Men vejret var fantastisk

7. april 2024 - Michael Hentrich

På årets første rigtige forårsweekend, hvor temperaturen sneg sig over de 15 grader, skulle HIF hjemme på Pro Ventilation Arena, tage mod Randers FC. De kom til Sjælland med en frisk sejr, da de i sidste weekend lammetævede Lyngby med 6-1, hvor HIF skulle forsøge at rejse sig, ovenpå nederlaget i Aarhus til GF. Det bliver også et par stille første minutter, men så ender det med et dobbelt hjørnespark til Randers. Det andet bliver sendt i feltet, og her står en helt umarkeret Fuseini, som banker bolden i kassen fra midt i feltet. Det var godt nok lidt hurtigt. Blot to minutter senere, kunne samme Fuseini have bragt Randers på 2-0, da han lidt for upresset får lov til at afslutte fra kanten af feltet. Heldigvis går bolden over mål. Men det kan ikke blive ved. 10 minutter efter den første scoring går det galt igen. En tværaflevering lige omkring midterlinjen af Lirim Qamili, når ikke over til modtageren, og så opsnapper en Randers-mand bolden, og tager et par træk op mod Hvidovre-målet. Matti Olsen bakker, og RFC'eren sender bolden skruet ind bag ved til Fuseini, som sender bolden uden om Kappenberger. Noget af en barsk start for Hvidovre-mandskabet, der gennem resten af halvlegen halser noget bagefter, men får dog alligevel brudt Randers' gode stime. Det ender med en første halvleg, der har bedst af at gå helt i glemmebogen.

I pausen tages konsekvensen, og tre mand bliver skiftet. Ind kommer Magnus Fredslund, Andreas Smed og Mads Kaalund, som hermed får sin hjemmebane-debut. Ud går Matti Olsen, Jonas Gemmer og Jeffrey Adjei-Broni. Det giver lidt mere tyngde, og der er blot spillet to minutter af anden halvleg, da Fredslund og Qamili tryller på højrekanten, hvorefter Qamili finder Thomas Jørgensen, der finder finder Simon Makienok inde på kanten af feltet, og han finder elegant indskiftede Kaalund, som sender reduceringen i nettet. Fremragende angreb. 3 minutter senere har Randers' Fuseini bolden i Hvidovre-nettet, men han dømmes heldigvis offside. Et glimrende opspil af Thomas Jørgensen, i det 55. minut, hvor han tørrer et par Randers-folk, og man hele tiden tror, at han taber bolden, men alligevel bliver ved, får han elegant vippet bolden over en Randers-fod og frem til Fredslund, der får lagt godt i feltet, men desværre er der ikke fulgt nogen med i feltet, og Randers får afvist. Randers' Fuseini er igen ved at tage fusen på HIF-forsvaret i det 63. minut, hvor han får rundet Malthe Kiilerich, men Ahmed Iljazovski er fulgt med over, og får presset ham, samtidig med at Kappenberger kommer ud og får blokeret med den ene arm. Spillet bølger de sidste 20 minutter, men HIF formår ikke at få åbnet Randers ordentligt. Og så i det 90. minut, da HIF igen har forsøgt at presse, bliver Stephen Odey spillet dybt i en kontra, og alene med Iljazovki og Kappenberger, får han spillet over sidstnævnte, og via den fjerneste stolpe, bringer han Randers på 3-1.

Det blev bedre i 2. halvleg, men der var stadig ikke power nok i Hvidovre-mandskabet, til at de for alvor kunne true Randers. I anledning af, at Per Frandsen - og Martin Spelmann - begge var ude med karantæner, så var det Christian Grønbæk, som stod med hovedansvaret under kampen, så afslutningsteksten bliver:

"Hva' si'r du til det Grønbæk?": Det er noget af det ringeste spil i meget lang tid i første halvleg. Vi bliver grillet, og er heldige med kun at være bagud 2-0. Når vi så også skal bruge 3 mand, for at stoppe en af deres, så er det vi kommer i undertal hele tiden. Skal jeg komme med lidt ros, så er det at vi kommer godt ud fra pausen, og får scoret et hurtigt mål. Desværre får vi ikke fulgt godt nok op.