Point sejlede bort i vinden

21. oktober 2023 - Hvidovre Fodbold

Det er svært at finde en rigtig god overskrift, hvis man skal være en smule ærlig, og man må bare konstatere, at Silkeborg forstod at bruge vinden bedre end HIF. Og vind, det var der masser af. En strid en af slagsen på langs ned gennem banen, fra atletikhallen og mod Hvidovrevej. Og så kan man jo godt forstå, at dem, der sad lige bag ved os, var en smule mugne over at vi havde "taget deres pladser" når nu vi var blevet forvist fra de mobile tribuner og sendt over på Skoda Tribunen. Det måtte vi høre meget for, gennem hele kampen - men det gav da en pilsner til undertegnede :-). Ai, det var en god omgang gas, men vi "diskuterede" lidt, om jeg ville tage det med i referatet - og det er hermed gjort :-).

Der forsøges at holde bolden liggende i den stride vind

Nå, men lad os komme til selve kampen. Hvidovre-mandskabet startede med at have medvinden i første halvleg. Det giver allerede en god mulighed efter 7. minutter, da Silkeborg må give hjørnespark, efter et godt HIF-pres, hvor der til sidst lægges ind over til Tobias Thomsen, som header retur. To minutter senere er det så Silkeborg, da Søren Tengstedt trækker på tværs på kanten af feltet, hvor han afslutter, men bolden rammer en Hvidovre-forsvarer, og ryger til hjørnespark. I det 10. minut forsøger HIF med en hurtig kontra via Lirim Qamili, men desværre løber muligheden ud i sandet. Efter et lille kvarter er det Silkeborg, der er lige ved at komme igennem i dybden, men Filip Djukic er på plads, og får samlet op. Tilbagevendte Marc Nielsen er tæt på i to omgange efter et hjørnespark, men Nicolai Larsen i Silkeborg-målet kommer ud og griber. Et rigtig godt angreb i det 18. minut ender hos Marcus Lindberg, der afslutter, men desværre også stod offside. 19. minut. Daniel Stenderup forsøger at drible sig ud af en situation, men snubler i bolden, og så er Superligaens topscorer Alexander Lind hurtig, og opsnapper bolden, og går mod Hvidovre-målet i et frit løb. Djukic forsøger at komme ud og gøre sig bred, men Lind svigter ikke, og med den fornødne selvtillid, bringer han Silkeborg i front. Noget af en kold dukkert, som man kunne have fået sig i Hvidovre Havn med aftenens stormflod og bidende kuling, for et Hvidovre-mandskab, som vitterligt havde budt Superligaens fører-hold trods. Blot tre minutter senere er Mathias Gehrt lige ved at gøre Stenderup kunststykket efter, da han glider i det våde græs, og sætter Silkeborg i gang. Men det ender med et frispark 4 meter uden for feltet, og det får SIF ikke noget ud af. Efter den halve time, driver Lirim Qamili gæk med højre forsvarsside, men hans indlæg bliver alt for hårdt, og går ud til målspark i den modsatte side. Og blot to minutter senere, får HIF så bragt balance i regnskabet. Marc Nielsen sender et frispark hårdt ind i feltet i medvinden, og SIF-målmanden kan ikke holde, men sender returen ud til Tobias Thomsen, som trods en offside-position, sender udligningen i nettet. VAR-holdet er dog i tvivl om dommerens kendelse er korrekt, og bruger derfor mere end 5 minutter for at konstatere, at HIF har fået sendt udligningen i nettet. Jeg talte med en uddannet VAR-dommer i pausen, og han fortalte, at det var ikke for at konstatere om der var offside eller ej, men om dommerens kendelse var korrekt, at der blev brugt så lang tid. For der var ingen tvivl om, at der "VAR" offside, men den bliver ophævet af den retur, der bliver givet af Silkeborg, så derfor bliver den godkendt, og dommerens kendelse står ved magt. Dertil kan man jo kun sige, at det var dejligt, at VAR endelig var med HIF, og at det var fuldt fortjent, at der blev bragt balance i regnskabet. I det 39. minut er Alexander Lind lige ved at komme igennem Hvidovre-forsvaret igen, men hans sidste træk bliver for langt, og hans stoppes af HIF-forsvaret. I halvlegens sidste officielle minut, er Marc Nielsen lige ved at overrumple SIF-målmanden, da han efter et frispark sender bolden mod fjerneste stolpe, men han får viftet bolden til hjørnespark. 10 minutter inde i 7 minutters overtid, er HIF lige ved i to omgang, men begge gange bliver bolden sendt lige forbi målet.

Og det bliver så slut på en begivenhedsrig 1. halvleg, hvor HIF bestemt kan være nede over, ikke at have bragt sig i front, men det bliver ved de 1-1.

Christian "Greko" Jakobsen i kamp med Silkeborgs målmand

Anden halvleg er blot tre minutter gammel, da Qamili kommer igennem i feltet, hvor han med en fiks hælaflevering sender bolden ind til Christian "Greko" Jakobsen, som desværre sender bolden over mål. Silkeborg er tæt på i det 52. minut, men afslutningen sendes heldigvis forbi målet. Minuttet senere spilles Alexander Lind fri i feltet, og han siger tak for muligheden og scorer - heldigvis har dommeren set, at han står i strafbar offside. I det 57. minut må Djukic igen agere vagtværn, da SIF kommer igennem i en hurtig kontra, men Stenderup og Djukic får i fællesskab ryddet op, og sidstnævnte sikrer sig bolden. "Greko" er lige ved i det 58. minut, da Qamili finder ham i feltet, men "Grekos" træk bliver for langt. En afslutning fra Silkeborg i det 61. minut går heldigvis over. Ahmed Iljazovski, der har erstattet Marc Nielsen, forsøger sig i det 67. minut, men hans afslutning går forbi målet. I det 74. minut er Silkeborg igennem med et giftigt angreb, men Djukic er på plads, og med en fremragende redning, får han sendt bolden til hjørnespark. Dette sendes højt mod bageste stolpe af Tonni Adamsen, og her må Djukic kapitulere, og SIF er i front. HIF forsøger i de sidste minutter og Qamili spilles fri i højresiden, men desværre går hans afslutning i sidenettet. Og det var så det sidste, der sker i den kamp, og HIFs fortjente point, sejlede væk i vinden.

"Hva' si'r du til det Frandsen?". Jamen, jeg synes jo det er vores bedste kamp i år. Forskellen er, at vi brænder to kæmpe chancer, og i den anden ende giver to mål væk. Det er jo ikke fordi vi bliver spillet ud af banen, men to fejl gør forskellen.