HIF videre i DBU Pokalen - men det holdt hårdt

2. september 2015 - Hvidovre Fodbold

Det blev på alle måder et pokaldrama, da Hvidovre her til aften ekspederede et flot kæmpende Fremad Valby hold ud i 2. runde af DBU Pokalen.

Thomas Vesth havde valgt at spare nogle af de faste profiler til aftenens opgør. Daniel Holm, Frederik Emil Andersen, Østberg, Marfeldt og Mads Rønne var derfor ikke at finde på aftenens holdkort. Der var i stedet blevet plads til flere af de spillere der ikke har fået så mange minutter i den seneste tid. Magnus Sonne havde fået plads ved siden af Wichmann i midterforsvaret. Jakob Hillstrøm var at finde på venstre back positionen og på midten gik Tim Risvig direkte ind i startopstillingen i stedet for Østberg, der har døjet lidt med lyskeproblemer og derfor blev sparet. På kanten havde Mads "MC" Pedersen fået chancen fra start og helt fremme var Vestergaard og Dahl foretrukket fra start.

Hvidovre startede som lyn og torden. træværket blev testet to gange inden for de første 10 minutter. Først var det Anders Vestergaard der måtte se sin gode afslutning blive afværget af undersiden af overliggeren og et par minutter efter var det Mikkel Dahl der fra nært hold, på mystisk vis, fik headet bolden op på overliggeren fra nært hold efter godt forarbejde fra Kasper Jensen. Hvidovre fortsatte de gode takter og efter ca tyve minutter kom udeholdet fortjent foran på et lækkert chip af Kasper Jensen, der var søgt med ind i feltet fra sit normale udgangspunkt i højre side.

HIF fortsatte med at være nærgående, men lidt ud af ingenting fik Fremad Valby skabt balance i regnskabet efter en hurtig omstilling hvor Milan Johansen skar ind i banen fra venstre side og lagde bolden ind bag Mathias Djærnes, der for første gang var tilbage i Hvidovremålet efter et år som førstevalg i Avarta. En kold spand vand i hovedet på drengene, der vel godt kunne have været foran med nogle stykker efter den halve time. Hvidovre fortsatte dominansen og Anders Vestergaard og Mikkel Dahl havde begge chancer til et mål inden pausen, men det blev ved de 1-1.

I anden halvleg fortsatte Hvidovre med at presse på. Mikkel Dahl havde først en friløber der fint blev sparket forbi målmanden, men desværre også forbi mål. Anders Vestergaard må have bandet aftensolen langt væk for i stedet for at sætte panden på et flot indlæg fra MC, blev det en miss timet afslutning der vel mest af alt gav et Select mærke på siden af kinden. Samme Vestergaard skulle dog få revanche nogle minutter senere, da han flot flugtede et indlæg fra højre side i kassen.

Så skulle man tro at Hvidovre ville køre den sikkert hjem på rutinen, men sådan skulle det ikke gå. Terrassevarmeren må være løbet tør for strøm nede ved Mathias Djærnes, for en kold og flad aflevering fandt vej til en Fremad Valby angriber. Afslutningen for et tomt mål var hård og flad, men i sidste øjeblik fik Djærnes afværget katastrofen med det yderste af fingerspidserne.

Det satte dog gang i en god periode fra værterne der kom meget bedre med. Boldomgangen var på et højt niveau og selvom at Hvidovre stadig havde bolden mest, blev de farligere og farligere for hvert minut der gik.

Og så sker det der ikke må ske. Hvidovre blev fanget med for mange folk frem ad banen og efter nogle gode kombinationer kunne Fremad Valby udligne til 2-2 på en chanceløs Djærnes.

Med et kvarter igen bølgede spillet frem og tilbage og især Mikkel Thomsen på Fremad Valbys midtbane viste højt niveau både med og uden bold. Der var chancer i begge ender, men ind ville bolden ikke. Omkamp og minimum 30 minutters ekstra fornøjelse på en flot besøgt Valby Idrætspark.

Omkampen blev ikke den store oplevelse. Det var tydeligt at se at de to hold var trætte og fejlmarginen blev større og større som tiden var ved at rinde ud. Magnus Fredslund var tæt på i de døende med et langskud fra kanten af feltet, men omkampen forblev målløs. Straffespark var en realitet og der var dermed dømt ægte pokaldrama på Valby Idrætspark.

Først scorede Benjaminsen. Dernæst var det Fremad Valbys tur til at få nettet til at blafre. Krabbe eksekverede sikkert og HIF var på 2-1. Nicholas Thomsen fra Fremad Valby måtte se sit skud blokeret af Djærnes og HIF kunne lugte blod. Vikarierende anfører, Kristoffer Wichmann var næste mand på pletten, men til hans store fortrydelse måtte han se bolden prelle af på indersiden af stolpen og Fremad Valby kunne udligne føringen. Sikre scoringer fra Tim Risvig og Anders Vestergaard samt scoringer af Fremad Valby sendte kampen i ekstra spark. Her omsatte Magnus Fredslund sikkert sit straffe og HIF kunne ånde lettet op, da Christian Stoltenberg sendte hans og Fremad Valbys sidste forsøg over mål.

HIF er dermed videre i DBU Pokalen. Fremad Valby viste sig som et stærkt og sympatisk bekendtskab og de havde stor ære af kampen. Det blev det som ingen Hvidovre tilhængere havde håbet på men frygtet. Et ægte pokalopgør med god fight. Heldigvis blev storebror ikke den lille i denne omgang - Men det holdt hårdt.