Fantastisk fyrrig festforestilling

1. september 2022 - Hvidovre Fodbold

Det er altså lidt svært, hele tiden at finde på nye overskrifter, men det lykkes da hver gang. Inden kampen blev to 100-kamps jubilarer hyldet, først Marcus Lindberg, der rundede i søndagens kamp mod Vendsyssel, og Filip Djukic, som rundede i aftenens kamp. Et stort tillykke til dem begge. Som i de foregående kampe, så starter begge hold stille ud. Hobro står, om ikke dybt, så i hvert fald kompakt, og HIF-mandskabet forsøger stille og roligt, at dirke dem op. Første mulighed kommer efter 10 minutter, da HIF får et par hjørnespark i rap, men den sidste afslutning bliver sendt tæt forbi den ene opstander. Efter et kvarters tid, virker det som om Hobro kommer lidt højere op, og det giver en hurtig kontra til HIF, hvor bolden sendes ud på fløjen til Marcus Lindberg, og han sender den fladt ind i feltet, hvor Tobias Thomsen forsøger at dreje bolden ind, men den går til målspark. Hobro kommer frem til en mulighed i det 19. minut, men det er ingen sag for Djukic at afværge denne. Men så går det stærkt den anden vej, og Lindberg er alene med Hobros målmand, som han stille og roligt vipper bolden hen over. 1-0. Og man sad og tænkte at det var præcis det, der skulle til, for at lukke Hobro op. Minuttet efter opstår en kæmpe chance til HIF. Andreas Pyndt tørrer en mand i venstresiden, og får spillet ind til Lindberg i det lille felt, som lige snitter bolden videre, hvor målmanden er ved at blive snydt, men han når ned og får fat.

Efter en lille halv time, bliver en håbløs bold sendt ud i Hobros højreside, men Tobias Thomsen formår alligevel at løbe den op, og overhale en Hobro-forsvarer. Han får herefter spillet tilbage til Pyndt, som får lagt i feltet til Christian "Greko" Jakobsen, som forsøger at chippe den videre, men målmanden kommer ned og holder fast. I det 33. minut er Hobro så kommet frem, og kommer igennem på højrekanten, og bolden spilles i det lille felt, hvor der afsluttes, men Djukic får pareret til hjørnespark. Her opstår lidt panik i det lille felt, men Hobro skovler heldigvis bolden langt over mål. Blot 2 minutter senere er Hobro igen fremme, og HIF-mandskabet har lidt svært ved at få afvist, og bolden ryger ud til Danny Amankwaa, som afslutter fint, men igen er Djukic på plads, og får pareret. Og 5 minutter senere går det helt galt. Efter et klumpspil, sparkes bolden op på hånden af Matti Olsen, og dommeren fløjter og peger på pletten. Han giver samtidig Matti Olsen et gult kort. Abdoul Yoda sættes til at sparke, men der er ikke rigtig kvalitet, og Djukic læser ham, og kommer ned til stolpefoden og holder fast i bolden. Og så går det stærkt den anden vej. Hobro virker rystede, og Fredrik Carlsen spilles alene i feltet med målmanden, og elegant sparker han uden om, til HIF-føring på 2-0. Dårligt har Hobro givet bolden op, førend HIF igen opsnapper, og igen er Fredrik Carlsen indvolveret. Ved baglinjen tørrer han elegant 4 mand, og får vippet bolden ind i det lille felt, hvor "Greko" står helt alene, og han gør det til 3-0. I halvlegens overtid kunne det være blevet 4-0, men bolden går tæt forbi målet efter et hjørnespark.

Fantastisk effektiv første halvleg af Hvidovre-mandskabet, og det virker som om det brændte straffespark knækker Hobro, der virker mere end rådvilde.

Anden halvleg er dårligt gået i gang, da Fredrik Carlsen spilles fri i feltet, og sikkert vipper han bolden uden om målmanden. 4-0, og HIF er fuldstændigt ovenpå. Så kommer der et lille kvarters stilstand i kampen, og Hobro forsøger at samle sig, ovenpå Hvidovre-opvisningen. De får lagt et mindre pres i det 67. minut, og kommer frem til en afslutning, men igen er Djukic på sin plads, og griber sikkert ind. Minuttet senere presser Tobias Thomsen en rystet Hobro-målmand, som slet ikke får kontrol på bolden, der ryger videre ind til Lindberg, der dog ikke får afsluttet ordentligt og en Hobro-forsvarer får afværget. HIF holder dog presset, og kommer til en afslutning, der giver hjørnespark. Så skal vi helt frem til det 75. minut. Andreas Kiel Smed modtager bolden 2 meter uden for feltet, lidt til venstre for målet, og han kigger op, og med en følt inderside, hamrer han bolden ind ved fjerneste opstander, uden om Hobro-målmanden, der står helt stille. 5-0, og det ser bestemt ikke ud som om det er slut for Hvidovre-mandskabet endnu. Og det er det heller ikke. Tre minutter senere bliver ydmygelsen total, da HIF kommer igennem i venstresiden, og får sendt bolden ind i feltet, hvor en helt fri Ahmed Iljazovski kan bringe HIF på 6-0. I det 84. minut kunne Marius Papuga have gjort det til 7-0, men målmanden får pareret til hjørnespark. I halvlegens sidste ordinære minut, kunne Mohamad Fakhri Al-Naser have bragt HIF yderligere foran, men heller ikke han har heldet med sig, og hans afslutning tager oversiden af overliggeren. Og efter tre minutters tillægstid fløjter dommerens så kampen af.

Tju-hej for en forestilling. HIF mandskabet er virkeligt i hopla, og er med dagens sejr stadig ubesejret, som også kun Vejle og Randers er i de to øverste divisioner.