Ærgerligt nederlag på hjemmebane

29. april 2022 - Hvidovre Fodbold

Alle sejl var sat, til et topbrag på Pro Ventilation Arena. Sæsonrekord med 3012 tilskuere, det højeste antal, siden pokalkampene i 2013 mod Brøndby (7624) og FC København (5404). HIF starter også bedst ud, og sidder på spillet de første 25 minutter. AC Horsens står, som sædvanligt og forventet, med 8 mand bagest, og lader HIF spille rundt foran feltet. I det 17. minut kunne Kim Aabech have bragt HIF foran, da han får strukket et langt ben foran, på Fredrik Carlsens glimrende indlæg, men presset af Malte Kiilerich i Horsens-forsvaret, får han ikke ordentligt ram, og det bliver til målspark til Horsens. HIF forsøger, men får ikke lukket op for Horsens kompakte defensiv. Og så ender en 1. halvleg, med HIF mest på bolden, men effektiviteten mangler.

I starten af 2. halvleg, ser det ud som om, at AC Horsens forsøger at komme frem. Inden for de første 5 minutter giver det 3 hjørnespark, af hvilke, der ikke kommer noget ud af. Det er stadigvæk begrænset, hvad der kommer af chancer, men spillet er mere ligeligt fordelt. I det 64. minut kører HIF rundt i små rum, og bolden ender til sidst hos Christopher Østberg, men hans afslutning går forbi målet. Horsens får en stor chance i det 67. minut, men hovedstødet tager oversiden af overliggeren. Heldigvis er Filip Djukic oppe, og havde taget bolden, hvis den havde været inden for rammen. I det 73. minut brænder det på i HIF-feltet efter et hjørnespark, og bolden hopper og danser, men det ender med et nyt hjørnespark til Horsens. Og så, i det 81. minut. Horsens får endnu et hjørnespark, og efter en del klumpspil, får HIF ikke sparket væk, og så ender bolden hos Tonny Brochmann Christiansen, der 6 minutter forinden er kommet banen, og han kan, fra midten af feltet, bringe Horsens foran. Den tidligere Hvidovre-spiller Lirim Qamili, forsøger at rundet Christopher Østberg i det 85. minut, men stille og roligt presser Østberg på, og bolden ender i favnen på Filip Djukic. I det 90. minut, får HIF sin største chance i kampen, da Marc Nielsen sender bolden i feltet, hvor Magnus Lysholm snitter videre, og Tobias Thomsen får kastet sig frem, men sender bolden uhyggeligt tæt forbi stolpen. HIF forsøger at presse på i de sidste minutter, men Horsens står igen godt placeret, og så ender kampen med den ene scoring.

Cheftræner Per Frandsen: Vi vidste at det ville blive en lige kamp. Jeg synes vi er bedst i 1. halvleg, men det er de små marginaler, der afgør kampen.