Hvidovre led nederlag i lokalderby

1. oktober 2023 - Hvidovre Fodbold

Martin Spelmann udviste sandt arbejdsraseri på et udsolgt Pro Ventilation Arena.

Hvidovre tog i dag mod gæsterne fra nabobyen Brøndby på et udsolgt Pro Ventilation Arena. Kunne successen fra 2013 gentages, da det endte med en 2-1 sejr til Hvidovre-mandskabet i pokalturneringen ? De første par minutter starter stille op, men allerede i det 4. minut, bliver HIF advaret, da et indlæg fra højre side heades lige forbi stolpen. HIF får igangsat et rigtigt godt angreb i det 7. minut, og Philip Rejnhold stikker dybt til Christian 'Greko' Jakobsen, som dog hurtigt bliver presset, og får lavet frispark. En høj bold sendes hen over HIF-forsvaret, til Brøndbys Mathias Kvistgaarden, men heldigvis bliver bolden for lang, og Filip Djukic kommer ud og samler op. Men bare minuttet efter går det galt for HIF-mandskabet. Forsvaret bliver overspillet, og bolden sendes ud til venstre for målet, hvor Marko Divkovic modtager, og fra spids hamrer bolden op under net-taget. Noget af en spand koldt vand, og at det skulle ske så hurtigt. Hvidovre-mandskabet bruger de næste minutter til at samle sig, og efter godt et kvarter, får HIF en stor mulighed. Martin Spelmann sætter fart i opspillet, og får spillet bolden ind i Brøndby-feltet, hvor der afvises i første omgang, men bolden ryger ud til Rejnhold, som spiller på tværs til Marcus Lindberg, som sender et ganske udmærket spark afsted, men tager desværre en Brøndby-mand og ryger til hjørnespark. HIF holder presset efter dette, og får sig endnu et hjørnespark, der dog ikke kaster noget af sig. I det 19. minut opsnapper 'Greko' en svag tilbagelægning, tager et enkelt træk, og afslutter, i sidenettet. Det var godt nok en kæmpe chance, som bare ikke må brændes, men viser dog, at HIF formår at komme frem. 23. minut. HIF mister bolden og sætter Brøndby i gang, men Daniel Stenderup når tilbage, og får blokeret til hjørnespark. Dette ender med endnu et hjørnespark, som sparkes bagerst i det lille felt, hvor der bliver headet, lige forbi modsatte opstander. 27. minut. Et frispark til HIF, tages lidt for hurtigt af Stenderup frem til Spelmann, der dog slet ikke er klar, og der kommer ikke mere ud af det. Lirim Qamili kommer frem til et indlæg på venstrekanten, men det er desværre for tæt på mål, så Brøndbys målmand får grebet. 40. minut. Brøndbys Mathias Kvistgaarden kommer igennem, men Stenderup får brudt, og Djukic kan samle op. Et minut inde i halvlegens overtid, får Brøndby en mulighed, da Marcus Lindberg mister bolden, men det bliver kun til et hjørnespark. Mere sker der ikke her i første halvleg.

HIF har haft sine problemer med Brøndbys hurtigere angribere, men det bliver ved den ene scoring i 1. halvleg. Det er ikke mange angreb HIF har fået sat sammen, men det har dog kastet nogle hjørnespark af sig alligevel.

Martin Spelmann.

Cheftræner Per Frandsen forsøger sig i pausen med en dobbelt-udskiftning, og en offensiv en af slagsen. Ahmed Iljazovski tages ud, og ind kommer Jeffrey 'Papa' Adjei-broni, og Tobias Thomsen afløser en lidt anonym Marcus Lindberg. Det giver allerede efter 3. minutter en god mulighed, da Tobias Thomsen finder Lirim Qamili, som river sig fri, men samtidigt får lavet et frispark. 50. minut. HIF er i første omgang lidt heldige, da Marko Divkovic driver gæk med Matti Olsen, og afslutter fra spids, men Filip Djukic får reddet til hjørnespark. Dette sendes til forreste stolpe, hvor Mathias Kvistgaarden kommer højest og header Brøndby yderligere i front. Det kunne være blevet til en tredje scoring allerede to minutter efter, da en Brøndby-mand sender en afslutning mod HIF-målet, men Djukic er på plads, og med en glimrende redning sender han bolden til hjørnespark. HIF får muligheden for at reducere Brøndbys føring, men et kort frispark, midt på Brøndbys banehalvdel, til Martin Spelmann som sender bolden lige over Brøndbys mål. 63. minut. Endelig får HIF etableret et godt angreb hvor Matti Olsen er gået med frem og han får afleveret ind til Thomsen, som afslutter, men desværre forbi målet. 65. minut. Brøndby er igennem, og Filip Djukic må hive en fænomenal dobbeltredning. I det efterfølgende angreb, får Martin Spelmann elegant vippet bolden over Brøndby-forsvaret, midt på Brøndbys banehalvdel, og han løber uden om og trækker op mod feltet, hvor han afslutter, lige i hænderne på Brøndbys målmand. Jonas Gemmer er igennem i feltet i det 68. minut, men bliver fældet af et kraftigt skub i ryggen. Det lignede et straffespark, men hverken dommer eller VAR gør noget ud af det. I det 69. minut spiller Qamili skråt bagud til Spelmann i feltet, men hans afslutning går lige i hænderne på Brøndby-målmanden. Brøndby får skabt et par muligheder de næste 10 minutter, men det bliver heldigvis ikke til scoring. Et glimrende angreb i det 85. minut, ender hos Tobias Thomsen, der desværre ikke får ordentlig ram på bolden, og den går forbi Brøndby-målet. En dyb stikning frem mod Brøndbys Yuito Suzuki i det 86. minut, gør at han bliver alene med Djukic der stormer frem, men Suzuki tjipper bolden over ham, og i mål. Det kunne være blevet til en scoring i det 89. minut, men Thomsens afslutning rammer en Brøndby-forsvarer og går til hjørnespark - dette kommer der ikke noget ud af. Og så, efter 4 minutters overtid, fløjter kampens dommer, kampen af.

HIF har et par gode perioder, hvor der bliver skabt et pres, men den sidste afslutning er alt for uskarp. Hvor meget jeg end ikke vil indrømme det, så er Brøndby bedre på alle fronter, og HIFs fyraftensproffer får ikke etableret ret meget.

"Hva' si'r du til det Frandsen?". Det er skuffende. Vi får ikke ramt niveauet i dag, og de var bedre end os på alle parametre. Så det er skuffende.