Overvintring på oprykningsplads.

13. november 2022 - Hvidovre Fodbold

Efterårets sidste kamp, var på udebane mod HB Køge. Det var en kamp, hvor begge hold, ville have gavn af alle tre point. Hvidovre for at holde andenpladsen hen over vinteren, og Køge for at have muligheden for at spille sig op i top-6 i de 5 sidste kampe i grundspillet. Hvidovre-mandskabet åbner kampen bedst, og sidder mest på bolden i indledningen. Det bliver til et par gode gennembrud på kanterne, men desværre er angriberne ikke helt skarpe nok, og det bliver mest til et par halve forsøg. Det mønster holder gennem hele halvlegen. HB Køge har stillet sig langt tilbage, og HIF har bolden mest, men der mangler lige den sidste kraft i afslutningerne.

I anden halvleg, starter Køge med den første afslutning, men Filip Djukic er på sin plads, og får afværget. Det første kvarter, ligner meget 1. halvleg. Køge langt tilbage, HIF mest på bolden, men får for lidt ud af det. I det 62. minut er Køge dog ved at komme igennem på kanten, men med rutine og overblik, får Daniel Stenderup trukket ud, og stoppet angrebet med en tung tackling. I det 67. minut bryder Mohamad "Muddi" Fakhri Al-Naser igennem på højrekanten, og tørrer to mand på vejen. Hans aflevering bagud bliver dog blokeret, og sendt til hjørnespark. Dette sendes ind i feltet, hvor Køges Janus Seehusen får sendt bolden i eget net, til en fuld fortjent føring. Dog  er det symptomatisk, at det ikke er en af Hvidovres egne angribere, der får scoret. Men det skal der hurtigt blive lavet om på. For blot 3 minutter senere, er Marcus Lindberg i aktion, da han piller bolden fra en HB Køge-forsvarer, der lidt nonchalant rumsterer rundt nede ved egen baglinje. Hurtigt tager Lindberg et enkelt træk, og sender derefter bolden forbi Køges målmand. 0-2, og stadig ikke ufortjent. Det virker dog som om scoringen får sat lidt fut i HB Køge, og bliver til en sovepude for HIF. For dårligt har Køge givet bolden op, førend de får spillet op ad højrekanten, og sendt en høj bold i feltet, og her kommer Oliver Lassen højest og header reduceringen i nettet. Hvidovre-mandskabet prøver dog, og har også et par chancer i de næste minutter. Dog kunne Køge have udlignet i det 83. minut efter et hjørnespark, hvor bolden først heades lige uden for det lille felt, men en Køge-spiller inde i det lille felt forlænger med endnu et hovedstød, hvorefter bolden sendes på stolpen. Det var uhyre tæt på. Køge er kommet længere frem, men det bliver ikke rigtigt til noget, men det betyder så, at Køges forsvar er trukket langt op, og det udnytter Lindberg til, midt fra egen banehalvdel, at sende Andreas Smed afsted og han er helt alene med målmanden. "Muddi" er dog løbet med, og i stedet for at hamre bolden afsted, så sender han den på tværs, udenom den fremstormende Køge-målmand, og "Muddi" kan nu sende bolden i et gabende tomt mål. 1-3, og så var den kamp lukket. Nu overvintrer HIF så på 2. pladsen, og det ser godt ud i oversigten.

Cheftræner, Per Frandsen: Fantastisk sejr. Vi spiller en rigtig god kamp, selvom det gik hen og blev unødigt spændende. Men en dejlig afslutning på sæsonen.