Hvidovre IF er tilbage på sporet igen.

18. september 2022 - Hvidovre Fodbold

Det var ikke uden en vis bekymring, at turen i dag gik til Fredericia. Kunne Hvidovre-mandskabet rejse sig, ovenpå den spillemæssigt delvis godkendte indsats i sidste uge mod Sønderjyske, men med et dårligt resultat ? Det skulle vise sig, i løbet af 1½ time.

Kampen er blot 6 minutter gammel, da HIF får etableret et godt gennemspillet angreb, som desværre ender i offside, men dog alligevel viser gode takter. Ud over dette, bliver det et meget lige første kvarter, men med HIF med mest boldbesiddelse. Det kaster dog ikke rigtigt noget af sig, da det er svært at åbne et kompakt Fredericia-forsvar. I det 16. minut kommer så den, ind til da, største chance. Et hjørnespark bliver først afvist af Fredericia, men HIF holder presset og Andreas Kiel Smed står fri bagest i det lille felt, og han får sendt en god first-timer afsted, men desværre også over mål. 5 minutter senere, etablerer HIF igen et fint angreb, og bolden ender midt i feltet hos Marc Nielsen, der sender et projektil afsted, men desværre for Marc, rammer han stolpen. 27. minut. Martin Spelmann sender en god bold hen over Fredericia-forsvaret, og Fredrik Carlsen støder frem. Han når bolden, og lægger den ind midt i feltet til Tobias Thomsen, der desværre ikke får ordentlig ram, og samtidig takles i skud-øjeblikket. Vi skal helt frem til 32. minut, førend FC Fredericia får sin første chance, med en afslutning midt i HIF-feltet, hvor Filip Djukic får pareret. Bolden springer lidt frem og tilbage, men til sidst formår forsvaret at få sparket langt ud af feltet. 33. minut. Endelig et forsøg ude fra, da Tobias Thomsen forsøger, men langt over mål. 36. minut. Et fantastisk HIF-angreb, hvor Marc Nielsen og Marcus Lindberg spiller ping-pong og Lindberg får spillet ind til Fredrik Carlsen, der forsøger fra distancen med et pragtfuldt spark mod den fjerneste opstander, men desværre vælger Fredericias målmand at hive en glimrende redning, hvor han når helt ud, og parerer bolden ud i siden. 41. minut. Igen får HIF et glimrende angreb, som sendes højt til bageste stolpe, hvor Fredrik Carlsen får en fod på, og sender bolden i nettet. Desværre er linjedommerens flag røget i flaget for en offside.

Det blev en første halvleg, hvor HIF igen har bolden mest, og får også etableret en del angreb. Men desværre er skarpheden ikke lige med.

Anden halvleg bliver en tro kopi af første, med HIF meget på bolden. Der er blot spillet 4 minutter, da HIF får etableret et godt pres, og FC Fredericia kan kun forsøge at sparke væk. Bolden ender til sidst hos Tobias Thomsen, der får en lang tå på, men desværre går bolden lige på målmanden. I det 52. minut får HIF et frispark lige uden for Fredericia-feltet. Desværre sparker Magnus Fredslund direkte i Fredericia-muren. Men Fredericia får etableret et kontraløb, og kommer helt frem i HIF-feltet, hvor der afsluttes. Heldigvis er Marc Nielsen nået tilbage, og kommer ind fra siden, og får blokeret afslutningen til hjørnespark. Og så går det til gengæld hurtigt den anden vej, efter hjørnesparket. Igen er Marc Nielsen med, da han sender en perfekt bold ind i feltet, hvor Andreas Kiel Smed står rimeligt umarkeret i midten af feltet, og med et knaldhårdt og præcist hovedstød, bringer han HIF i front, uden chance for en sprællende målmand i Fredericia-målet. I det 68. minut får FC Fredericia så endelig etableret et pres, og det giver indlæg i feltet, hvor Frederik Heiselberg er lidt for umarkeret, men med hovedet får han bragt balance i regnskabet. HIF bliver ved med at prøve, men mangler lige det sidste. Der er tilløb til flere gode angreb, men Det meste går ved siden af. Lige ind til det 89. minut. Et godt opspil på venstrekanten, ind i feltet til Fredrik Carlsen, som sender et godt indlæg mod bageste stolpe, og Mohamad Al-Naser får vist en af sine styrker, sin springkraft, og med hovedet sender han HIF i front igen. Overtiden skal bare overstås for HIFs vedkommende, og efter 4 minutter af slagsen, bliver kampen fløjtet af.

Målene kom i 2. halvleg. Stadig en fin indsats af HIF-mandskabet, og de formår også at tage sejren til sidst. Nu er der så lagt op til storkamp d. 30. september, hvor nr. 1 og 2 mødes, da Vejle kommer en tur forbi Pro Ventilation Arena.

Cheftræner, Per Frandsen: Jeg er meget glad for, at vi kommer tilbage, oven på sidste uges kamp. Det bliver en lige kamp, hvor vi opsøger chancerne. Dejligt at dem, der ikke spiller så tit, kommer ind og før en forskel i dag. Både Andreas Kiel Smed og Mohamad Al-Naser, og så scorer de begge to, men også Magnus Fredslund gør det godt. Det er en dejlig sejr.