HIF - Viborg 0-1

5. maj 2024 - Michael Hentrich

Kunne Hvidovre-mandskabet leve op til den gode stime, som holdet var røget ind i, i de seneste kampe ?. Det var spørgsmålet, da kvalifikationsspillets tophold, Viborg, tog turen forbi Pro Ventilation Arena. Det starter fint. Allerede i det tredje minut, sendes Tobias Thomsen afsted, og han spiller på tværs til Mads Kaalund, der afslutter og Viborgs målmand må give hjørnespark. Først i det 13. minut kommer Viborg frem til afslutning, men det volder ikke Filip Djukic større problemer. Et godt HIF-angreb bliver sat op i det 15. minut, men hvad der kunne være blevet til stor chance, løber desværre lidt ud, da der bliver holdt for længe i bolden, og Viborg kommer på plads. HIF har bolden mest, men kommer ikke frem til de store muligheder. Det bliver Viborg der tager den næste store mulighed, da Ementa forsøger at overliste Djukic med hælen, efter at bolden er hoppet en del frem og tilbage i Hvidovre-feltet, men heldigvis, går bolden forbi Hvidovre-målet. Resten af halvlegen står der stadig HIF på det meste, og Viborg forsøger at leve på omstillingerne. Men der mangler lige den sidste kvalitet, selvom der er et par HIF-muligheder. Første halvleg slutter uden scoringer.

Straks inde i anden halvleg, opstår et af de helt store samtale-emner fra kampen. Tobias Thomsen sendes afsted fra midten, og løber mod målet. Viborgs målmand er gået langt ud af sit mål, og det ser ud som om, at han træder ind i Thomsens bane, strækker armen ud, og holder ham tilbage, hvorefter Thomsen falder. Dommeren vurderer at der ikke er begået noget kriminelt, og lader fløjten være. HIF forsøger stadig at komme frem til chancer, og får i perioder lagt et hårdt pres, men som i første halvleg, så er det lige ved og næsten. I det 70. minut kunne det være gået galt. Jonas Gemmer glider da han skal føre bolden frem, og pludselig er Viborg 5 mod 2. Men de formår alligevel til sidst, at få presset boldholderen, så han får sparket ved siden af målet. Men i det 80. minut går det galt. Viborg kommer i angreb, og fra baglinjen, får de lagt ind i det lille felt, og et passivt forsvar, kan blot se på, da Jakob Vester Nielsen i helt fri position, kan sende bolden i det næsten tomme mål. Ikke særligt fortjent, men uhyre kynisk udnyttet, og sådan er fodbold jo desværre også. Hvidovre-mandskabet forsøger de sidste 10 minutter, plus 8 minutters tillæg, at få indhentet Viborg, men desværre lykkes det ikke, og så slutter kampen med den ene scoring, og sejr til udeholdet. Kampens Hvidovre-spiller blev Magnus Fredslund efter publikums-afstemning i Hvidovre-appen.

Hva' si'r du til det Frandsen ? - "Det er jo en af de helt lige kampe, hvor vi falder i søvn en enkelt gang. De arbejder alt hvad de kan, og jeg kan ikke klandre dem for indstillingen."

Kampstatistik.