Sejr i første kamp i BeltCup

6. juli 2023 - Hvidovre Fodbold

Så var dagen kommet for den første kamp i mini-turneringen BeltCup, som HIF vandt i 2022. Sidste år, var der kun 6 deltagende, men i år er man oppe på 8. Turneringen er for hold, omkring Fehmarn Belt, og har deltagelse af både danske og tyske klubber. Sidste år var HIF med på et afbud, fra HB Køge, men er i år inviteret med som regerende "mester" fra sidste år. De øvrige danske hold i år er HB Køge, Næstved og Nykøbing FC. Fra Tyskland deltager FC Phöenix Lübeck og VfB Lübeck begge fra 4. bedste tyske række (Regionalliga Nord) samt SV Todesfelde og SV Eichede fra 5. bedste række (Flens-Oberliga). SV Todesfelde havde dog meldt afbud. Det nykårede Superliga-mandskab fra Hvidovre, startede ud med at møde SV Eichede. På trods af deres status fra 5. bedste række, så bed de forbavsende godt fra sig. HIF-mandskabet skulle lige finde sig selv, med tre nye i startopstillingen (Nicolai Geertsen, Mads Kaalund og Jeffrery "Papa" Adjei-Broni). Det bliver Eichede, der kommer frem til første mulighed, da deres angriber løber fra forsvaret, men bliver dog presset ud i siden, så hans afslutning bliver spids, så Filip Djukic får klaret og skubber bolden ud i feltet igen. I det 8. minut forsøger Marcus Lindberg fra kanten af feltet, men han rammer en tysk forsvarer på vejen, og bolden går til hjørnespark, der ikke kommer noget ud af. De næste 10 minutter forløber stille og roligt, men i det 17. minut sendes Lindberg dybt, men bolden løber desværre fra ham, og Eichedes målmand kommer ud og får blokeret. Et godt angreb fra HIF i det 19. minut, da bolden bliver sendt på tværs til nytilkomne Mads Kaalund, som trækker ind i feltet, hvorefter han løfter bolden ind mod midten, men desværre for tæt på mål, og Eichedes målmand griber. I det 21. får HIF etableret et godt pres, og der er lidt panik i Eichedes forsvar. Bolden ender et par meter udenfor feltet hos Magnus Fredslund, og han forsøger at gentage successen fra Vendsyssel, men målmanden kommer dog ned, og kan ikke holde fast, men får dog skubbet bolden ud i siden af feltet. Men 2 minutter senere. Hjørnespark til HIF, som "Freds" tager sig af. Om det er det gode råd fra en af Hvidovre-tilskuerne, om at få sendt bolden højere, skal jeg lade være usagt, men i hvert fald får han sendt bolden i det lille felt, hvor Jeffrey Adjei-Broni får presset Eichedes målmand, så han ikke får fat, og derefter dukker Ahmed Iljazovski op, og sætter hovedet på, og bringer HIF i front. I det 31. minut bliver Spelmann nedlagt oppe i angrebszonen, men dommerens fløjte er tavs. Spelmann løber tilbage godt tosset fordi frisparket ikke dømmes. Han kommer i infight med en tysk spiller, som han sparker til, hvorefter han får en albue i hovedet. Herefter falder tyskeren til jorden, og Spelmann præsenteres for det røde kort. Ud over dette, så sker der ikke mere i 1. halvleg, der fløjtes af efter 35. minutter, som er halvlegslængden i denne turnering.

Trods en mand i undertal, så starter HIF friskt ud, og får lagt et større udmærket pres på Eichede, og det giver en afslutning allerede efter 2 minutter, men desværre sendes bolden forbi målet. 5 minutter senere er der igen mulighed til HIF, hvor bolden først føres på tværs til Magnus Lysholm, som sender bolden ind i feltet til "Papa", som lægger videre til "Freds", men desværre går hans afslutning forbi målet. En dyb stikning frem til Eichedes angriber, er lige ved at sende ham i frit løb, i det 43. minut, men heldigvis kommer Elias Rusborg godt tilbage, og får presset, så afslutningen går lige i handskerne på Djukic. Eichede forsøger med et langskud i det 49. minut, men Djukic kommer godt ned og får pareret. Et frispark i det 53. minut tages af "Freds" som lægger ind over mod den bagerste stolpe, hvor Marc Nielsen støder frem og afslutter, men desværre over mål. Igen et udmærket pres af HIF i det 56. minut, hvor Eichedes målmand er noget udsikker, men afslutningen går over mål. De sidste 14 minutter bliver ret begivenhedsløse, og efter de 70 minutter, kan HIF fortjent, og trods en mand i undertal i 45 minutter, trække sig tilbage som vindere af den første kamp i BeltCup.

Cheftræner Per Frandsen: Det var en rigtig træningskamp. De arbejder hårdt og står fint, og så var det fint at vi vandt. Vi holdt nullet, og det var det vigtigste.