Sejr i efterårets sidste liga-kamp mod Esbjerg

2. december 2021 - Hvidovre Fodbold

Det skulle blive spændende, om weekendens suveræne sejr over Fredericia, kunne følges op mod dagens modstander fra Esbjerg. Der skulle dog ikke gå mere end 2 minutter, førend Esbjerg skulle vise tænder. Et gennembrud bliver stoppet af en fremadstormende Filip Djukic, og dommeren er ikke sen til at pege på pletten. Heldigvis for Hvidovre, bliver sparket noget slattent, og Djukic gør skaden god igen, da han vælger rigtig, og snupper bolden. I det 7. minut, er HIF første gang rigtigt fremme, ud over et enkelt hjørnespark, og Mohamad Fakhri Al-Nasar ("Muddi") går mod baglinjen til venstre for målet, da han prøver at lægge bolden ind foran målet. Bolden bliver dog blokeret af en Esbjerg-spiller, men ryger kort bagud til Marcus Lindberg, som får lagt ind i feltet, til Fredrik Carlsen, som hamrer bolden op i nettaget. 1-0 og en fantastisk start. HIF holder i den efterfølgende periode, godt i bolden, men vi skal frem til 19. minut, da Kim Aabech får spilet Christoffer Boateng fri, med en dyb aflevering, men desværre løber bolden fra ham. Spillet bølger efterfølgende lidt frem og tilbage, stadig med HIF som toneangivende. I det 36. minut får Boateng endnu en stor chanc, men hans firsttimer i feltet, går lige på Esbjergs debuterende målmand. Blot 2 minutter senere er det "Muddi"s tur til en stor chance, men hans afslutning går lige i favnen på målmanden. Mere bliver det ikke til i 1. halvleg, og holdene kan gå til pausen med den snævre føring til Hvidovre-mandskabet.

Anden halvlegs start, bliver en kopi af første. Meget Hvidovre-dominans, men ingen store oplagte chancer. Det bliver til en god mulighed til Kim Aabech i det 59. minut, da han, efter et fremragende angreb, spilles fri af "Muddi". Desværre får Aabech ikke ordentlig ram på bolden, og han tackles også i skudøjeblikket, så mere kommer der ikke ud af det. Blot 4 minutter senere, får HIF etableret endnu et fremragende angreb. Fredrik Carlsen bryder et Esbjerg-opspil på midterlinjen, og han laver hurtigt en omstilling. Ved feltet spiller han på tværs til "Muddi", der afslutter, og en EFB-forsvarer får taget hånden til hjælp. Dommeren peger hurtigt på pletten, og dømmer straffespark til HIF-mandskabet. Denne gang er det ikke Kim Aabech, der sættes til at sparke, men derimod Marcus Lindberg. Han lægger an til skud, og trækker Esbjerg-målmanden til venstre, og sender bolden sikkert i nettet til stor jubel for de 798 fremmødte på Pro Ventilation Arena. I hvert fald dem med Hvidovre-sympatier. Vi skal helt frem til det 68. minut, førend Esbjerg viser noget, der ligner en chance. Afslutningen går dog lige forbi Hvidovre-målet. I det 73. minut får Esbjerg tilkendt et hjørnespark. Dette sendes ind i det lille felt, hvor der heades på overliggeren - men der bliver samtidig fløjtet for et frispark til Hvidovre. Esbjerg forsøger at få lagt et pres i de sidste minutter, men et klogt spillende Hvidovre-mandskab har helt styr på tingene, og derfor ender kampen med en 2-0 sejr til HIF. Vi er nu matematisk sikret en plads i oprykningsspillet til foråret, og det 4 kampe før gruppespillet er slut. Nu mangler blot to kampe mod SønderjysKe i pokalturneringen, førend spillerne kan sendes på en velforjent vinterpause.

Cheftræner, Per Frandsen: Det blev en fantastisk afslutning på et fantastisk 2021. Vi var spændte på, om vi kunne holde samme niveau som i weekendens kamp mod Fredericia. Vi er bare blevet bedre og bedre set over hele året.