Ærgerligt nederlag i det jyske.

18. marts 2024 - Michael Hentrich

Sidst HIF besøgte Aarhus Stadion var i 2010, og blev sendt hjem med et 7-1 nederlag. AGF har dog ikke været godt kørende på det seneste, så der var begrundet håb for, at det ikke ville gå SÅ galt denne gang. HIF lægger også fint fra start, men AGF kommer frem til første mulighed i det 2. minut, og Adrian Kappenberger må give hjørnespark. I det 13. minut får HIF-forsvaret ikke sparket ordenligt væk, trods mange muligheder, men det ender med en tilbagelægning til Kappenberger, som er lige ved at blive opsnappet, men Kappenberger får alligevel sendt bolden ud til indkast. Kappenberger skal komme i centrum igen, små syv minutter senere. Efter at have taget noget af en skovtur midt ud på banen, hvor han ikke får sparket ordenligt væk, og AGF snupper bolden, og spiller frem til Mikael Anderson. Kappenberger når tilbage i feltet, men får til gengæld også nedlagt GF'eren lige inden for feltet. Ganske korrekt straffespark. Patrick Mortensen sættes til at sparke, og sætter bolden helt ude mod stolpen i højre side for ham. Kappenberger læser dog sparket, og han er helt ude ved stolpen, og får en lap på bolden. Man må sige, at han gjorde sin skade god igen. I det 21. minut forsøger AGF med et pres, men med lidt besvær, så lykkes det HIF-forsvaret at få sparket væk. I det 32. minut kommer HIFs største chance i 1. halvleg. Lirim Qamili forsøger med et indlæg ude fra fløjen, og bolden smutter igennem, og ser ud til at overraske AGFs målmand, der i sidste øjeblik får smidt sig, og sendt bolden til hjørnespark. Der sker ikke meget mere i en 1. halvleg hvor HIF klart er med. Bortset fra den store mulighed på straffesparket, så er det heller ikke mange chancer AGF kommer frem til, og så ender halvlegen ganske retfærdigt uden føring.

HIF får en god start på 2. halvleg, men mangler lige det sidste. Efter 10 minutter, sender Thomas Jørgensen Jeffrey "Papa" Adjei-Broni afsted, og han går mod baglinjen, hvor han får spillet skråt bagud til Christian "Greko" Jakobsen, men hans afslutning går langt over mål. Et godt opspil i det 60. minut ender hos Marc Nielsen på kanten, der går mod baglinjen. Her sender han bolden ind over, men desværre for tæt på mål, så AGF-målmanden kan gribe indlægget ud. 5 minutter senere får Qamili en kæmpe chance, da han snupper bolden ude i siden fra en AGF-forsvarer, og får frit løb mod mål. Desværre bliver afslutningen ikke hård nok, og AGF-målmanden kan parere til hjørnespark. Dette sendes i feltet, hvor der heades, og AGF-målmanden må op under overliggeren, og vipper bolden til nyt hjørne. 69. minut. "Papa" bryder godt igennem på fløjen, og sender bolden langt på tværs til Martin Spelmann, der afslutter, men lige i favnen på målmanden. AGF får en kontra i det 71. minut. Matti Olsen bakker nok lidt for meget, i stedet for at gå frem og presse, og AGF'eren kommer i feltet og afslutter. Kappenberger kommer fint ud, og må give hjørnespark. Dette sendes højt i feltet, og her dukker Jonas Jensen-Abbew op, og sender bolden ind over stregen til en føring til AGF. Noget af en spand koldt vandæ. Men der var jo stadig 20 minutter plus det løse tilbage. HIF forsøger og forsøger, men bliver stoppet, lige så snart de kommer i nærheden af feltet. 1 minut inde i 4 minutters overtid, får HIF en kæmpechance for at hive et point med hjem. Magnus Fredslund bryder på kanten langt oppe på AGFs banehalvdel, og han får spillet ind til Qamili. Han tager et træk, og afslutter, men bolden går langt forbi mål. I det sidste minut forsøger Thomas Jørgensen sig fra distancen, men desværre også over mål. Og så slutter det hele med den ene scoring til AGF. Brandærgerligt at det skal ske i anden halvleg, hvor HIF faktisk er det bedste hold.

Hva' si'r du til det, Frandsen?: Jamen, det er jo den sædvanlige historie. Vi kommer ikke ud, som vi gerne vil i 1. halvleg. Jeg vidste at vi kunne mere, og det beviste vi også i 2. halvleg, hvor vi var klart bedst. Vi håbede at vi fik 3-4 chancer, og det gjorde vi, men vi kunne bare ikke udnytte dem, og så får de et lortemål på et hjørnespark