Hvidovre IF står nu med tre matchbolde.

12. maj 2023 - Hvidovre Fodbold

Efter Sønderjyskes og Vejles pointdeling i går torsdag, ville en sejr i dagens kamp bringe Hvidovre-mandskabet meget tæt på en oprykning til Superligaen. Men der mangler stadig tre kampe, så intet ville være afgjort endnu. HIF åbner bedst, og i det 5. minut kommer Matti Lund frem til en afslutning, som FC Helsingørs målmand må sende til hjørnespark - et hjørnespark, der ikke rigtigt kommer noget ud af. I det 10. minut får FC Helsingør så kampens, indtil da, største chance, da Filip Djukic for alvor bliver prøvet af. Men han er på plads på en ellers glimrende afslutning, og får sendt bolden over mål til et hjørnespark. Dette sendes ind lige foran det lille felt, men Djukic kommer godt ud, og får bokset op ad banen. Helsingør holder dog presset, men til sidst løber bolden ud til et HIF-målspark. Minuttet efter kommer Andreas Kiel Smed igennem, og får afsluttet fra en skrå vinkel, som Helsingørs målmand må sende til hjørnespark. Det næste lille kvarters tid er kampen låst lidt, og spillet foregår mest på midten. I det 31. minut får HIF etableret et godt angreb, men det sidste pres mangler, og så løber det hele ud i "sandet". I halvlegens overtid, er Filip Djukic kommet lige vel langt ud af målet, og Helsingør-angriberen forsøger at sparke over ham. Djukic når dog tilbage, og kan se bolden ryge ud over baglinjen til et målspark. Det blev halvlegens sidste aktion.

Det blev en lidt mat første halvleg, hvor der ikke, i nogen af enderne, bliver givet meget væk. Der mangler lige den sidste snært, når HIF får etableret et angreb, så halvlegen slutter som den startede, uden nogen scoringer.

Anden halvleg er blot fire minutter gammel, da Lirim Qamili får sat tre Helsingørspillere, hvorefter han trækker ind i banen, og får lagt skråt tilbage til Martin Spelmann. Han tager et enkelt træk, og lægger bolden godt ind i det lille felt, hvor Andreas Kiel Smed får kastet sig frem, og bringer HIF foran med 1-0. En fremragende scoring. Det kunne være blevet 2-0 ganske kort tid efter, da Smed presser Helsingsørs forsvar, og takler sig til bolden. Men i stedet for at afslutte selv, afleverer han til Spelmann, som lige mangler det sidste, og muligheden løber lidt ud. Da der mangler et kvarter, kunne HIF have lukket kampen, da først Christian "Greko" Jacobsen afslutter lige på Hjalte Petersen i Helsingør-målet, og dernæst Mathias Andreas header bolden på overliggeren.  Her til sidst, så forsøger Helsingør at få etableret et pres, men det lykkes ikke rigtig, og efter 4 minutters overtid, fløjter dommeren kampen af, og Hvidovre-spillerne bryder ud i STOR jubel.

Ja, man må konstatere at det kommer tættere og tættere på, men det kræver stadig en enkelt sejr for at være helt sikker. Den kan passende komme på torsdag, Kristi Himmelfarts dag, da netop opryknings-kandidaten Sønderjyske, tager turen forbi Pro Ventilation Arena - men jeg er også overbevist om, at Sønderjyske vil gøre alt hvad der er i deres magt, for at stikke en kæp i hjulet for HIF. Så vi kommer til at gå en spændende Kr. Himmelfart i møde.

Cheftræner Per Frandsen: Jeg synes at det er en af de dårligste kampe, vi har spillet. Især i 1. halvleg, hvor vi så tunge ud, og til tider lignede et skræmt dådyr i en lyskegle. Det blev bedre i 2. halvleg, og vi får også scoret et flot mål.