Mjällby AIF - HIF

29. juni 2024 - Michael Hentrich

Efter 1½ uges træning, skulle første prøve stå, da HIF-mandskabet var draget en tur "hinsidan", for at møde nummer tre i den bedste svenske række, Allsvenskan, Mjällby Allmänna Idrottsförening. Et hyggeligt ældre træstadion, 100 meter fra badestranden, og 3 kilometer uden for Mjällby. Billedet herover er fra indgangspartiet på stadion.
Kampen er dårligt sat i gang, førend HIF får hjørnespark. Dette giver endnu et, men i modsatte side, da afslutningen rammer en MAIF-spiller. Dette sendes højt bagerst i det lille felt, hvor Simon Makienok står, og han header HIF på 1-0. Da var der spillet to minutter. I det 7. minut kommer MAIF frem til den første chance, men afslutningen ude fra går lige i favnen på Filip Djukic. Et tørt fladt hug fra Andreas Smed, giver Noel Törnqvist i MAIF-målet problemer, og han må give hjørnespark, der desværre ikke kommer noget ud af. Kampen fortsætter uden nogen større chancer, men når HIF spiller teknisk, så får de sat tryk på MAIF, der modsat presser HIF, når de spiller fysisk, hvilket de gjorde en del. Og i det 40. minut giver Magnus Fredslund MAIF en kæmpe foræring, da han med hælen, forsøger at spille tilbage til de to bagerste stoppere. De er dog ikke helt med på finten, og MAIFs Jacob Bergström kan smutte i mellem, samle bolden op, tage et par træk ind i feltet, og udplacere Djukic. Brandærgerligt, ovenpå HIFs fine start. Men, Mjällby har dårligt givet bolden op, førend de også vil være med i stykket "Dårlige tilbagelægninger", og dermed får spillet Lirim Qamili helt fri, og så er det hans tur til at udplacere MAIF-målmanden.
Dette bliver pause-stillingen. HIF har, trods det, at det er første kamp efter sommerferien, virkeligt sat sit præg på kampen. Som tidligere nævnt er HIF bedst, når de spiller teknisk, og er ikke helt med, når de forsøger at gå med på MAIFs mere fysiske spil. Mjällby er i øvrigt en del længere fremme end HIF, da de genoptager turneringen lørdag d. 6.7. I øvrigt mod tidligere Hvidovre-spiller, Marcus Lindbergs Sirius IK.
Anden halvleg bliver næsten en tro kopi af første. HIF præsterer nogle gode angreb, og står godt defensivt, men ind vil bolden desværre ikke. I det 70. minut lægges bolden tilbage til Djukic. Han forsøger at drible og sparke langt op ad banen, fra kanten af feltet, men han bliver presset af Abdoulie Manneh, som får foden på, hvorefter bolden ryger ud i MAIFs venstreside til Imam Jagne, som sender bolden ind over Djukic, som ikke når tilbage til målet, og udligningen er en kendsgerning. Djukic var advaret, for han havde lavet præcist samme "øvelse" minuttet tidligere, hvor han også bliver presset af Manneh. HIF forsøger til det sidste at få lagt pres, og kommer også frem til et par chancer, men det bliver ikke til yderligere scoringer, og HIF kan tage hjem med et uafgjort resultat.
Alt i alt en rigtigt god træningskamp, hvor HIF-mandskabet får lov til at arbejde. Som min svenske sidemand på stadion sagde til mig: "Dom spelar jo jævligt bra fottboll", og det kunne jeg kun bekræfte ham i. I øvrigt var der ikke trukket nogle kaniner op ad hatten til dagens kamp, så det var et hold 100% bestående af gamle kendinge. Opstilling og stats kan ses her.

Hva' si'r du til det, Frandsen ?:  -"Det var en god træningskamp. Vi viser mange gode ting, men vi giver to mål væk. Men vi spiller jo trods alt mod et nr. tre fra Allsvenskan, men det var bestemt en godkendt 1'ste kamp."