Sejr over Næstved i kampen om 3. pladsen

9. juli 2023 - Hvidovre Fodbold

Vi var nu nået til sidste kamp i turneringen Belt Cup, som var en kamp om 3. pladsen, mod vores "onde ånd" Næstved IF. En ny spiller var stødt til, nemlig angriberen Marco Ramkilde, som er lejet i AaB for hele næste sæson. Der skulle også kun gå 4 minutter, førend Ramkilde viste sig frem. En lang bold frem til midterlinjen, hvor Ramkilde lige vipper den forbi bagerste Næstved-mand, og løber uden om ham, og frem mod Næstved-målet. Kort inde i feltet afslutter han, men desværre går bolden forbi fjerneste opstander. Minuttet efter er Næstved ved at smutte igennem, men Daniel Stenderup kommer glimrende tilbage, og får kastet sig ned, og bagfra får blokeret. I det 6. minut får HIF etableret et mindre pres, og Ramkilde forsøger sig udefra, men desværre forbi målet. Så skal vi 10 minutter længere frem, hvor Ramkilde bliver hægtet lige udenfor Næstved-feltet. Lirim Qamili tager sig af frisparket, men det går desværre langt over målet. I det 23. minut er Næstved lige ved at smutte igennem, men Marius Papuga kommer flot tilbage, og får presset Næstveds frontangriber, så han sender bolden til målspark. Og så i det 30. minut. Et fint indlæg i Næstved-feltet, ender hos Christian Jakobsen, og behersket sætter han en inderside på, og bringer HIF i front. I halvlegens overtid kommer Næstved frem til et langskud, men det går langt forbi HIF-målet.

Alt i alt en god første halvleg af HIF, men der mangler lige den sidste snært. Marco Ramkilde skal nok vise sig at være en god forstærkning, der i perioder viste gode angriber-takter. Fortjent føring, der ikke kan pilles noget ved.

2. halvleg starter lidt forsigtig fra begge hold, og i det første kvarter, har Næstved bolden mest, men bliver dog ikke farlige. Men efter det kvarter, begynder HIF at sætte pres igen. Et godt opspil ender i højre siden, lige omkring trekanten af feltet, hos Lirim Qamili, hvor han forsøger en afslutning, der går snert forbi målet. Minuttet senere er det igen HIF, og denne gang er det Mark Nielsen, som sender en fin afslutning afsted, som Næstveds målmand må strække sig lang efter, og give hjørnespark. En fin tværpasning i det 53. minut, til Qamili, hvor han trækker uden om to mand, og trykker af, men Næstveds målmand får pareret og bolden ryger ud i spil igen. Og så, i det 63. minut. Endnu engang en god pasning ud til Qamili, og han sætter i løb og trækker ind i feltet, hvor han med sikker præcision, fra samme position, næsten, som efter det første kvarter, er mere sikker, og denne gang bringer han HIF yderligere i front. En glimrende scoring. Og der skal ikke gå mere end 7 minutter, til halvlegens sidste minut, før HIF får etableret et rigtigt godt angreb. Ahmed Iljazovski, der er blevet rykket over på venstrekanten efter pausen, får lagt et glimrende indlæg i feltet, og her står Mathias Andreasen i det lille felt, og med foden bagom sig selv, prikker han bolden ind til slutresultatet 3-0 til HIF. 3 minutter inde i kampens overtid, får Næstved en sidste chance, med en afslutning inde i feltet. Kun en glimrende redning af Filip Djukic, hvor han henter bolden oppe i hjørnet, holder Næstved fra at reducere kampens resultat.

Anden halvleg var ikke spillemæssigt på højde med første halvleg, men det var effektiviteten til gengæld. To glimrende scoringer, sender Næstved til tælling, og en fortjent revanche til HIF. HIF tager dermed 3. pladsen, og en check på godt 11.000 euro. Finalen stod mellem de to Lübeck-klubber, VfB og FC Phönix og her trak VfB det længste strå, og blev vinder af turneringen.

Hvad si'r du til det Frandsen ?:
- "Det var et helt andet hold, og vi var tilbage i vores vanlige niveau, både i forsvar og angreb. Så det var dejligt at se".