Fremragende indsats i det midtjyske

15. august 2023 - Hvidovre Fodbold

Så blev det Hvidovres tur til at tage en tur i det midtjyske, en mandag aften, for at møde Viborg, som sluttede sidste sæson på 4. pladsen i Superligaen. Der var derfor lagt op til, at modstanden kunne blive rigtig hård. HIF lægger da også friskt ud, og inden viseren har rundet den første omgang, så er det lige ved, at HIF får overrumplet Lucas Lund i Viborg-målet, men han når ud i sidste øjeblik. I det efterfølgende angreb, er det så Viborg, der forsøger lige uden for feltet, men afslutningen går forbi Hvidovre-målet. "Men så er vi lissom i gang".
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis

I det 4. minut er Viborgs 2-meter-mand Ementa lige ved at få ram på et fladt indlæg fra højresiden, men Djukic præsenterer en glimrende fodparade, da han går ud af målet. I det 8. minut er Ementa på færde igen, da han bliver stukket afsted. Nicolaj Geertsen når dog hjem, og han får tacklet, så Ementa må ned til baglinjen og hente, hvorefter han trækker ind i banen igen, men glider, og får dog raget til bolden, som går lige i favnen på Djukic. Flot indsats af Geertsen. I det 10. minut er det så HIFs tur, men trods et fint angreb, hvor bolden spilles rundt, så ryger Tobias Thomsen desværre i offside-fælden. Minuttet senere er Ementa igen på færde i den anden ende, men da han lægger an til afslutning, bliver han blokeret, og bolden havner let hos Djukic. Et glimrende HIF-angreb i det 12 minut, hvor Ahmed Iljazovski får lagt godt højt i feltet, hvor Christian Jakobsen får headet, men desværre over mål. 14. minut, Viborg spiller rundt omkring kanten af HIF-feltet, men ender til sidst i offside. Det har været livlige første 15 minutter, hvor spillet har bølget.
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis

Lidt kommunikationsproblemer i HIF-forsvaret i det 16. minut, giver Viborg mulighed for at nipse lidt rundt i feltet, men til sidst ender bolden hos Said, der afslutter, men en helt fantastisk redning af Djukic giver hjørnespark i stedet for. Et indkast i det 19. minut bliver kastet bagerst i HIF-feltet, hvor der afsluttes, men heldigvis går bolden over mål. 20. minut. Viborg er ved at smutte igennem, men Geertsen kommer glimrende ned og blokerer. I det 22. minut har Viborg et frispark i højresiden. Det senedes højt i feltet, hvor der heades, men der er forinden blevet begået et fri-spark mod HIF på kanten af feltet. Viborgs Andrade forsøger en afslutning i det 26. minut, men bolden rammer Matti Olsen og går til hjørnespark. Dette sendes bagerst i det lille felt, hvor der heades, men forbi mål. Et frispark til HIF i det 29. minut, som Magnus Fredslund tager sig af, går desværre hele vejen gennem feltet og ud til målspark. Viborgs Andrade bliver blokeret af Geertsen, inden det bliver rigtigt farligt. Lidt ping-pong og tilfældigheder i Viborgs felt, spiller til sidst Tobias Thomsen helt fri i det 33. minut, hvorefter han laver skudfinten, og trækker bolden over til højrebenet, hvor han afslutter tæt under mål, men Lucas Lund i Viborgmålet hiver en, desværre, glimrende redning, og sender bolden til hjørnespark. Og i det 39. minut har HIF så bolden i nettet på Tobias Thomsens afslutning, efter et glimrende angreb. Desværre er Christian Jakobsen lige trådt ind i målmandens linje, så der bliver dømt offside i stedet for. Drønærgerligt, men desværre god nok.
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis

Det bliver en første halvleg, hvor Hvidovre-mandskabet har bidt godt fra sig. Viborg spiller fint rundt, men kommer frem til få oplagte chancer, og ellers har de tre stoppere - Matti Olsen, Nicolai Geertsen og Stenderup sammen med Filip Djukic, lukket effektivt af.

HIF starter 2. halvleg bedst og lader bolden løbe rundt. Fredslund forsøger en dyb stikning til Andreas Smed, men han får desværre ikke fat. Det kunne ellers godt have blevet til en stor chance. Viborg er ved at smutte igennem i det 52. minut, men Djukic kommer godt ud og blokerer til hjørnespark. I det 55. minut får Viborg spiller HIF tyndt, og der må gives hjørnespark. Marcus Lindberg har afløst Fredslund, og der skal ikke mange minutter til, førend han kommer frem til den første chance, med en afslutning udefra, som målmanden ikke kan holde, men sender til hjørnespark. HIF-mandskabet holder presset efter hjørnesparket, og der sendes endnu en høj bold i feltet, hvor Tobias Thomsen header fra kanten af det lille felt, og Lucas Lund må strække sig, og vippe bolden til endnu et hjørnespark.
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis

I det 62. minut er det så Viborg, der forsøger med et hovedstød efter en høj bold, men der heades over Hvidovre-målet. Viborg forsøger et gennembrud gennem midten, men afslutningen bliver alt for skæv, og går til målspark. En lidt høj tilbagelægning fra Stenderup til Djukic, må sidstnævnte sende ud til indkast, da han bliver presset. I det 70. minut forsøger Andreas Smed sig med en afslutning fra spids, men den ryger desværre over mål. Viborg forsøger med en afslutning minuttet senere, men igen alt for uskarp, og
langt over Hvidovre-målet. Viborg presser på i det 77. minut, og forsøger et indlæg, men bolden ryger hele vejen gennem feltet. Ementa smutter igennem, men roligt bliver han pillet ned af Geertsen, der blokerer og sender bolden ud til siden. 82. minut. HIF er virkeligt presset, men får her muligheden for en kontra. Smed kigger efter Mathias Andreasen inde på midten, og sender bolden i hans retning. Desværre kommer Lucas Lund ud og i mellem, og sparker ud til indkast. 88. minut. Så er det HIFs tur. Marcus Lindberg afslutter fra kanten af feltet, men desværre tager bolden undersiden af en Viborg-fod, og hopper over målet. 90. minut. Pludselig er det Viborg, der har det rigtigt svært, da HIF sætter et godt pres ind, men der kommer ikke noget ud af det.
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis

Og så ender kampen som den startede - med to store nuller på resultat-tavlen. En fornem indsats af drengene fra 2650, som virkelig holder Viborg væk fra store chancer. Nicolai Geertsen og Djukic har spillet fantastisk, og deres indsats bliver da også kronet med en plads på rundens hold efterfølgende. Men hele holdet kæmper formiddabelt, og det er yderst fortjent, at det ene point hives med hjem til Hvidovre.
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis

"Hva' si'r du til det Frandsen?": Jamen, det var et fantastisk point. En fantastisk kamp og en fantastisk indsats af drengene. Jeg synes også, at vi fortjener at få scoret.
Foto: Karsten Madsen / Hvidovre Avis