Hvidovre stemplede fint ind, trods nederlag

22. juli 2023 - Hvidovre Fodbold

Superliga. Efter 26 års fravær, er Hvidovre IF endelig tilbage i det fineste selskab i dansk fodbold. Og jeg skal da lige love for, at det er en, på papiret, ordentlig mundfuld, som forstadsklubben bliver udsat for. FC Midtjylland - tre gange dansk mester indenfor de sidste 8 år. Men jeg skal lige love for, at HIF-mandskabet lægger uimponeret fra start. Inden uret har rundet den første omgang, er det allerede blevet til to indkast, og et enkelt hjørnespark. Det bliver også HIF, der får den første store mulighed, efter 5 minutter, da nytilkomne Nicolai Geertsen tilkæmper sig bolden midt på FCMs banehalvdel, og får spillet skråt ud til Lirim Qamili, som forsøger at lægge bolden over i det lange hjørne, men desværre snært forbi opstanderen. 7. minut. FCM i et gennembrud ned mod baglinjen, men Daniel Stenderup når ned, og tackler, så bolden ryger retur på FCM-spilleren, og går til målspark. 12. minut. HIF får lagt et pres igen, og det ender med, at FCM må sende bolden ud over sidelinjen. I det 14. minut forsøger Christian "Greko" Jacobsen og Qamili at kombinere igennem, men det ender desværre med en offside. 16. minut. Marc Nielsen finder Qamili i modsatte side, og han stikker Martin Spelmann dybt. Spelmann forsøger afslutningen fra en spids vinkel, og det er ikke meget, der mangler, men desværre ryger bolden forbi fjerneste stolpe. Første reelle chance til FC Midtjylland kommer i det 21. minut, efter et opspil på tværs, og ender med en afslutning lige uden for feltet, dog lige i favnen på Filip Djukic. Der kommer nu en god periode til FCM. I det 24. minut sender FCMs sydkoreaner Gue-Sung Cho, Oliver Sørensen alene med Djukic, men sidstnævnte viser, hvorfor han ER en af Danmarks bedste målmænd i mand mod mand, og kaster sig ned, og piller bolden. Virkelig et godt indgreb. Blot minuttet senere kommer FCMs Cho igen til afslutning, men den tager oversiden af overliggeren. 28. minut - Djukic er kommet lidt på afveje ved baglinjen, og det ender med at FCM kommer til indlæg, men Stenderup giver hjørnespark i stedet for. FCM begynder virkelig at presse på nu, men HIF afviser det meste indtil videre. Efter 10 minutters stilstand, kommer FCM igen frem til en afslutning, som Djukic må hive en af de helt store redninger på, da han er oppe under overliggeren, og vipper bolden til hjørnespark. I det 39. minut stopper dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen kampen, da der er et VAR-eftersyn efter en episode i Hvidovre-feltet. Dommeren bliver sendt ud til skærmen, og efter lidt vurdering, dømmes der straffespark til FCM. Stenderup har, uforsætligt, haft hånden til hjælp i feltet. Gustav Isaksen sættes til at spark, og han sender bolden fladt mod Djukic' venstreside. Djukic har dog læst afslutningen korrekt, og når ned og sikrer sig bolden. Udover at FCM får sit hjørnespark nr. 6, 7 & 8 i samme situation, så sker der ikke mere i 1. halvleg.

Efter en flot indledning og 20 gode minutter, overtager FC Midtjylland mere og mere af spillet, men HIF står godt, og 0-0 er helt fortjent. Hele holdet har kæmpet fint, men ind til videre, har een mand skilt sig ud - nemlig Filip Djukic, der virkelig har stået godt.

Filip Djukic piller straffesparket fra FC Midtjylland. Fotograf: Karsten Garde Madsen, Hvidovre Avis

I anden halvleg kommer FCM frem til en kæmpe chance efter 7 minutter, men Matti Olsen kommer fremragende tilbage igen, og blokerer til hjørnespark. Og så, i det 56. minut, går det galt. Et hurtigt opspil i FCMs venstrekant, får sendt bolden godt i feltet, lige over hovedet på Matti Olsen, og lige bagved ligger Cho, og med hovedet, dirigerer han bolden forbi en chanceløs Djukic. Selvom det var til det forkerte hold, så må man altså også anderkende en scoring, der går lige efter fodboldens ABC. Det har ligget lidt i luften, da FCM har vedholdt det pres, der blev startet i første halvleg. Djukic redder holdet endnu engang i det 64. minut, da han redder en afslutning og sender bolden til hjørnespark. FCM kunne have fordoblet målscoringen i det 67. minut, efter en næsten identisk situation som ved målet, men denne gang heades forbi Hvidovre-målet. I det 72. minut har FCM frispark midt på HIFs banehalvdel, og det sparkes højt i feltet. Djukic er lidt langt ude, men afslutningen tager overliggeren. 77. minut. HIF begynder at få lagt et pres igen, som ender med, at FC Midtjylland bare losser ud over sidelinjen. I det 80. minut, er Nicolaj Geertsen lige ved at nå frem til et indlæg fra venstresiden, men lige i det han skal til at sparke, bliver han hevet i trøjen, og ryger omkuld. I følge alle bulletiner rundt omkring, er det et kæmpe straffespark, men dommerens fløjte og VAR er tavse. Jeg ser ikke situationen, da jeg sidder i modsatte ende af stadion. I det 81. minut må Djukic igen hive en fin redning, på en afslutning efter et fladt indlæg i feltet. I det 82. minut forsøger Andreas Smed sig ude fra, og FCMs målmand kan ikke holde bolden. Mathias Andreasen følger op, men FCM-målmanden smider sig ned, og Andreasen sparker lige på ham. 4 minutter inde i overtiden sender Magnus Fredslund et fremragende indlæg i feltet, og det er lige før, at FCM får sendt bolden i eget net, men desværre får målmanden fat.

Nicolaj Geertsen med en ødelagt trøje. Foto: Karsten Garde Madsen, Hvidovre Avis.

Alt i alt er det en lovende start på Superliga-sæsonen. HIF bed virkeligt godt fra sig, men det er svært at indvende noget mod FC Midtjyllands sejr. De var lige en my skarpere, men man må, på den anden side, også konstatere, at det ville være svært at indvende noget mod, at kampen var endt uafgjort. Bliver fantastisk at følge mandskabet i den videre færd i sæsonen.

"Hvad siger du til det, Frandsen ?":  Ja, vi starter fantastisk i de første 20-25 minutter, men derefter holder Djukic os virkeligt inde i kampen. FC Midtjylland er dog bedst set over hele kampen, men vi bliver dog snydt for et straffespark.