Hattrick af Simon Makienok

13. januar 2024 - Michael Hentrich

På trods af, at dagen for første gang i lang tid, havde plusgrader i dagstemperatur, så var det alligevel et bidende koldt træningsanlæg i Nykøbing, der lagde kunstgræs til årets første træningskamp for Hvidovres Superliga-mandskab. Efter en lidt stille start, kommer Marco Ramkilde frem til et fint indlæg i feltet, hvor Simon Makienok står helt fri, og kan sætte foden på til en føring til Hvidovre-mandskabet. 5 minutter senere kommer Martin Spelmann frem til en afslutning fra distancen, der dog desværre går forbi målet. I det 18. minut spiller HIF Nykøbing helt tyndt, og bolden ender igen hos Simon Makienok som sætter en inderside på, og så har han fordoblet sin målscoring. Første gang Nykøbing rigtigt kommer frem til noget er i det 27. minut, hvor de får et frispark lige uden for feltet. Dette sendes hen over muren mod nærmeste stolpe, men Kappenberger kommer godt op, og får hænderne på. 4 minutter senere er det HIF, der får et frispark lige uden for feltet. Da både NFC og HIF er i gang med at sætte opstillinger, sætter Christian Jakobsen hurtigt spillet igang, da han triller skråt frem til Lirim Qamili, som første gang sparker bolden fladt ind i feltet, og her står.... Simon Makienok, og med indersiden, fuldender han sit hattrick. Det bliver til en mulighed i det 36. minut, hvor et godt indlæg fra Magnus Fredslund, ender i panden på Qamili, men desværre header han forbi målet. En sidste mulighed i det 39. minut, efter et godt sammensat angreb, der sætter Nykøbing under pres, men den sidste aflevering ind foran mål, ender for tæt på Nykøbings målmand, der får grebet.

I pausen skiftes hele holdet, så alle mand kan få lidt kilometer i benene. Men der er ikke spillet mere end et minut, da Nykøbing får sendt et hårdt indlæg i feltet, hvor bolden rammer en Hvidovre-fod, snyder den nye målmand Anders Ravn og går i mål. 48. minut. Igen kommer Nykøbing igennem og får afsluttet, en god redning af Ravn forhindrer en yderligere scoring. Minuttet senere er Jeffrey "Papa" Adjei-Broni igennem, men bliver nedlagt lige indenfor feltet, og dommeren peger på pletten. "Papa" sættes selv til at sparke, og han sender bolden ind til venstre for målmanden, der dog når ud og får fingrene på, men han kan ikke forhindre at bolden går i mål til 1-4. I det 71. minut får Nykøbing en stor chance, da bolden er lige ved at gå ind lige under overliggeren men Ravn kommer op, og får vippet bolden til hjørnespark. 77. minut. Et flot HIF-angreb. Marc Nielsen bryder igennem på venstrekanten, og får sendt bolden flot i feltet, hvor "Papa" står og sparker HIF foran med 5-1. 5 minutter senere sætter HIF et godt angreb op, som bliver spillet fladt ind i lille felt, hvor Tobias Thomsen lige nøjagtig ikke kommer frem selvom han strækker benet langt. I det 88. minut er det lige før, at HIF får to hattrick-spillere, da "Papa" udfører lækkerier i feltet, men falder og liggende får han alligevel foden på, men lige på målmanden.

Mere sker der ikke, og HIF starter sæsonen med en fin sejr, og noget løb i benene.

Hvad si'r du til det, Frandsen?
- "Det er jo en træningskamp, hvor vi lægger vægt på det fysiske og nogle kilometer i benene. Vi fik alle mand i spil, så det er fint."

Matchstats: www.hifstorik.dk