Remis i topkampen

1. oktober 2022 - Hvidovre Fodbold

Et rekordstort antal tilskuere havde fundet vej til Pro Ventilation Arena, hvor rækkens nr. 1 og 2 mødtes i årets første duel. 3712 helt nøjagtig, og vi skal helt tilbage til juni 2013 hvor FC Roskilde var på besøg, for at finde et antal, der matcher. Begge hold starter afventende, og vi skal helt frem til det 24. minut, førend HIF tilkæmper sig den første store chance. Christian "Greko" Jakobsen snupper bolden på venstrekanten, og laver et godt raid op ad, hvor han til sidst får lagt bolden ind til Marcus Lindberg, som forsøger at løfte bolden mod fjerneste opstander, men desværre forbi målet. Intensiteten er høj efter den halve time, men ingen af holdene får skabt sig et rigtigt overtag. Det er tydeligt at Vejle har respekt for HIF, for når hjemmeholdet har bolden, så stiller Vejle sig med 5 mand i bageste kæde. I det 33. minut, får HIF etableret et rigtigt godt angreb, hvor bolden bliver stukket ind bag Vejles forsvar, ud til "Greko" på kanten, som sender den videre ind i feltet til Martin Spelmann, der firsttimer, men desværre forbi målet. Vejle forsøger at sætte pres, men bliver afvist af HIFs forsvar et par gange. Men 1. halvleg ender uden scoringer, men med en fin intensitet, som er en topkamp værdig.

HIF starter godt ud i 2. halvleg, og får lagt et fint pres, og i det 49. minut giver det pote, da "Greko" bringer HIF i front efter et godt angreb. HIF fortsætter men mangler lige det allersidste i at bringe sig yderligere i front. Vejle forsøger sig også, men Filip Djukic er på plads og griber ind, godt hjulpet af et godt kæmpende forsvar. Men i det 87. minut går det galt. Nicolai Clausen er i vanlig stil gået med frem, men bliver denne gang stoppet, hvorefter han ryger i jorden og tager sig til hovedet. Det giver Vejle en kontramulighed, da dommeren lader spillet fortsætte. Clausen mangler nu i forsvaret, og Vejle kommer igennem på kanten, og får lagt ind midt i feltet, hvor Richard Sukuta kan bringe balance i regnskabet, uden chance for Filip Djukic. Efter 5 minutters overtid bliver kampen så fløjtet af.

Alt i alt en rigtig god kamp, der er topstriden værdig, og vi er nok mange, der inden kampen, havde "solgt" den for en uafgjort.

Assistenttræner, Christian Grønbæk: Vi var godt klar over, at det ville blive en tæt kamp. Vi holder Vejle fra chancer i første halvleg, og den bliver meget lige. Vi er selvfølgelig skuffede over, at vi lukker et mål ind, og det er rigtigt ærgerligt. Positivt er det, at vi får point i sådan en kamp, hvor vi tidligere ville have tabt, og jeg synes vi angriber kampen med et stort mod.