Første hjemmebanesejr i over et år.

21. april 2024 - Michael Hentrich

Der var dømt bundopgør i Superligaen, da Vejle Boldklub kom på besøg på Pro Ventilation Arena. Vejle skulle vinde, for at holde trit med Lyngby, der ligger lige over stregen, og Hvidovre skulle vinde, bl.a. fordi det for nuværende var over et år siden, at HIF havde vundet på hjemmebane. Vejle lægger også bedst ud, men HIF formår at holde dem stangen. I det 7. minut er det dog HIF der kommer til den største chance, da Malthe Kiilerich header på stolpen, og bolden springer i spil igen. Herfra begynder HIF at overtage kampen, og det er meget begrænset, hvad Vejle kommer frem til. Og da der er spillet 20 minutter, sendes en fin bold frem til Christian "Greko" Jakobsen, og han trækker op ad kanten, hvorefter han sender et perfekt indlæg, lige i panden på Tobias Thomsen, og via den fjerneste stolpe, så header han HIF i front. Fuld fortjent føring.

Tobias Thomsen sender HIF på sejrskurs. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

To minutter senere, kunne Vejle have reduceret, da Onughka med hælen efter et hjørnespark, heldigvis vipper bolden forbi mål. Efter en lille halv time, ryger Andreas Kiel Smed til jorden i Vejle-feltet, efter en duel. I første omgang vinker dommeren afvisende, men VAR kommer ind over. Efter at have været ud og kigge på skærmen, vælger dommeren Jakob Sundberg at dømme straffe. Lirim Qamili sættes til at sparke, men desværre for HIF, så sparker han over mål, lige uden om den ene trekants-sammenføjning. Det ville ellers have lunet godt, med en 2-0-føring inden pausen. Resten af halvlegen er det stadig HIF i teten, men to minutter inde i halvlegens tillægstid, sender Vejle bolden i nettet. Det bliver dog hurtigt annulleret for hånd på bolden. Men HIF går til pausen med en fuld fortjent føring, og man kan undres over, at Vejle ikke har mere at skyde med - men det er jo selvfølgeligt heldigt for HIF.

Lirim Qamili gør klar til at tage straffesparket. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Anden halvleg fortsætter som første sluttede, men HIF som den dominerende. Efter 10 minutter, kunne Vejle have reduceret, men bolden løber fra Onughka. HIF fortsætter med at holde et højt pres på Vejle, og det kommer til adskillige muligheder, men ind vil bolden ikke. Med et lille kvarter tilbage, er Vejles anfører Albentoza gået med frem, og i en duel med Tobias Thomsen, får han hævet foden ret så meget. Begge ryger til jorden, og Vejle-spilleren får sig et gult kort. Nok ikke ret mange på stadion, der kunne have haft noget at indvende mod at han fik det røde. Men HIF lader sig ikke slå ud, og med 5 minutter tilbage af ordinær spilletid, får HIF et hjørnespark. Det bliver til et kraftigt pres på Vejle, og adskillige afslutninger, indtil bolden ryger ud i HIFs venstreside af feltet, hvor Tobias Thomsen står, og han hamrer bolden i nettet til en dejlig 2-0 føring til HIF. Nu skal den bare holdes hjem. Vejle forsøger til sidst at få lagt et pres, men Hvidovre holder stand, lige ind til 5 minutter inde i de 6 minutters overtid, hvor bolden dumper ned i Hvidovre-feltet, og German Onughka kan reducere føringen, da han via den ene stolpe, uden chance for Filip Djukic. HIF holder stand, og kan jublende række armene i vejret til den første hjemmesejr i superligaen i 27 år, den første hjemmesejr siden april 2023, samt den første sejr over Vejle i 16 år - seneste var den 28 september 2008 i pokalturneringen og den seneste ligasejr daterer sig tilbage til den 2. oktober 1983, da HIF vandt 1-0 på hjemmebane.
Alle HIFs kampe mod Vejle Boldklub kan ses her

Dobbelt målscorer Tobias Thomsen jubler over scoring nummer 2. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

Hva' si'r du til det, Frandsen?: "Jamen, det er jo dejligt for alle. Det er en kæmpe forløsning. Vi spillede en rigtig god kamp, undtaget lige efter straffesparket, hvor vi lukker Vejle lidt ind. Men vi spiller en god 2. halvleg, og sejren er fuldt fortjent foran vores eget publikum."