HIF manglede lidt skarphed i første superligakamp i 26 år.

6. august 2023 - Hvidovre Fodbold

For første gang i 26 år, lagde Pro Ventilation Arena græstæppe til en kamp i Danmarks bedste række - Superligaen. Den seneste, mod OB i 1997, endte med en Hvidovre-sejr på 4-3, så det ville da være fint, hvis det skulle ende med en gentagelse mod dagens modstander, nemlig GF fra Aarhus. Bortset fra et enkelt hjørnespark allerede efter to minutter til AGF, så var det HIF, der lægger ud med mest boldbesiddelse i kampens indledning. Lirim Qamili sætter fart på højrekanten efter 6 minutter, og dribler ind i feltet. Har forsøger han en afslutning, men han rammer en forsvarer, og bolden ryger tilbage til Martin Spelmann, som ikke får ordentlig fat, og det ender i ingenting. Blot to minutter senere er Qamili igen på færder, da han modtager bolden midt på AGFs banehalvdel, hvorefter han trækker mod feltet, men bliver fældet, og der bliver frispark til HIF. Magnus "Freds" Fredslund sparker, og i feltet snittes bolden videre, og der mangler ikke meget i at Christian "Greko" Jacobsen er ved at nå frem til en åben chance, men bolden ryger ud til målspark. I det 11. minut får HIF lagt et pres, og Martin Spelmann erobrer energisk bolden, og spiller videre til "Greko" der er lige ved at komme fri, men der kommer desværre ikke noget ud af det.
15. minut, HIF har ganske godt fat nu, og sidder hårdt på AGF. Igen bliver et angreb dog stoppet, med frispark til følge. Igen er det "Freds", der sparker, men denne gang bliver det dog alt for hårdt og det ender i målspark til AGF. To minutter senere er Qamili igen i aktion, da en tværpasning er lige ved at blive for lang, og ryger ud over baglinjen, men ganske mirakuløst får Qamili kastet sig ned, og stoppet inden den ryger ud over linjen, hvorefter han kommer lynhurtigt op, og sparker ind på en AGF'er til hjørnespark. Desværre bliver Qamili kort efter skadet og må lade sig udskifte. Da AGF næsten samtidig laver en taktisk ændring, så begynder kampen at ændre lidt karakter, hvor AGF begynder at få bedre fat. Og i det 25. minut går det galt. AGFs Felix Beijmo spiller 1-2 midt på HIFs banehalvdel, og modtager bolden igen i et dybdeløb, hvor HIF-forsvaret bliver taget noget på sengen. Beijmo spiller herefter bagud ind i det lille felt, hvor en helt umarkeret Patrick Mortensen står, og han behøver blot at sætte foden på, hvorefter han sender AGF i front. Noget af en spand koldt vand for HIF, der, som tidligere nævnt har været ganske udmærket med i kampen. HIF skal lige finde sig selv igen, så de næste små ti minutter sker der ikke så forfærdeligt meget. I det 36. får HIF dog en god mulighed, da "Greko" får brudt et opspil, men da han skal sætte i en kontra, så smutter bolden desværre fra ham. I resten af halvlegen sker der ikke så meget, og kampen mister noget af sin intensitet.
I en noget chancefattig første halvleg, så er det AGF, der får mest udbytte, men HIF er på ingen måde udspillet. AGFs større superliga-rutine gør dog at de ikke gør det sværere end nødvendigt, og slår til, lige så snart chancen byder sig.

Anden halvleg er små ti minutter gammel, førend "Greko" sætter fart på kanten, efter HIF har brudt et AGF-opspil, men den sidste aflevering ind i AGF-feltet, bliver dog for blød, og sparkes væk. To minutter senere sendes en tværpasning til Stenderup, som tager turen op ad banen, men sidste træk bliver alt for langt, og bolden ryger direkte til en AGF'er. De næste tyve minutter sker der ikke så forfærdeligt meget, ud over et forsøg fra kanten af feltet til Tobias Thomsen, som dog tager en AGF'er og ryger til hjørnespark. 75. minut en lang aflevering frem til Tobias Bech, som tager et træk ind i banen og spiller skråt fremad hvor Magnus Knudsen løber frem, men ikke kan gøre andet, end at spille tilbage til Bech, som dog snubler i bolden. Herefter triller den ind mellem Nicolaj Geertsen og Ahmed Iljazovski, og manglede kommunikation gør at Geertsen kaster sig ned og får skubbet bolden da Bech presser, hen til Magnus Knudsen, som ganske sikkert sender AGF på 2-0. 5 minutter inde i kampens overtid, er unge Mathias Andreasen lige ved at pynte på resultatet, da han, med ryggen til mål, sakseparker hen over sig selv, men desværre går bolden lige forbi AGF-målet.

Kampen i dag markerede samtidig et lille jubilæum. Kampen var HIFs officielle kamp nummer 2500, siden den første d. 19. august 1934, hvor det blev til en 4-3 sejr over Hermes. De 2500 kampe er endt med en sejr til HIF 1111 gange, 559 gange er en kamp end uden sejrherre og 830 gange er modstanderen "løbet" med sejren. HIF har scoret 4577 gange og modstanderne 3585. Dette og meget mere kan ses på den store "museums-side" www.hifstorik.dk.

"Hvad si'r du til det Frandsen ?". Ja, jeg synes jo at vi arbejder fint, men vi mangler det sidste. Det må vi erkende.