TILBAGE I PARKEN

25. oktober 2023 - Hvidovre Fodbold

Men der var engang, hvor vi var faste gæster på den nationale arena, som vi først betrådte tilbage i 1948, hvor vi desværre tabte 5-0 til AB. Faktisk blev Københavns Idrætspark, som stadion rettelig hed indtil ombygningen i 1992, flittigt brugt af KBU-klubberne AB, Frem, B.1903 og ikke kun KB frem til 1970'erne. Det var derfor ikke uvant for tidligere Hvidovre-spillere at spille på den store danske scene.

Vi har også spillet flere hjemmekampe i Idrætsparken, når kapaciteten på Hvidovre stadion var udfordret. Derfor spillede man der ofte mod de andre store KBU-klubber KB, AB og Frem, både ude og hjemme.

Det var også i (Idræts)Parken, at Hvidovre havde sine store europæiske kampe. Første gang var i 1967. Her spillede man 3-3 med Basel og gik videre efter en 2-1 sejr ude. I anden knockout-runde af det, der dengang hed Champions League, ventede mægtige Real Madrid, som dengang nærmest havde patent på trofæet. De spanske mestre var foran 2-1 i starten af anden halvleg, men Claus Petersen satte gang i de 40.663 tilskuere med sin udligning til 2-2. Et resultat, der skabte genklang i hele Europa.

Vi skal frem til 1980 for at finde den næste store oplevelse i (Idræts)Parken, da vi i et brag af en pokalfinale nedlagde Lyngby 5-3 i klubbens hidtil eneste pokaltriumf. To år senere ventede så endnu en af de absolutte topklubber i mesterholdenes turnering. Denne gang var det Juventus, der stillede med flere nykårede verdensmestre samt verdens bedste fodboldspiller, Michel Platini. I Danmark sejrede italienerne med 4-1 foran 31.000 tilskuere, men i returopgøret leverede Hvidovre et flot comeback. Efter at have været nede 3-1 sørgede Jens Pedersen med to scoringer og Steen Hansen for et uafgjort resultat. De to mål af Jens Pedersen gør ham til en ud af tre, der har formået at score to mål i samme kamp mod målmandslegenden Dino Zoff. Den anden var en lille argentiner ved navn Diego Maradona.

Nu er vi her så igen. Vistnok er modstanderen ikke Juventus, og der kommer nok ikke 41.000 tilskuere som mod Real Madrid. Men det er stadig den største udebanetur, mange af de yngre fans kommer til at opleve.

Hvis du derfor ikke allerede har købt billet til busturen til Parken på lørdag, kan du klikke her, hvor du for 200 kr. får transport og kampbillet.