Så kom sejren endelig

12. november 2023 - Michael Hentrich

HIF var i dag søndag taget en tur til det fynske, hvor Odense Boldklub tog imod. OB er nede i en bølgedal, med både trænerfyring og suspendering af en direktør, efter nogle pauvre resultater, så det var på den baggrund, at HIF skulle forsøge at hente den første sejr i Superligaen.

HIF lægger fint ud, og allerede i det første minut, får de lagt et pres, der ender med en afslutning af Martin Spelmann, der dog går over mål. I det 7. minut får OB sat HIF-forsvaret under pres, men der bliver afvist i første omgang. OB samler dog op igen, og forsøger med en dyb stikning, der ryger ud over baglinjen til målspark. 14. minut, et mindre pres efter et frispark til HIF, bliver til sidst sparket væk af OB-forsvaret.

15. minut. Efter et udmærket angreb får Tobias Thomsen fremtvunget et hjørnespark. OB får afvist, men Daniel Stenderup får opfanget, og sender bolden tilbage igen, hvor der afsluttes, men lige i favnen på Hans Christian Bernat i OBs mål. Et mindre OB-pres i det 19. minut, ender med et hjørnespark. Det sendes forrest i det lille felt, ved kanten, hvor der heades videre, men også langt forbi målet. To minutter senere får OB etableret et pres, som sendes ind i feltet, hvor Martin Spelmann og en OB-spiller tørner sammen. Heldigvis vinker dommeren afværgende, og heller ikke noget VAR-check. 25. minut. Et godt indlæg fra Ahmed Iljazovski, lige ind til Tobias Thomsen, som header, men desværre lige i favnen på målmanden. 26. minut. Et hjørnespark sendes modsat i det lille felt, hvor der heades, men endnu en gang direkte i favnen på OBs målmand. 29. minut. Et OB-angreb på fløjen, sendes ind i feltet, hvor der ikke er nogen til at samle op, men bolden går modsat til Leeroy Owusu, der høvler bolden langt over HIF-målet. Minuttet senere forsøger Marcus Lindberg med et indlæg, men det ligger for tæt på mål, og ryger lige i favnen på OB-målmanden.

Efter en lille halv time, må en skadet Martin Spelmann lade sig udskifte med Andreas Kiel Smed. I det 34. minut forsøger Jonas Gemmer sig udefra, men lige ind i favnen på OB-målmanden. I det 36. minut sendes Jonas Gemmer afsted, og han stormer mod målet. Alene med målmanden sender han dog bolden på stolpen, og bliver endvidere også dømt offside. I det 42. minut holdt alle med Hvidovre-sympatier på stadion vejret, da der skulle undersøges af VAR for et muligt straffespark til OB. Heldigvis falder afgørelsen ud til Hvidovres fordel, og der var ikke noget straffespark. 44. minut. Magnus Fredslund sender et frispark, midt på OBs banehalvdel, godt ind bagerst i feltet, hvor der heades på tværs til Christian "Greko" Jakobsen, som afslutter, men endnu en gang lige i favnen på målmanden. Et minut inde i overtiden, får HIF et hjørnespark. Det ender i en gang "kluddermor" i det lille felt, hvor OB til sidst får sparket væk.

En fin første halvleg af HIF-mandskabet. Trods perioder med kraftigt OB-pres, står forsvaret imod, og det bliver også til et par omstillinger, men desværre ingen scoringer. Kan HIF holde kadencen i anden halvleg, så kunne det måske ende med en Hvidovre-sejr.

Anden halvleg er blot to minutter gammel. Et OB-hjørnespark ender med et indlæg fra højre, til bagerste stolpe, hvor Stenderup får strakt sig frem, muligvis for at sende bolden ud over baglinjen, men det ender med, at han sender bolden på stolpen i stedet for. Det havde godt nok været noget af en bet, hvis OB var kommet foran her. 49. minut. "Greko" mister  bolden ved kanten af OB-feltet, og OB får etableret en omstilling. Den sendes på tværs, hvor Iljazovski fint får stoppet OB-fløjen. 52. minut. Lirim Qamili får brudt et OB-opspil, og sender bolden ud til Fredslund, som forsøger med et indlæg, men det ryger for tæt på mål, og lige i favnen på OB-målmanden. Og så, i det 57. minut, kommer forløsningen. Iljazovski sender bolden fint i feltet, og her får Tobias Thomsen presset sig ind foran en OB-forsvarer, og med pandebrasken, knalder han bolden ind bag OBs målmand. 1-0 og en fortjent føring til et hårdt kæmpende Hvidovre-mandskab.

OB forsøger at svare hurtigt igen, og to minutter senere, sendes en dyb stikning frem mod Bashkim Kadril, som presset sender bolden i sidenettet. Og i det 62. minut bliver jublen total. Et flot flot HIF-angreb, hvor Fredslund sender bolden hen over feltet og modsat til Lirim Qamili, som spiller videre ud til Marcus Lindberg, som derefter sender bolden i feltet, hvor, endnu en gang, Tobias Thomsen dukker op, og som med sidste scoring, bringer han med hovedet HIF yderligere i front. Fantastisk scoring. 5  minutter senere får OB så afsluttet, men bolden reddes på stregen af Iljazovski. I samme minut bliver bolden spillet tilbage til Filip Djukic, som straks angribes af en OB-spiller. Men elegant dribler Djukic uden om, og sparker bolden op ad banen, medens en slukøret OB-angriber står tilbage. HIF har nu trukket sig lidt tilbage på banen, og OB presser på. Men et fantastisk kæmpende Hvidovre-mandskab holder stand, og det ender med, at HIF hiver den første tre-pointer i denne sæson. Hvilken forløsning.

Kampstatistik

Hva' si'r du til det Frandsen?: "Jamen, det er jo dejligt. Det var en god kamp og en god sejr. Vi er glade for, at vi endelig kunne give supporterne, der følger os rundt i hele landet, denne sejr."

Som et lille kuriosum kan her nævnes, at sejren var Hvidovres første i Superligaen i 26. år. Foregående sejr faldt d. 15. juni 1997, og var mod OB.