Hvidovre sprudlede på Pro Ventilation Arena

27. november 2021 - Hvidovre Fodbold

Pletten fra sidste uges tur til Hobro, skulle vaskes væk, og passende kunne det gøres mod en anden af topkandidaterne i Nordic Bet Ligaen, FC Fredericia. Og man må sige, at Hvidovre lægger ud med maner. Blot tre gange skal stadionuret runde skiven, da HIF får et frispark i højresiden. Kim Aabech sættes til at sparke, og han sender et perfekt skruet indlæg til bageste stolpe, og her dukker "lille" Mohamad Fakhri Al-Naser ("Muddi") op og kommer højest af alle, og pander bolden i nettet. Fremragende indledning. Der skulle dog ikke mere end 4 omdrejninger mere på urskiven, førend der er panik i FC Fredericias felt igen. Først kan Alexander Nybo i Fredericias mål ikke holde en afslutning, og "Muddi" følger op, men han bliver hægtet som han skal til at afslutte, og får derfor blot skubbet bolden lidt videre, hvorefter Tobias Thomsen kommer til, og så banker han bolden op under nettaget. Stor jubel på stadion. I det 11. minut kommer Fredericia første gang frem til en chance, da et indlæg fra venstre går hele vejen gennem feltet, hvor der står en helt fri angriber som afslutter. Filip Djukic er dog helt på sin plads, og kommer ud og gør sig bred og blokerer. 13 minut. Frispark til HIF lige uden for feltet, til venstre for målet. Kim Aabech lægger højt til forreste stolpe, hvor der heades videre og "Muddi" er lige ved at få ram tæt under mål. 16. minut. Marcus Lindberg spilles fri i venstre side og han trækker op i feltet, hvor han fyrer af, men Fredericias målmand får pareret. Lindberg følger dog op på riposten, men der kommer ikke mere ud af det i denne omgang. Kim Aabech har en god mulighed i det 19. minut, men desværre skovler han bolden over mål. Og så, blot 2 minutter senere. HIF-angriberne driver totalt gæk med Fredericias forsvar, og så kommer Marcus Lindberg til, og med ydersiden sender han bolden over stregen. 3-0. Fantastiske 21 minutter af Hvidovre-mandskabet.  I det 25. minut har Tobias Thomsen en gylden mulighed for at fordoble målskoringen, men hans lange tå på et højt indlæg, går desværre forbi målet. Målet gør dog, at HIF trækker sig lidt tilbage, og får overladt noget af initiativet til Fredericia. Det udmønter sig i en scoring tæt før pause, da forsvaret er noget passive og Patrick Egelund kan trække på tværs, uden nogen rigtigt forsøger at stoppe ham, og så kan han sparke reduceringen i nettet.

Det ser ud til, at cheftræner Per Frandsen har talt med lidt store bogstaver i pausen. Hvidovremandskabet er i hvert fald tilbage med en koncentreret indsats. Christoffer Østberg forsøger sig fra kanten af feltet i det 50. minut, men Fredericias målmand får smidt sig med en udmærket redning. 54. minut, får HIF en kæmpe mulighed, da der bliver lagt et fint pres, men Østbergs hovedstød går desværre over mål. I denne periode bølger spillet frem og tilbage, og begge hold skiftes til at få lagt pres. I det 60. minut bliver bolden lagt i feltet mod Kim Aabech, som appellerer for straffespark. Dommerens fløjte er dog tavs, og HIF formår at holde presset. Dette giver hjørnespark. Marcus Lindberg trækker ud for at sparke, og han sender bolden højt modsat i feltet, hvor Daniel Stenderup forsøger at komme op. Han bliver dog holdt nede, ureglementeret mener dommeren og han peger på plettet. Aabech sættes til at sparke, og som vanligt er han usvigeligt sikker - og så er stillingen 4-1. 10 minutter senere er selvsamme Aabech på pletten igen. Frederik Carlsen opsnapper bolden ude på kanten, og han spiller ind mod midten, hvor Tobias Thomsen prikker bolden videre ind i feltet til Aabech, og efter et enkelt træk, tjipper han elegant bolden henover en fremadstormende Fredericia-målmand til 5-1. Resten af halvlegen kører HIF stille og roligt resultatet hjem, og der er endda plads til, at give debut til en af de unge spillere, da Magnus Lysholm Petersen i det 83. minut sendes på banen i stedet for Matti Lund.

Assistenttræner, Christian Grønbæk: Vi starter kampen rigtigt fint. Det vi har arbejdet med hele ugen, efter Hobro-kampen, lykkes for os, og skaber grobund for dagens resultat. Vi mister dog koncentrationen, men vi taler om det i pausen, og efter det, så stepper vi så op igen. Dejligt at der også kan være plads til at give en af de unge chancen i sådanne kampe som i dag.