Fortjent sejr på Pro Ventilation Arena

18. april 2022 - Hvidovre Fodbold

I et flot solbeskinnet Pro Ventilation Arena, havde 1440 tilskuere indfundet sig til dagens spændende opgør mod Nykøbing FC. Spændende fordi Nykøbing i sidste runde, trods bundprop i oprykningsspillet i Nordic Bet Ligaen, havde taget alle tre point fra topholdet Helsingør. En sejr ville samtidig betyde at hele tre hold ville komme til at ligge a point, Lyngby, Horsens og Hvidovre, som nummer 2 til 4, og samtidig ville der blive skabt lidt luft til nummer 5, Fredericia.

HIF lægger bedst ud. Får sat sig på kampen fra start, og det er ved at give pote allerede efter to minutter, da presset resulterer i en fejl fra Nykøbings forsvar. Tobias Thomsen opsnapper bolden, og sætter mod mål. Han er dog nødt til at tage et træk uden om centerforsvareren, som får vendt sig, og får sparket bolden til hjørnespark. Dette afvises i første omgang, men HIF kommer alligevel frem til en afslutning, der dog går over mål. 9. minut. Et fint HIF-angreb ender i feltet hos Frederik Carlsen, men han blokeres og NFC må give endnu et hjørne til HIF. Dette afvises i første omgang, men HIF-angrebet holder presset, og fra højre snører Christoffer Boateng NFCs venstreback, og sender bolden ind i feltet igen. Her ender den hos Daniel Stenderup, der sender bolden i nettet. 1-0, og stor jubel på stadion. Blot tre minutter senere, viser HIF endnu en gang besnærende angrebsspil. Marcus Lindberg og Magnus Lysholm huserer på venstrekanten, og sidstnævnte får sendt bolden i feltet, hvor det er tæt på en 2-0 føring, men ikke i denne omgang. 17. minut HIF presser igen NFC til en fejl, og bolden sendes ud til Boateng på højrekanten, men desværre kommer hans indlæg for tæt på Nykøbings målmand, der let kan gribe og holde fast. 18. minut. NFC forsøger at komme i pres, først med en kontra, som dog sparkes langt over HIF-målet til målspark. Filip Djukic spiller dette ud til Ahmed Iljazovski, som tackles og NFC kommer herefter til afslutning som der dog ikke kommer noget ud af. Et fremragende HIF-angreb i det 23. minut, efter et NFC-hjørnespark, som afvises og spilles hurtigt op på Martin Spelmann, der spiller hurtigt videre på fløjen til Marcus Lindberg, som dog ikke er hurtig nok, og NFC-forsvaret får fat i stedet. Lindberg fortsætter dog presset, og får tacklet sig til bolden, hvorefter han går ind i feltet, men der kommer ikke yderligere ud af dette. 26. minut. Igen presser HIF, som de har gjort det, det meste af kampen, og specielt i Nykøbings venstre-side, hvor backen har været noget usikker, men inde foran målet bliver der afvist. 33. minut. Boateng sætter fart på kanten, og trækker ind i feltet mod baglinjen, hvorefter han spiller skråt tilbage til Tobias Thomsen, som forsøger en afslutning, men desværre lige i en Nykøbing-fod. Et hjørnespark i det 38. minut er lige ved at bringe HIF yderligere i front, men ved bageste stolpe har Iljazovski ryggen til målet, og forsøger alligevel med et hælspark, der, desværre, går lige forbi. I det 41. minut er NFCs Mathias Kristensen lige ved at smutte igennem, men Matti Olsen kommer godt ned, og får prikket til hjørnespark, som derefter afvises af HIF. 43. minut. Marcus Lindberg forsøger fra kanten af feltet, men hans afslutning går lige snært forbi fjerneste sammenføjning. Halvlegens sidste mulighed er Nykøbings, men afslutningen med hælen, går langt over mål.

Alt i alt en fin første halvleg - og det er kun yderligere scoring, der mangler.

Fra anden halvlegs start, er det som om HIF har trukket sig tilbage, og overlader initiativet til Nykøbing. Det giver en mulighed efter 50 minutter, men heldigvis bliver vinklen for spids, og bolden løber ud over baglinjen ved den modsatte opstander. Blot to minutter senere kommer Nykøbing frem til endnu en mulighed, der dog sendes langt over HIF-målet. Og i det 54. minut er det så HIFs tur igen. Fredrik Carlsen går til baglinjen, og sender bolden skråt tilbage mod midten af feltet, hvor Tobias Thomsen dog mis-timer sit spark, og sparker helt forbi bolden, og den ryger videre, men ingen til at samle op, og så løber det ud i sandet. Thomsen får igen muligheden i det 61. minut, da Boateng finder Fredrik Carlsen dybt, hvorefter han går til baglinjen, og igen sender skråt tilbage til Thomsen, og denne gang rammer han, men desværre over mål. I det 64. minut er det så Nykøbing i en kontra. Chukwuemeka Paul Nnamani går alene mod HIF-målet, med Magnus Lysholm halsende efter. Han når dog ned og får generet Nnamani så meget, at hans afslutning ikke er nogen kunst at parere for Djukic. Og så endelig i det 73. minut. Fredrik Carlsen brager bolden på undersiden af overliggeren, og riposten ryger ud til Marcus Lindberg, som hamrer bolden i nettet til en 2-0 føring. Hvilken forløsning. Gennem resten af halvlegen får HIF passet godt på, og Nykøbing formår ikke at komme helt frem til store chancer. Så da dommeren, efter 4 minutters tillægstid endelig fløjter kampen af, er det til en fortjent sejr til Hvidovre-mandskabet.

Assitenttræner Christian Grønbæk: Jeg synes vi spiller en ok kamp, og holder os til den overordnede plan. Vi var godt klar over, at vi kom til at kæmpe for sejren, men drengene løser opgaven fuldstændigt efter planen, og vi får også tilspillet os flere chancer. Så vi er meget tilfredse.