Sejr i det vest-jyske

20. august 2021 - Hvidovre Fodbold

Efter en masse uro i Esbjerg, var der kommet ny direktør og træner til, og det var så spørgsmålet, om de havde fået sat skik på et skrantende Esbjerg-mandskab. Til optakten blev det nævnt, at de havde været ramt af corona, en del skader samt afgange af etablerede spillere. Så man forsøgte allerede der, at lægge en dæmper på optimisten. HIF starter da også kampen, med at have mest boldbesiddelse, og får skabt nogle chancer, som alle ender resultatløse. Og så, i det 12. minut, kommer Esbjerg rigtigt frem for første gang i kampen. Først bliver et skud reddet nærmest på streg af Matti Olsen, men den endelige clearing kommer ikke, og i stedet bliver forsvaret spillet tyndt i anden omgang, og så er stillingen 1-0 til Esbjerg. HIF giver dog ikke op, og fortsætter det offensive spil. Og det giver så pote i det 18. minut, da Marc Nielsen får lagt et tidligt indlæg i feltet, ind over Esbjerg-forsvarerene, og direkte i pandebrasken på Tobias Thomsen, og en sprællende Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet må give fortabt. 1-1 og fuldt fortjent udligning. Denne stilling holder dog blot i 7 minutter. Kim Aabech spiller Frederik Carlsen i medløb på kanten af feltet, og han tager et enkelt træk til kanten af det lille felt, og banker bolden ind i det lange hjørne. To fremragende scoringer af Hvidovre-mandskabet. Det bliver til et par enkelt småchancer til HIF, men ikke yderligere scoringer i 1. halvleg. Esbjerg har i denne periode ikke haft meget.

Anden halvleg starter med et par resultatløse HIF-chancer. Esbjerg får langsomt arbejdet sig ind i kampen, men det meste foregår midt på banen. Et par enkelte situationer, bl.a. en, hvor Brylov mister fodfæstet ved en tilbagelægning, kunne have givet udligning, men han redder selv hurtigt situationen. Hvidovre ridder den mindre storm af, og man må nok konstatere, at der forestår meget arbejde i Esbjerg, for at få holdet i omgang igen. Det lykkedes heldigvis ikke til dagens kamp, og HIF kunne så rejse mod øen igen, med de tre point i bagagen.

Cheftræner Per Frandsen: Det er en fantastisk sejr og præstation af drengene. Vi kommer bagud i en periode, hvor vi faktisk spiller godt, vi mangler dog lige det sidste. Men en god moral gør, at vi kommer tilbage med et par fantastiske mål. Det er en god arbejdsmoral, der gør at vi så holder Esbjerg væk i 2. halvleg.