Uafgjort i topbrag.

14. april 2023 - Hvidovre Fodbold

Til torsdag-aftens kamp i Nørreskoven i Vejle, mod rækkens nummer 1 og 2, netop Vejle Boldklub og Hvidovre IF, stod Hvidovre med et problem, da begge backer, Ahmed Iljazovski og Magnus Fredslund, var blevet skadet i ugen op til. Der var derfor en gedigen overraskelse, da startopstillingen viste, at Martin Spelmann startede inde på pladsen. Men som Peter Lassen sagde: "Spelmann har spillet 150 superliga-kampe på den plads, så mon ikke han klarer den ?". Det gik hen og blev en taktisk præget kamp, der startede i silende regn, hvor begge mandskaber stod kompakt i de bagerste rækker. Vejle satsede måske mere på omstillinger, hvor HIF forsøgte lidt mere frem ad banen. Det bliver også HIF, der i den første periode har bolden mest. Det giver allerede et hjørnespark efter små 5 minutter, som Vejle dog får afvist. I det 10. minut går Lirim Qamili glimrende til baglinjen, og får lagt ind over, men lidt for tæt på Vejles målmand, Nathan Trott, som får hænderne på, men dog ikke får holdt fast. Desværre er der ikke kommet HIF-folk med helt frem, så han når at få samlet op igen. To minutter senere, sender Daniel Stenderup bolden op mod Lirim Qamili, som dog smart hopper over, hvormed han snyder sin oppasser, og Christian Jakobsen i stedet får løbet sig til frit løb mod målet. Desværre når Vejles anfører, Raúl Albentosa, tilbage, og får stoppet "Greko" med en lidt satset glidende tackling. Nu følger 10 minutter, hvor der kæmpes mest midt på banen, men i det 22. minut, sender Mark Nielsen et godt indlæg ind mod Lirim, som ikke er mange centimeter fra at få en lang tå på, men bolden smutter lige forbi. Minuttet efter bliver der muligvis lavet et stort frispark på Stenderup, der er gået med frem, lige omkring midten af banen. Dommerens fløjte er dog tavs, men det giver Vejle muligheden for en omstilling til Arbnor Mucolli, men i fællesskab får Matti Olsen og Fredrik Carlsen stille og roligt pillet bolden fra ham, og der kommer ingenting ud af det. 5 minutter senere kommer Arbnor Mucolli igennem på kanten, og trukket ind i feltet, hvor han afslutter fladt mod fjerneste hjørne, men Filip Djukic er helt på plads, og får hånden på. I halvlegens overtid, er det lige ved at brænde lidt på, men HIF-forsvaret står igen kompakt, og får, om ikke sparket væk, men generet så meget, at det ender med en Vejle-hånd på bolden, og frispark til HIF, som dog ikke når at blive eksekveret, førend kampens dommer får fløjtet af.

Det blev en fin første halvleg, uden de store chancer, men med en masse bold ude i banen.

Vejle starter 2. halvleg med at lægge et pres, men igen står HIF-forsvaret fint, og bortset fra et enkelt skud mod mål, der dog ryger forbi, så kommer der ikke noget ud af det. I det 52. minut sender Martin Spelmann elegant Lirim Qamili op ad linjen, og det ender med et hjørnespark. VB forsøger at afvise, men HIF holder presset, og Fredrik Carlsens afslutning giver nok et hjørnespark. Andreas Pyndt spiller kort til Marcus Lindberg, der sender bolden tilbage igen, og Pyndt forsøger højt i feltet, men Vejles målmand kommer ud, og giver nok et hjørnespark - som bliver til endnu et, som ikke bliver udnyttet. Men et fint HIF-pres i denne periode. Lirim Qamili forsøger et gennembrud i det 57. minut, men bliver stoppet af en Vejle-hånd til hovedet, og gult kort til Vejles Oliver Provstgaard. De næste 20 minutters tid, bliver et slag om midten, hvor ingen af holdene giver sig, men masser af fight. I det 79. minut, får HIF halvlegens største chance, da Lirim Qamili, halvt liggende og hårdt presset af Raúl Albentosa, alligevel formår at sende bolden på stolpen. Det efterfølgende opspil får HIF hurtigt brudt, og Qamili forsøger igen et raid, som efter 2 gange, hvor han bliver forsøgt stoppet, får et frispark 2 meter uden for feltet. Desværre sender Andreas Pyndt bolden lige i muren, men HIF beholder bolden, og holder et godt pres, hvor Vejle virker en lille smule rystet, men der kommer desværre ingen scoring ud af dette. Vejle kommer tæt på i det 86. minut, da Martin Spelmann ryger ned ved midten, men Vejles afslutning går langt forbi Filip Djukic i HIF-målet. VB forsøger en afslutning i det 89. minut, men Daniel Stenderup kaster sig heroisk ned og får blokeret. Og bare minuttet senere får Vejle et frispark midt på HIFs banehalvdel, men bolden høvles langt over Hvidovre-målet. Og så er HIF lige ved at tage alle tre point, da Andreas Kiel Smed får serveret et perfekt indlæg til panden, hvor han header ned mod nærmeste stolpefod. Alle på stadion ser den bold gå i mål, men med en forrygende refleks når Vejles målmand ned og får hånden på. Og minuttet senere fløjter kampens dommer, Lasse Graagaard, af, og det ender med en point-deling i Nørreskoven.

Det blev præcis lige så taktisk en kamp, som man kunne have tænkt på forhånd. Begge mandskaber lukkede af bagude, og Vejle satsede lidt mere på omstillinger, hvor HIF forsøgte at presse. HIF var nok tættest på, med de to, tre store chancer til sidst i 2. halvleg, men alt i alt, er det fint at komme fra Nørreskoven med det ene point.

Cheftræner Per Frandsen: "Vi har tre store chancer til sidst. Vi vidste på forhånd, at vi ikke ville få mange, men vi fik dog dem, der var. Vores forsvar står fantastisk, og det er længe siden vi har holdt nullet, faktisk ikke siden Hobro hjemme (1. september, red.)."