Sejr i pokalen

5. oktober 2023 - Hvidovre Fodbold

Så var det atter tid til et pokalopgør. Som i forrige runde mod Fjordager, var dagens modstander Viby IF, fra omegnen af Aarhus, også fra Danmarksserien. Det viste sig hurtigt, at Viby, trods alt, var bedre organiseret, og gav HIF lidt mere modstand. Men, set over hele kampen, så havde HIF dog bolden mest. I det 6. minut kommer HIF i et fint opspil, som ender hos Tobias Thomsen, der afslutter, men Vibys målmand redder til hjørnespark. 10. minut Jeffrey "Papa" Adjei-Broni forsøger sig udefra, og Simon Makienok følger op, men sidstnævnte bliver desværre dømt offside. De næste minutters tid, er det mest ophidsende, at HIF får tilkendt sit 7., 8. og 9. hjørnespark, men i det 15. minut viser Viby tænder. De spiller sig igennem i venstre side, og ind i Hvidovre-feltet, men sidste berøring bliver til en mellemting mellem indlæg og afslutning, og så løber bolden ud i modsatte side. 17. minut. Magnus Fredslund spiller ind mod Makienok, som strækker en lang tå frem, men han får ikke ordentlig ram, og så ryger bolden over Viby-målet. Efter små 20. minutter, er Viby igen igennem, men Adrian Kappenberger, der har afløst Filip Djukic i målet, kommer glimrende ud, og parerer med den ene arm. 22. minut "Papa" overspiller Viby-forsvaret, der er gået langt frem, og finder Andreas Smed, som går mod mål, men glider lige inden afslutningen, og Vibys målmand får foden på, hvorefter bolden ryger mod Makienok, der dog også glider på en meget glat og tung bane, og så løber det ud i ingenting. "Papa" er igen på spil efter 25 minutter, da han kommer alene med Vibys målmand, som dog kommer glimrende ud, og smider sig, og snupper bolden da "Papa" vil gå uden om. Efter en lille halv time, er det Viby, som får en gigantisk chance, da de stikker afsted i deres højreside, Lysholm kommer efter ham, men får alligevel sendt bolden på tværs, til en helt fri medspiller, som dog kikser sin afslutning mod et ellers tom Hvidovre-mål. Minuttet senere er "Papa" alene med Viby-målmanden, som helkikser sit forsøg på at sparke væk, og "Papa" kan sende bolden mod et tomt mål. Desværre for HIF går bolden lige forbi. Viby får igen en chance i det 36. minut, efter et indlæg mod en helt fri Viby-spiller, som sparker bagover sig selv, med ryggen til mål, men heldigvis over. Mere sker der sådan set ikke i 1. halvleg, hvor Viby dog får sit første hjørnespark 2 minutter før pausefløjt mod Hvidovres 10.

Der mangler lige det sidste for Hvidovre, på en meget tung og våd bane i Viby, og modstanderen har da også vist tænder et par gange.

Anden halvleg er blot tre minutter gammel, da "Papa" igen er på færde, efter en aflevering fra Makienok. Han afslutter, men Vibys målmand hiver en glimrende redning. Vibys største chance i kampen kommer i det 51. minut, efter et forsøg fra distancen, som tager trekantssammenføjningen. Og bare 5 minutter senere kommer forløsningen så, da Andreas Smed får bragt Hvidovre i front, da presset endelig lykkes. Det bliver dog til endnu en mulighed til Viby i det 70. minut, men Kappenberger kommer glimrende ud, og får armen på. Og i det 83. minut, lukker og slukker Hvidovre kampen, da Mathias Gehrt med godt overblik finder indskiftede Mathias Andreasen modsat i feltet, og med en fin afslutning, sender han bolden ind bag Vibys målmand. Der sker ikke meget mere i kampen, og Hvidovre-mandskabet kan tage færgen tilbage til Sjælland, med en fin sejr i bagagens. Nu venter Silkeborg på hjemmebane i 1/8-delsfinalen onsdag d. 1. november.

"Hva' si'r du til det Frandsen?". Jamen, det er en svær kamp på en svær bane, og det vigtigste er, at vi går videre. Begge målmænd står dog godt, så det var dejligt med en sejr.