Stærk defensiv gav sejr i Viborg.

10. marts 2019 - Hvidovre Fodbold

På forhånd en utaknemlig opgave for HIF, da holdet var taget til Viborg, for at møde rækkens nummer 1 fra domkirkebyen. Viborg lægger da også ud med et pres, og kommer til den første afslutning efter 18 sekunder, men Filip Djukic i Hvidovre-målet, tager sig sikkert af skuddet. I det 5. minut, får HIF et hurtigt opspil, men det sidste skud går desværre lige i hænderne på Viborgs målmand. Minuttet efter får HIF brudt spillet på midten, og så går det hurtigt den anden vej. Kim Aabech sender bolden godt i feltet, og Nicklas Schmidt header på tværs, men Viborgs målmand får samlet op. Da der er spillet 20 minutter er HIF fint med i kampen, og har fået Viborg spillerne ud og løbe. Der mangler ind i mellem lidt skarphed i afleveringerne, men HIF er på ingen måde, udspillet. I det 23. minut får HIF så lagt et godt pres, og Viborg-forsvaret har svært ved at afvise. Der bliver lagt et godt indlæg i feltet, og Nikolaj Agger og Kim Aabech står rimeligt fri. Det bliver Aabech, der til sidst afslutter med et tørt hug, fra kanten af det lille felt, og bolden ryger ind bag Viborgs målmand. 0-1 og stor jubel blandt de 4 medrejsende fans. Først hen mod de sidste 10 minutter af halvlegen får Viborg sat farten op, og presset HIF langt tilbage. Defensiven står dog stadig fint, og to store chancer til Viborg, bliver losset langt over mål.

Viborg kommer ud til 2. halvleg, som de sluttede 1. halvleg, og får sat Hvidovre under tungt pres, og ret beset var det vel kun et spørgsmål om tid, førend HIF måtte kapitulere. Men alle mand kæmper forbilledligt, og afviser langt det meste. Og så, i det 65. minut, får HIF etableret en lynhurtig kontra, som fuldstændigt splitter Viborg ad. Bolden spilles frem til en helt fri Frederik Emil Andersen, som går mod mål, med en Viborg-forsvarer halsene efter. Viborgs målmand går ud af målet, og fra kanten af feltet, sender ”Miller” bolden ind under målmanden, som dog får bremset bolden, som triller mod mål. Markus Mølvadgaard følger op, men bolden triller langsomt over målstregen, og fordobler Hvidovres målscoring. 5 minutter senere bliver Viborg reduceret til 10 mand, da Andreas Albers skyder bolden efter hovedet på Rasmus Louie Larsen, efter han er blevet nedlagt i venstresiden. Viborg forsøgte et par gange, men HIF kører stille og roligt sejren hjem, og kunne være kommet yderligere foran. En fantastisk sejr over rækkens tophold, som slet ikke er kommet i gang efter vinterpausen, mens HIF er kravet op over stregen, og nu ligger nr. 9.