HIF ude af DBU Pokalen

22. september 2015 - Hvidovre Fodbold

3. runde af DBU Pokalen blev slutningen på dette års pokaleventyr efter et smerteligt 1-2 nederlag til Danmarksserieholdet, Greve. Herunder et lille referat fra kampen.

Hvidovre startede i medvind og satte sig efter en lidt rodet indledning, mere og mere på kampen. HIF havde meget boldbesiddelse, men havde svært ved at spille sig til åbne chancer. Greve stod kompakt på banen og lurede hele tiden på omstillinger, som de også skulle vise sig farlige på.

Efter en lille halv time kom Hvidovre så endelig frem til en god chance. Fredslund snød en Greve spiller i feltet og spillede via en tunnel Mads Rønne fri foran mål. Rønne afsluttede, men en stærk refleksredning af Grevekeeperen gjorde at stillingen stadig var 0-0. Greve havde af et par omgange anløb til et par chancer, men sikre indgreb af Mathias Djærnes i HIF målet, gjorde at de aldrig rigtig blev farlige.

Medvinden til Hvidovre gjorde at Greve var fanget lavt på banen, hvilket dog samtidig gjorde det svært for gutterne at lirke forsvaret op. Efter 40 minutter tog Mikkel Dahl dog sagen i egen hånd. Dahl satte fart på højrekanten og satte to mand, hvorefter at han pludselig var fri foran mål. Afslutningen afværget med en flot fodparade fra Greves målmand, men returen kom tilbage til Dahl i en høj bue. Målmanden var dog hurtigt oppe igen, men i stedet for at bokse til bolden fik han ramt Dahl, og dommer Benjamin Leander pegede omgående på pletten, og et noget tvivlsomt straffe til HIF var en realitet. Frederik Krabbe skulle eksekvere og det gjorde han sikkert ved et velplaceret fladt spark til venstre for keeperen. 0-1 til Hvidovre hvilket vel ikke var helt ufortjent set ud fra de første 40 minutter. Det blev også pausestillingen hvilket gav en god fornemmelse på vej ind til pauseteen.

Den skulle dog vise sig hurtigt at forsvinde.

Greve kom hurtigt og aggressive ud fra pausen og kom bedre og bedre med. De fandt sig hurtigt til rette i medvinden og det var som om at Hvidovre havde svært ved at finde ideer. Greve angriber Patrick Jensen, der tidligere har været i Hvidovre, skulle vise sig at gøre rigtig ondt på sin gamle klub.

Efter 54 minutter blev der bragt balance i regnskabet. Et boldtab på midten af banen satte gang i en hurtig Greve omstilling. Patrick Jensen blev sendt af sted med en dyb stikning, og alene med Djærnes satte han med et frækt lob udligningen i kassen. Et flot mål og en kold spand vand i hovedet på Hvidovre spillerne der ikke rigtig virkede som nogen der var kommet ud fra omklædningsrummet.

Hvidovre virkede låste i deres spil og havde svært ved at holde bolden i egne rækker. Greve derimod virkede aggressive og spillelystne og fik mere og mere overtag på bolden. Efter 68 minutter var den så gal igen.

En dyb stikning fangede Kasper Jensen på mellemhånd og igen kunne Patrick Jensen sætte i fuld firspring mod Hvidovres mål. Denne gang med en hård afslutning til venstre for Djærnes, men med samme resultat. 2-1 til Greve og Hvidovre var i knæ.

Cheftræner Thomas Vesth reagerede promte med en indskiftning. Anders Vestergaard kom ind i stedet for Frederik Emil Andersen.

Et par enkelte optræk til chancer samt et hovedstød over mål fra Vestergaard, var hvad det kunne blive til, men lige lidt hjalp det. Greve var faktisk tættere på 3-1 end Hvidovre på udligning, men det blev ved de tre scoringer, og dermed er Hvidovre ude af dette års DBU Pokal. Tillykke til Greve der endnu engang viste sig som 2. divisions skræk når det gælder pokalfodbold.

Næste opgave er allerede på fredag, når der er topopgør på Kæmpernes Arena, når HIK kommer på besøg. Der skal andre boller på suppen hvis vi skal have nogle point ud af det opgør.