Nyt fra 1. holds-truppen

20. februar 2017 - Hvidovre Fodbold

Siden efterårets sidste turneringskamp har de to personlige trænere Mathias Haastrup og Michael Kayser fra SEPAS, arbejdet hårdt sammen med 1. holds-truppen på at forbedre vores fysik. To gange ugentligt før nytår og en gang ugentligt efter nytår er der blevet arbejdet fokuseret i motionscentret på stadion. I følgende artikel kan man få et indblik i det arbejde som der er blevet udført.

Mathias Haastrup udtaler:

”Vores tilgang til træningen har været tredelt. Vi har haft fokus på topstyrke, bevægelse og eksplosivitet. Alt sammen noget som har gavnet spillerne.

Vi tracker altid udvikling og fremgang hos de spillere vi arbejder med, og sørger for at teste jævnligt. Det giver os mulighed for at kunne se hvilke spillere som udvikler sig planmæssigt og hvilke spillere der skal justeres lidt for.

Vores testresultater hos HIF viser en tydelig fremgang i både topstyrke og eksplosivitet, hvortil det kan tilføjes at spillerne i gennemsnit har øget deres topstyrke med hele 10%. En imponerende fremgang.

Men en ting er den målbare fremgang. En anden ting er træningsmiljøet. Vores mål er ikke blot at gøre atleterne bedre, hurtigere og stærkere.

Vi fokuserer meget på at skabe et sundt, positivt og ikke mindst oplysende træningsmiljø for vores atleter. Fra start har vi lagt vægt på, at man som spiller skal vide: hvad, hvordan og hvorfor. Vi har opfordret spillerne til at være nysgerrige og undrende for alt hvad de bliver sat til. Det sidste vi ønsker er, at spillerne blot dukker op som en flok robotter, gør hvad der står på programmet, og går hjem igen. Ved at opfordre til undren og nysgerrighed opstår en masse gode dialoger, og vi kan påvirke spillernes generelle kropsforståelse, give dem nogle AHA-oplevelser og noget stof til eftertanke.

Mere vil have mere, og denne oplysende tilgang har resulteret i, at næsten alle spillere har spurgt ind til, hvad de kan gøre ekstra, når de ikke har mødepligt.

Netop dette er vi utrolig glade for, og er lige præcis det vi ønsker at opnå. Spillerne modtager fysisk træning 2-3 timer om ugen. Dette er effektivt og positivt, men en uge består af 168 timer. Hvis vi kan påvirke vores atleter til selv, at have lyst til investere noget ekstra tid og tanke i, hvordan de kan optimere disse 168 timer via. søvn, kost, aktivitet, bevægelse, restitution, så har vi gjort en stor forskel. En forskel der skiller fårene fra bukkene”. 

Om spillernes indsats:

”Truppen har responderet rigtig godt på træningen fysisk. Udover det så har de også taget utrolig godt i mod de nye tiltag. Ingen overkorslagte arme, eller løftede øjenbryn. Det er en åben, positiv og nysgerrig gruppe vi har mødt ind til hver uge.

Det er en stærk trup der ikke kun kan løfte vægte, men også hinanden. Vi hjælper der hvor vi kan, og giver gerne nogle motiverende råb med på vejen til holdkammeraten. Det er en sand fornøjelse, at arbejde med så målrettede og professionelle sports-udøvere”.

Læs mere om SEPAS på: www.sepas.dk eller tryk på billedet: