Hvidovre ude efter pokaldrama

10. december 2021 - Hvidovre Fodbold

Bagud 1-0 fra den første pokal-kvartfinale i Haderslev, var Hvidovre-mandskabet tvunget frem på banen, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om videre avancement. Det var tydeligt at se, at SønderjyskE ikke skulle frem, så det meste af spillet var overladt til HIF. Første mulighed kommer i det 9. minut, da et godt angreb ender med en høj bold ind til Tobias Thomsen, som header videre til Mohamad Fakhri Al-Naser ("Muddi"), men han kommer lige præcis for sent, og SønderjyskE's målmand kommer ud og holder fast. SønderjyskE kommer en sjælden gang frem i det 15. minut, da Hvidovre-forsvaret bliver overrumplet, men Filip Djukic kommer godt ud, og får foden på til et hjørnespark. HIF forsøger ihærdigt, men det er lige ved og næsten. Og så eksploderer det hele i det 30. og 38. minut, da først Tobias Thomsen og dernæst Kim Aabech, får sendt HIF på sejrskurs med to fænomenale scoringer. Og med resultatet 2-0, går holdene til pause.

Efter pausen, er det SønderjyskE, der får den første chance, som Djukic parerer til hjørnespark, som afvises. Det bliver til et par muligheder til HIF, men stadig ingen yderligere scoringer. Efter et hjørnespark i det 63. minut, er det lige ved at blive farligt, men igen kommer Djukic godt ned ved den bageste stolpe, og sikrer sig bolden. Minuttet senere må Djukic igen i aktion, da han sender en afslutning mod trekanten til hjørnespark. Matti Olsen har en god mulighed i det 77. minut, men han sparker lige forbi opstanderen. Og så, i det 86. minut, går det galt for et ellers bravt kæmpende Hvidovre-mandskab. Et hjørnespark sendes til forreste stolpe, og her kommer Duplexe Tchamba til, og header reduceringen i nettet - og balance i det totale regnskab. Det er lige ved i det 88. minut, at vi kunne undvære forlængelsen, men SJE-forsvaret får lige akkurat afværget. Og så skal vi ud i forlængelse.

Der er spillet ti minutter af denne, da Christoffer Boateng stikkes dybt, og bliver fældet i feltet. Dommeren peger på pletten, og fløjter for straffespark til HIF. Kim Aabech sættes til at sparke. men målmanden går til den rigtige side, og redder et ikke særligt hårdt spark. Anden halvleg af omkampen starter med en kæmpechance til HIF. Men desværre disker SønderjyskE-målmanden op med en formidabel redning til hjørnespark. HIF forsøger med et massivt pres, men der mangler lige de sidste, førend det bliver farligt. Og så, i det 118. minut kommer scoringen endelig. Et fint indlæg havner hos Tobias Thomsen, og han kan roligt sende bolden ind bag SønderJyskEs målmand. Det kunne være blevet en scoring mere, men Lasse Brandts indlæg til Mikkel Nøhr, bliver lidt for hårdt, og Nøhr kommer ikke frem. Og det betyder så, at vi skal ud i straffespark. Reglen om udebanemål er suspenderet her, så ingen mål tæller dobbelt. Hvidovre starter. Mikkel Nøhr brænder på målmanden. SønderjyskE scorer på sit første. Christoffer Boateng er næste på plettet, men han sparker desværre forbi stolpen. SønderjyskE scorer også på sit andet.  Nu er det så Matti Olsens tur, og han svigter ikke. SønderjyskEs næste sparker, sender bolden på Djukic. Næste sparker er Tobias Thomsen, og han sender bolden i nettet. Det næste spark når Djukic ud til, og har hænderne på, men formår ikke at redde scoringen. Næste HIF-sparker er Kim Aabech, som brænder. Dommeren vurderer dog, at målmanden er gået for tidligt, og der dømmes omspark. Denne gang svigter Aabech ikke, og scorer i 2. omgang. Så er det SønderjyskEs sidste sparker, og han sender desværre bolden i nettet, og dermed er HIF ude af årets pokal-turnering. Brand-ærgerligt efter en rigtig fin indsats.

Cheftræner, Per Frandsen: Det er pisse ærgerligt. Over to kampe, spiller vi en rigtig god gang fodbold, men vi mangler lige den sidste dygtighed. Men godt kæmpet af drengene.