. Efter en kort periode, hvor Hvidovre-mandskabet kommer mere frem, får Helsingør en kontra, som Korch dog med en god aktion, får sendt til hjørne. Mod slutningen af halvlegen, kommer HIF frem til et par mindre muligheder, der dog sparkes over, eller klares af målmnanden. I det 44. minut bliver Christopher Østberg nedlagt, og bliver liggende på banen, da dommeren lader spillet fortsætte. Heldigvis kommer Helsingør ikke frem til noget, og først da HIF har erobret bolden, stopper dommeren spillet. Efter et par minutter hjælpes en tydeligt groggy Østberg fra banen, med en mulig hjernerystelse. Magnus Koch kommer ind i stedet, og sættes ned på højre back, hvorefter Magnus Fredslund rykkes frem. Halvlegen slutter 0-0, og det kan Hvidovre være mest tilfredse med.

Hvad 1. halvleg manglede, bliver til gengæld en realitet i 2. Et tændt Hvidovre-mandskab sætter sig på spillet fra første sekund. Det giver en stor chance i det 50. minut, da Kim Aabech sender bolden højt i det lille felt, hvor Lirim Qamili får hovedet på, men desværre over målet. I det 55. minut får HIF en fantastisk kontra-mulighed. Fredslund bryder på kanten af eget felt, og spiller frem til Aabech, der trækker op ad banen. Fredslund går med frem, men bolden spilles ind til Nicolaj Agger, som finder Fredslund ude i siden, og han sender en følt bold afsted, men lige uden om fjerneste sammenføjning. Og så i det 67. minut. Fredslund sender en godt skruet bold ind over i feltet, og FC Helsingørs målmand går ud, men indser nok, at bolden skruer for meget væk fra mål, og bagest dukker Nicolai "Grassi" Johannesen op, og med et perfekt hovedstød, sender han bolden ind over målmanden, og i nettet ved fjerneste stolpe. Fantastisk mål. I de sidste 20 minutter får Hvidovre yderligere to store muligheder på kontraer, men skarpheden hos Nicolaj Agger og Lirim Qamili mangler lige det sidste. Ellers bliver det en herre-figth, som Hvidovre trækker sig sejrrigt ud af. Nu er der så topkamp mod nr. 1 & 2 (HB Køge og Hvidovre IF) på søndag i Herfølge. Hvis nogen, havde fortalt mig, inden sæsonen startede, at dette ville være tilfældet efter 5 runder, ville jeg nok have tænkt, at de var skrupskøre.

Cheftræner Per Frandsen: Jeg synes at FC Helsingør kom frem til lidt for meget i 1. halvleg, og vandt alt for mange 2. bolde. Vi spiller til gengæld en fin 2. halvleg, og laver et flot mål. Vi har endda chancer til mere, men FC Helsingør har dog også en enkelt, der reddes på stregen. Det er en meget vigtig sejr.