Stort spilovertag, gav ikke point i det nordjyske.

20. november 2021 - Hvidovre Fodbold

Mandskabet fra Hvidovre tog fredag en "smuttur" forbi det nordjyske, hvor 2. pladsen skulle forsvares mod rækkens bundprop, Hobro IK (HIK). HIF blev mødt af en massiv mur, hvor HIK stillede op med 5 mand i forsvaret, og resten lige foran. Det starter fint, blot 3 minutter er spillet, da Chrisoffer Boateng går til baglinjen, og sender bolden godt i feltet, hvor Tobias Thomsen ikke kan få vristet sig fri, og HIK får afværget. Det efterfølgende angreb fra HIK bliver afsluttet fra kanten af feltet, og Filip Djukic får lige akkurat det alleryderste af fingrene på, og sender bolden på overliggeren. Tre minutter senere, boltrer Boateng sig igen på venstrekanten, og får spillet skråt tilbage i feltet til Thomsen, som desværre ikke får kontrol, og HIK får sparket væk. HIF formår dog at generobre og holder presset, og Frederik Carlsen er lige ved at komme til afslutning, men spiller tilbage til Martin Spelman, som desværre sparker over mål. I det 10. minut får HIK et hjørnespark. Filip Djukic bliver massivt pakket ind af HIK-spillere, og bolden sparkes højt til bagerste stolpe, hvor Kasper Høgh kommer højest og header i kassen. Noget af en spand vand efter en udmærket HIF-indledning. HIK forsøger de næste 10 minutter at stresse HIF-mandskabet, men stormen rides af, og HIF får et hjørnespark, efter Boateng endnu en gang har revet HIKs højre forsvarsside fra hinanden, men desværre kommer der ikke noget ud af dette, og HIK får målspark. 25 minut, HIF har fået styr på tingene igen, og lægger pres, som giver et par hjørnespark, der dog ikke udmønter sig i scoringer. HIF forsøger med en kontra, i det 43. minut efter et HIK-hjørnespark, men afslutningen bliver ramt helt skævt, og går til målspark. Og så sendes spillerne til pausen, med HIKs smalle føring.

2. halvleg fortsætter. HIK stiller sig langt tilbage, og HIF har langt mest boldbesiddelse, men har stadigvæk svært ved at få dirket HIK-forsvaret op. Der bliver forsøgt med en tredobbelt udskiftning i det 61. minut, hvor Magnus Fredslund erstatter en småskadet Ahmed Iljazovski, Mohamad Fakhri Al-Naser (Mudi) erstatter Martin Spelmann og Marcus Lindberg erstatter Christoffer Boateng. HIK får en stor mulighed i det 67. minut, men heldigvis bliver indlægget fra baglinjen sparket langt ved siden af mål. Minuttet efter får HIF et fint angreb, hvor Tobias Thomsen får kastet sig frem og headet på overliggeren, men dømmes samtidig offside. To minutter senere er Thomsen igen på færde, men han får ikke ordentlig kontrol, og HIKs målmand kan kaste sig frem, og sikre sig bolden. Med 10-12 minutter tilbage af ordinær spilletid, begynder der igen at komme gang i kampen, efter en smule stilstand. HIK får en kontra, men Matti Olsen kommer godt tilbage og får en lang tå på, og giver hjørnespark. I den her periode, opstår også en situation, hvor flere, selv HIKs supportere, mener HIF snydt for et straffespark, da "Mudi" nedlægges i feltet. I det 89. minut, kommer Kim Aabech frem i helt fri position i feltet, men han sparker ved siden af - og så er det heller ikke nemt. Minuttet senere får HIK så en kontra, og fra spids sparker Mathias Kristensen bolden ind under en fremadstormende Djukic, og HIK er foran 2-0. HIF forsøger med et massivt pres i de sidste minutter, og Tobias Thomsen får en mulighed med hovedstød, der heades langt over mål. Og 4 minutter inde i overtiden, får HIF pyntet på resultatet, da "Mudi" får driblet sig fri i feltet, og lagt bolden ind i det lange hjørne, uden chance for HIKs målmand. Bolden når dårligt at blive givet op, da dommeren fløjter kampen af. Det var bare ikke Hvidovre-mandskabets dag i dag. Trods et kraftigt overtag, så bliver HIKs mur ikke overlistet. Så, selvom det er lidt fortærsket, så er det "bare op på hesten igen", eller, som General Desaix de Veygoux sagde til Napolen i 1800 efter nederlaget ved Marengo:  "Et slag er tabt, det er tid til at vinde et nyt".

Cheftræner, Per Frandsen: Det var bare ikke godt nok i dag. Selvom vi havde bolden meget, så kæmpede HIK med de midler de havde, med omstillinger og standard-situationer, og det kunne vi så ikke lukke op.