Førstepladsen sikret

2. juni 2018 - Hvidovre Fodbold

Inden dagens kamp, blev Hvidovres Kim Aabech hædret som årets profil i 2. division. Det er Spillerforeningen, der uddeler denne, og det er kollegaerne i foreningen, der kårer årets profil. Der var præmie-overrækkelse af en kending af Hvidovre IF, nemlig spillerforeningens talsmand, Thomas Lindrup. En fortjent hyldest til Kim.

Selve kampen blev lidt sommeragtig, men den blev også spillet på et stadion, der et par gange ramte 29 graders varme. HIF er allerede tæt på efter 5 minutter, men hovedstødet passerer tæt forbi fjerneste stolpe. I det 20. minut har HIF et hjørnespark, og her kommer Lasse Brandt godt til vejrs i det lille felt, og så er stillingen 1-0 til Hvidovre. Ellers er det så som så med de store chancer, trods det, at HIF har bolden mest og er spilstyrende i 1. halvleg. Største chance tilfalder Magnus Fredslund, der efter et par gode træk, på venstrekanten, ind i feltet, skyder fra kanten, men en fin parade af Jammerbugts målmand. Desværre følges der ikke op på riposten.

I anden halvleg kommer Jammerbugt lidt mere ind i kampen, og har deres første store reelle chance i det  52. minut, men Oliver Korch afværger med en rigtig god fodparade.  I det 62. minut er der sæson-debut og comeback til Frederik Emil Andersen, og det var godt at se ham på banen igen, efter sin langvarige skade. I det 68. minut får HIF et frispark i venstre side, og Magnus Fredslund sender godt mod fjerneste stolpe, hvor Nicolaj Agger får en lang fod på, men desværre, så sendes bolden på trekants-sammenføjningen. I det 77. minut bliver det til debut til endnu en af Hvidovres egne unge spillere, da Philip Gunst sendes på banen i stedet for Lasse Brandt Hansen. I det 73. minut får HIF endnu en gang frispark i venstre siden, og da ingen af kollegaerne kan score på disse, så vælger Fredslund at sende bolden ind direkte, ved fjerneste stolpe, og stillingen er nu 2-0. Yderligere sker der ikke i kampen, og HIF er nu 100% sikre på at ende på 1. pladsen. Nu mangler der så blot en enkelt kamp, inden spillerne kan sendes på en velfortjent sommerferie, og med en eventuel sejr i denne, kan Hvidovre endda være det hold, der er rykket op med det højeste antal point fra divisionen, da Thisted rykkede op med 52 sidste sæson. Med en uafgjort bliver det blot en tangering.

Cheftræner, Per Frandsen: Vi spiller en flot 1. halvleg, men kommer lidt på hælene i 2. Vi scorer to flotte mål på standardsituationer, og det var det, der afgør det i dag. Det er dejligt at se "Miller" (Fredrik Emil, red.) tilbage på banen, da han får sin sæsondebut, og så er det da også skønt, at vi stadig kan give debut til flere af vores egne unge spillere, da Philip Gunst kommer ind i 2. halvleg. I sidste uge, var det jo en anden af vores unge, det er virkeligt skønt at se. (Red.: det var Nicklas Antonsen, der fik debut her).