FC Midtjylland var bare bedre

6. november 2023 - Michael Hentrich

Inden gårsdagens kamp på Pro Ventilation Arena mellem Hvidovre IF og FC Midtjylland, skulle tre jubilarer hyldes. Matti Olsen for 150 kampe i den røde trøje, som han opnåede i onsdagens pokalkamp mod Silkeborg, Tobias Thomsen med 100 kampe, som han opnåede d. 1.10. mod Brøndby, samt Lirim Qamili også for 100 kampe, som han opnåede i gårsdagens kamp. Så et stort tillykke til dem alle tre. Til selve kampen var der foretaget tre udskiftninger, i forhold til kampen i Parken mod FCK, nemlig Magnus Fredslund og Nicolai Geertsen i stedet for de to småskadede Ahmed Iljazovski og Mathias Gehrt, samt Simon Makienok i stedet for Tobias Thomsen. Der skulle dæmmes op for de seneste to kampes hurtige scoringer.

De første 10 minutter har FC Midtjylland mest initiativ, og presser HIF. I det 4. minut sendes et langt indkast ind i Hvidovre-feltet, hvor bolden dumper ned i det lille felt, men Hvidovre-forsvaret får afværget. I det 7. minut sendes Lirim Qamili afsted i en omstilling, og han når bolden helt oppe ved FCM-feltet, men desværre er der ikke kommet andre med frem, og hans indlæg bliver for langt, og går ud i modsatte side. I det 10. minut bliver FCMs Franculino Djú stukket dybt, og han er alene med Filip Djukic, men der vinkes korrekt for offside. To minutter senere er FCM igen på færde, da Paulo da Silva sætter fart på venstrekanten, hvor der lægges ind i feltet, men heldigvis heades over. FCM opsnapper dog hurtigt bolden efter målsparket, og forsøger med et langskud lige uden for feltet og lidt til højre for målet, men Djukic er på plads, og sender bolden ud mod sin højre side. Minuttet senere er det så HIFs tur til at forsøge, men afslutningen bliver lidt tynd, og triller ud til målspark i stedet for. Efter et frispark til HIF midt på egen banehalvdel, opsnapper FCM dog hurtigt bolden, og får igangsat et hurtigt angreb. Djú er alene med Djukic, som får afværget. Men FCM får hurtigt genetableret angrebet, og bolden sendes ind i feltet, hvor den rammer Malte Kiilerich og ryger hen til Djú, i det lille felt, og helt fri, bringer han FCM i front, uden chance for Djukic i Hvidovre-målet. Ærgrerligt for HIF-mandskabet har kæmpet fint, men er blevet sat under pres. Bare to minutter senere får FCM igen en mulighed, men langskuddet fra Kristoffer Olsson går lige i hænderne på Djukic. Et udmærket HIF-angreb i det 24. minut. Et frispark sendes højt frem mod Makienok, som kommer højest og header ned for fødderne af Qamili, som dog ikke får et ordentligt træf på bolden, og Martin Fraisl i FCM-målet kan samle op. Et FCM-angreb i højresiden, hvor Malte Kiilerich får presset Simsir, som ryger ned og ud over baglinjen. Situationen udløser et VAR-check, og udgangen bliver, at der bliver dømt straffespark til FC Midtjylland. Det sættes FCMs lille sydkoreaner Cho til at sparke, og han sender Djukic til den ene side, og bolden ind i den anden. Noget af en kold douche til et Hvidovre-mandskab, som efter den første scoring, er begyndt at få bedre fat. HIF-mandskabet kommer lidt bedre frem, og det bliver til et par udmærkede indlæg i feltet, som dog ikke kaster noget af sig. I det 40. minut får FC Midtjylland igen bolden i nettet, men der dømmes for en klar offside. Og så i det 43. minut. Det virker bare helt håbløst, som HIF-mandskabet også er uheldige. Et langskud fra kanten af feltet af Marcel Rømer, som Filip Djukic har set og går efter, rammer på vejen Simon Makienok, og ændrer fuldstændig retning, og går ind ved den modsatte stolpe. Så er det altså også svært at gøre noget.

Mere sker der ikke i første halvleg, og holdene kan gå til pause, med FCM i front med de 3-0. Der er noget at arbejde med for Per Frandsen i pausen. I pausen skal også to Hvidovre-hold hyldes. Damesenior sluttede sæsonen med en flot oprykning til Københavnsserien. Så et stort tillykke til dem. Den anden fejring modtog 13 af spillerne fra Hvidovres Danmarksmestre anno 1973, da det jo i disse dage, er 50 år siden, de hentede det andet mesterskab hjem til klubben. Disse ting er gode at have i baghovedet, når HIF-mandskabet nu skal forsøge at ændre på tingenes tilstand.

Det virker som om, at HIF-mandskabet har en fin vilje, og nok også får lidt mere plads af et tilfreds FCM-mandskab, for spillet er langt bedre her i anden halvleg. Et mindre pres i det 51. minut, ender med at Makienok spilles fri i feltet, men hurtigt er en FCM-forsvarer over ham, og han skubbes omkuld. Men dommeren takserer det til et hændeligt uheld. I det 63. minut får HIF så endelig lagt et pres, men bliver afvist i første omgang af FC Midtjylland. Det gentager sig 5 minutter senere, og her finder Tobias Thomsen, fra kanten af feltet, Magnus Fredslund ude mod højre, og fra en helt fri position, sender "Freds" sikkert reduceringen i nettet. Flot angreb, og flot scoring. Tættere på kommer Hvidovre dog ikke, og i kampens overtid ender et boldtab med at FCM kommer i en kontra og der spilles dybt frem til Ola Brynhildsen, som alene med Filip Djukic, sikkert sender bolden uden om.
Kampens Sponsor, J.A.K. Workwear, kårer kampens Hvidovre-spiller, og den ære går til Magnus Fredslund for hans flotte scoring, og store arbejdsindsats.

Alt i alt, bliver anden halvleg langt bedre end den første. Der kommer mere snit over HIF-spillet, bevares, nok også fordi FC Midtjylland har trukket sig tilbage.

"Hva' si'r du til det Frandsen?": Jamen, de gi'r jo hvad de kan drengene. FC Midtjylland var bare bedre end os på alle parametre. Det eneste jeg er ked af er, at vi forærer dem målene, de kommer for nemt frem til dem. Men vi gør det bedre i 2. halvleg.