Drama i Viborg

1. april 2024 - Michael Hentrich

Kampen om overlevelse. Det er overskriften for de næste 10 kampe i Superligaen for Hvidovre IF, og den første skulle stå i Viborg, denne påskedag. Martin Spelmann havde igen fået overdraget pladsen som højreback, og samtidig anførerbindet i Daniel Stenderups fravær. Kampen starter stille op, men HIF kommer frem til første mulighed i det 6. minut, da en bold spilles på tværs langs med målfeltet til netop Spelmann, som forsøger sig, men han rammer en Viborgspiller, og får hjørnespark. Dette udløser nok et hjørnespark, som ligger for tæt på mål, og Viborgs målmand, Nico Mantl kommer op og griber. Blot to minutter senere er det så Viborgs tur. Spelmann bliver overspillet lige uden for feltet, og VFF laver et fladt indlæg. Adrian Kappenberger får kastet sig fremad i det lille felt, og sikrer sig bolden.
13. minut. Thomas Jørgensen sender en tværbold ud til Marc Nielsen, som sparker første gang højt i feltet mod Simon Makienok, men VFF-målmanden kommer ud lige foran ham, og sikrer sig bolden. En god HIF-kontra i det 19. minut er lige ved at blive farlig, da HIF kommer i tre mod tre, men Christian "Greko" Jakobsens forsøg bliver blokeret. En udmærket indledning af HIF, der bestemt ikke ligner et hold, der bare lægger sig ned. Men i det 24. minut, går det, desværre galt. En tilbagelægning til Kappenberger, hvor Viborgs Ementa presser på, ender med at Kappenberger trækker på tværs, og lige idet han skal sparke væk, glider han i det vandede græs, og i stedet for langt op ad banen, så ryger bolden kun lige uden for feltet til Isak Jensen, som tager et enkelt træk, og sender bolden over mod fjerneste stolpe. Kappenberger har ikke en chance for både at komme op igen, og nå tilbage, så selvom han strækker sig, så må han se bolden gå i nettet. Et drønærgerligt uheld for Kappenberger.
HIF lod sig dog ikke slå ud, men var lettere rystet de næste små ti minutters tid. Viborg kommer igennem i HIFs venstreside i det 27. minut, men Kappenberger kommer godt ud af sit mål, og får blokeret. Til gengæld er det tæt på for Viborg allerede minuttet efter, da et kæmpekoks i HIF-forsvaret, giver Viborg en mulighed for at smutte igennem, men igen kommer Kappenberger godt ud, og får presset VFF-spilleren helt ud i siden, og da han vil forsøge indlægget får Kappenberger smidt sig, og blokeret. En rigtig fin aktion fra Kappenbergers side. HIF får sat et udmærket angreb op i det 32. minut, hvor bolden bliver sendt rundt foran Viborg-feltet. Bolden ender hos Jonas Gemmer, som forsøger sig med en afslutning, men desværre, meget snært forbi Viborg-målet. 33. minut. Viborg kommer i et kontraangreb, og Spelmann forsøger "diskret" at få nedlagt Viborg-angriberen, men det koster ham desværre et gult kort. Det kunne være blevet en god mulighed i det 31. minut, da Lirim Qamili stikkes dybt i feltet, men desværre blokeres han, da han afslutter.
42. minut. Et Viborg-indlæg snittes videre og Kappenberger må ud i fuld længde og sende bolden til hjørnespark. Minuttet senere kommer Viborg igen frem, og deres Ementa løfter bolden over HIF-forsvaret til målscorer Isak Jensen, men denne gang går hans forsøg heldigvis forbi Hvidovre-målet. Det bliver til en sidste chance til "Greko", da han forsøger at lægge over målmanden i det lange hjørne, men desværre også meget tæt forbi opstanderen.
HIF har været rimeligt godt med i kampen i 1. halvleg, og det er kun et sort uheld, der gør at Viborg er foran.

Fra 2. halvlegs start erstatter Magnus Fredslund Martin Spelmann, som jo render rundt med et gult kort. Vi er blot 5 minutter henne, da HIF er yderst tæt på at bringe balance. Et fremragende indlæg rammer perfekt Makienok, som header nedad mod stolpefoden, og kun en fremragende redning af Viborgs målmand, som sender bolden til hjørnespark, er årsagen til, at det ikke står 1-1 nu. HIF kæmper virkeligt sin chance nu. 53. minut, der bliver lagt et fint pres på Viborg, som er nødt til at give hjørnespark. Efter dette holder HIF i bolden, og Fredslund får lagt et godt indlæg fra venstresiden, hvor han er trukket over ved hjørnesparket, og lige i hovedet på Qamili, der, desværre, header over. Men HIF markerer sig nu. Viborg får presset sig igennem, via et par kontraer, men afslutningen høvles langt over Hvidovre-målet. Men i det 59. minut kommer Viborg igen igennem. Daniel Anyembe får lov til at løbe lidt for let igennem i midten af feltet, og han får fanget Kappenberger, der slet ikke når ned til afslutningen modsat. 2-0, og nu så det noget svært ud for Hvidovre-mandskabet. Det kunne være blevet 3-0 i det 65. minut, men først får Kappenberger reddet, og dernæst får Malthe Kiilerich sparket riposten ud til indkast. Men, der skulle kun gå et minut mere. Viborg kommer igennem i feltet, og hurtigt får de sendt bolden ud mod venstre, hvor, igen, Isak Jensen står helt fri, og han sparker første gang i det tomme mål, hvor Kappenberger ikke er kommet på plads igen. Viborg trækker sig tilbage efter denne scoring, og HIF forsøger samtidig at få reduceret. Den kunne være kommet i det 73. minut, da Fredslund sættes til at sparke et frispark i venstresiden, og skruer bolden fladt uden om Viborg-muren og mod nærmest stolpe. Det er lige ved at overrumple Viborg-målmanden, men han får givet hjørnespark. Men i det 79. minut lykkes det så. HIF presser, og bolden dumper ned foran en helt fri Tobias Thomsen, der sender HIF på 3-1. Og bare 4 minutter senere, lysner det endnu mere - troede vi. Tobias Thomsen modtager bolden lige på kanten af feltet, og spiller videre til en helt fri Makienok, som bringer HIF på 3-2. Men, VAR skal ind over for en mulig offside. Og desværre bliver scoringen annulleret. Men det er ikke slut på et begyndende drama endnu. HIF erobrer hurtigt bolden efter annulleringen, og Makienok stikker frem til Qamili, som sætter fart. Viborgs målmand kommer sprintende ud af sit mål, og kaster sig med fødderne forrest, og får lige skubbet til bolden, men fælder samtidigt voldsomt Qamili, der slår en kolbøtte og bliver liggende i græsset. Dommeren trækker resolut det røde kort op af lommen, og sender Viborg-målmanden i bad. Det når han dog ikke, for VAR skal igen ind over, og efter at have været ude og kigge, så trækker dommeren, Peter Kjærsgaard, kortet tilbage. Qamili derimod må lade sig udskifte med, hvad der ligner et kraftigt piskesmæld. Selvom HIF forsøger de sidste 10 minutters tid, så lykkes det ikke at få scoret yderligere. Brandærgerligt nederlag. Nu gælder det Randers på næste søndag, som tog en storsejr over Lyngby på 6-2.