Dag og nat i Vejle

22. oktober 2022 - Hvidovre Fodbold

Endnu en gang skulle slaget stå, mellem nummer 1 og 2 i Nordic Bet Ligaen, og præcis som for 23 dage siden, var kombattanterne Vejle Boldklub og Hvidovre IF. Begge hold kom til dagens match med to friske nederlag i bagagen, så det skulle blive spændende at se hvem, der trak det længste strå, om nogen gjorde det.

Det bliver en afventende start, hvor begge hold ser hinanden lidt an. HIF har dog mest boldbesiddelse, og det kaster i det 6. minut et hjørnespark af sig. Dette sparkes skråt tilbage, hvorefter der bliver lagt ind i feltet, og Vejle må give nok et hjørnespark. Denne gang sendes det højt i feltet af Andreas Pyndt, men der kommer ikke noget yderligere ud af det. 9. minut. Frederik Carlsen trækker ind i banen, og afslutter men bolden ryger langt over Vejles mål. 10. minut. Marcus Lindberg sendes i græsset, da bolden løber fra Vejles Ebenezer Ofori, og Lindberg får samlet op, men bliver ramt da Ofori kaster sig frem med knopperne forrest. Efter at have ømmet sig, kommer Lindberg dog på benene igen. Første gang Vejle er rigtigt igennem er i det 14. minut, da de kommer til baglinjen og forsøger et indlæg. Men HIF-forsvaret får afværget, og spillet sig sikkert ud af situationen. 17. minut. Frispark til HIF, og gult kort til Vejles Raúl Albentosa. Andreas Pyndt tager sparket, og rammer muren, hvorefter bolden ændrer totalt retning. Lucas Hägg-Johansson i Vejle-målet hiver en fantastisk redning, da han i refleks skifter retning, og parerer skuddet. 22. minut. Vejle kommer igennem på kanten og får lagt ind i feltet, men en meget lang Hvidovre-tå fra Magnus Fredslund, får sendt bolden ud til indkast i modsatte side. Og så i det 26. minut. Et hjørnespark sendes ind omkring forreste stolpe, og her dukker Marcus Lindberg op, og med sin 4. sæsonscoring, sender han Hvidovre i front, da han vipper bolden videre til bageste stolpe. En fuldt fortjent føring, til et dominerende Hvidovre-mandskab. Efter scoringen kommer Vejle dog lidt bedre med, og i det 33. minut er de ved at komme igennem i feltet, men Miiko Albornoz bliver for langt, og Fredslund kan stille og roligt pille bolden, og sparke langt ud af feltet. En lidt pudsig situation i det 38. minut. En Hvidovre-spiller bliver behandlet på banen, efter at Vejle har begået frispark. Alle spillerne er ude ved sidelinjen, i den korte pause, og Vejles spillere er stadig ikke kommet på plads, da dommeren fløjter kampen i gang. HIF forsøger at tage frisparket hurtigt og udnyttet dette, men desværre når en af Vejles forsvarere lige at få løbet ind midt på banen, og får blokeret HIF-spilleren (ser ikke hvem det er). Det bliver til et par muligheder til både HIF og Vejle i halvlegens sidste minutter, men yderligere scoringer kommer der ikke ud af det.

Det bliver en første halvleg, hvor HIF har haft godt styr på kampen, og får fuldt fortjent bragt sig foran. Vejle kommer frem til lidt, men ikke noget videre, som forsvaret ikke får taget sig af.

I anden halvleg er det Vejle der kommer først frem, da Filip Djukic ikke helt får styr på en flad pasning ind i feltet, men i sidste øjeblik bliver bolden sparket langt væk. Minuttet efter er det HIFs tur, da Christian "Greko" Jakobsen finder Fredrik Carlsen og han forsøger at afslutte første gang, men han sender desværre bolden forbi målet. 51. minut. Vejle igennem, og presset af Magnus Lysholm, forsøger Vejlespilleren fladt, men Filip Djukic kommer godt ud af målet og får samlet op. 58. minut. Vejle igennem til en sjælden kontra men afslutningen går i armene på Djukic. 60. minut. Fredrik Carlsen sender Mohamad "Muddi" Al-Naser dybt, og han kommer alene med målmanden. Denne kommer dog ud, og tvinger "Muddi" længere ud, så hans afslutning bliver alt for spids. Indtil nu, har HIF stadig haft rimeligt godt styr på Vejle, dog uden at nå helt op på 1. halvlegs præstation. Men i det 61. minut, får Vejle udlignet. Et indlæg fra venstresiden, går ind til en helt fri Richard Sukuta, og han kan sætte hovedet på, og passere Filip Djukic. 1-1 er stadig et fornuftigt resultat, set med Hvidovre-øjne. Men der skal bare gå 10 minutter, så er den gal igen. Et hurtigt Vejle-angreb, sendes på tværs i feltet, til en fri Dimitrios Emmanouilidis, og efter et enkelt træk mod højre, sparker han til modsatte stolpe, og Djukic har ikke en chance, men Vejle er nu foran 2-1. 77. minut. Hjørnespark til HIF, bliver først sendt kort, og dernæst sparkes modsat til Lindberg, som firsttimer, men desværre langt over målet. 81. minut. Lindberg forsøger et indlæg i feltet mod "Greko", men hans indspark kommer alt for tæt på , og Vejle-målmanden griber ud. Og så, i det 86. minut. Vejle lukker og slukker kampen, da de triller rundt på kanten af feltet, hvor Arbnor Mucolli til sidst skyder, og bolden rammer Matti Olsen på vejen, og ændrer retning, og snyder totalt Djukic, og stillingen er nu 3-1. Ahmed Iljazovski er lige kommet på banen i det 82. minut, får et gult kort i det 83. minut, og det 89. minut bliver han sparket ned, og må udgå igen, og blive erstattet af Marc Nielsen. Dette var det sidste, der skete, og i det 97. minut, fløjter dommeren kampen af.

En fantastisk 1. halvleg, hvor HIF sad på spillet, og tillod ikke Vejle at komme frem til noget. Dette bliver afløst af 15 udmærkede minutter i 2. halvleg, hvor HIF stadig har styr på kampen, men Vejle er kommet lidt bedre med, og til sidst 30 minutter, hvor Vejle får sat sig igennem, og HIF slet ikke får svaret igen. Der er kun en ting at sige. De berømte ord: "Op på hesten igen". Der er stadig masser af bold i Hvidovre-mandskabet, og der er gode lærepenge i en kamp som mod Vejle, som lige præcis er den tand mere kyniske da det gælder, og har erfaringen fra Superligaen. Og der er ingen tvivl om, at der ligger stadig masser af point og venter.

Cheftræner, Per Frandsen: Jamen, jeg kan ikke klage over indsatsen, men Vejle var lige den tand dygtigere end os. Vi spiller rigtig godt i 1. halvleg, og har styr på dem, men vi forsvarer vores boks for dårligt. Lige i de der topkampe, er vi ikke helt oppe hvor vi gerne vil være, og mangler lige den sidste dygtighed. Det var en tæt kamp, som vi vidste det ville blive.