Sejr i topopgør

4. marts 2023 - Hvidovre Fodbold

Hvidovre IF fik i dag besøg af et af mandskaberne, der bejler til oprykning til superligaen, nemlig SønderjyskE. Et hold, der har voldt lidt kvaler i de seneste opgør, så det skulle blive spændende at se, hvordan det lokale mandskab ville takle dette. De første ti, tolv minutter viser også et forsigtig oplæg fra begge mandskaber, men det bliver Hvidovre, der lægger først ud. Efter et glimrende opspil på højrekanten i det 12. minut, spilles bolden ind i feltet, hvor Christian Jakobsen afslutter første gang, men desværre er overliggeren i vejen. Blot to minutter senere, får Marc Nielsen sendt et godt indlæg i feltet, men desværre går Marcus Lindbergs hovedstød lige forbi den fjerneste opstander. Første mulighed til SønderjyskE opstår efter et kvarter, men afslutningen går langt over Hvidovre-målet. Et godt opspil i det 21. minut ender hos Daniel Stenderup lige uden for feltet, men desværre går hans afslutning lige på SønderjyskE's målmand. Minuttet senere er det så SønderjyskE, der forsøger, men også her går bolden lige på Filip Djukic i Hvidovre-målet. Resten af halvlegen bliver til et slag om midtbanen, med et mindre overtag til Hvidovre, men det bliver ikke til scoringer fra nogle af mandskaberne.

Anden halvleg er blot to minutter gammel, da Ahmed Iljazovski er gået med frem, og får afsluttet, men bliver blokeret til hjørnespark. I det 51. minut kunne SønderjyskE have bragt sig foran, da HIF-forsvaret bliver overspillet, men Daniel Stenderup kommer glimrende tilbage, og får brudt muligheden. To minutter senere får SønderjyskE en friløber, men afslutningen sendes langt over HIF-målet. Men SønderjyskE er kommet tættere på de seneste minutter, og får presset HIF-mandskabet, og i det 58. minut går det galt. Et indlæg fra venstre-siden sendes lige ind i panden på en umarkeret Søren Skals Andreasen, og han header føringen til SønderjyskE i nettet. Efter scoringen begynder HIF at få lagt presset fremad igen, og Ahmed Iljazovski er lige ved, men hans afslutning tager en SønderjyskE-forsvarer og går til hjørnespark. Og i det 66. minut lykkes presset. Et flot indlæg ender hos en helt umarkeret Marcus Lindberg, og han header udligning i nettet ved bageste stolpe. Et glimrende angreb i det 73. minut, hvor Iljazovski spiller Fredrik Carlsen dybt, ender dog med at Carlsens indlæg er for tæt på SønderjyskE-målmanden, som får brudt med sit indgreb. En sjældent set svipser af Daniel Stenderup, giver SønderjyskE en kontra-mulighed, men heldigvis kommer resten af forsvaret tilbage, og får blokeret. Lirim Qamili, der er kommet på banen i stedet for Martin Spelmann, får fat i en dyb stikning, men med lidt for meget rod inde foran målet, får SønderjyskE afværget. SønderjyskE er tæt på i det 88. minut, da HIF-forsvaret har svært ved at få bolden væk, men til sidst kommer Stenderup til, og får headet til hjørne. Og endelig, i 2. halvlegs 3. minuts overtid, bliver der sendt en høj bold ind foran SønderjyskE's mål og forsvaret kan ikke få bolden sendt væk, og i stedet ender den ved bageste stolpe hos Lirim Qamili, der ubesværet kan sende føringen i nettet, med sin første scoring efter sin tilbagevenden fra Horsens. I halvlegens allersidste minut forsøger SønderjyskE at får udlignet, men det ender med en HIF-sejr og tre fortjente point.

Cheftræner Per Frandsen: Jeg synes at vi var bedst i 1. halvleg. I 2. halvleg kommer SønderjyskE bedst ud, og får da også bragt sig foran, men vi kommer fortjent tilbage, hvilket vi ikke ville have gjort sidste år.