HIF - HB Køge: 1-0

20. juli 2024 - Michael Hentrich

Første kamp i den nye sæson efter nedrykningen fra Superligaen. Der var ikke sket de store udskiftninger i truppen, men stammen fra sidste sæson var i store træk intakt. Inden kampen skulle HIFs målmand Filip Djukic, fejres for 150 kampe i Hvidovre-trøjen. Et stort tillykke herfra.
HB Køge, skulle det hurtigt vise sig, kom til Pro Ventilation Arena for at stille sig dybt, og lade HIF gøre arbejdet. I det 10. minut kommer HIF frem til en kæmpe chance, da Simon Makienok spilles helt fri i feltet, men hans afslutning går desværre forbi målet. HB Køge kommer frem til første større chance i det 17. minut, da Mike Jensen forsøger med et fint langskud, som Filip Djukic må hive en fantastisk redning på, og sende til hjørnespark. HIF står stadig for fint opspil, men bliver hele tiden blokeret for det sidste. Det bliver dog HB Køge, der får bolden i nettet som de første, men der bliver vinket for offside. HIF får en stor mulighed for at bringe sig i front lige inden pausen, men Magnus Fredslunds gode indlæg i feltet, bliver først headet mod mål, men bliver desværre reddet på stregen, og efterfølgende sendes bolden forbi målet.

HIF har siddet på langt det meste af spillet i 1. halvleg, men ind vil bolden ikke.

I anden halvleg er mønsteret det samme. HIF som de dominerende. HB Køge får bolden i nettet efter 10 minutter, men endnu en gang dømmes der offside. Minuttet senere sender Simon Makienok bolden på overliggeren, og igen i det 58. minut er det Andreas Smed, der får en kæmpechance efter en god diagonalaflevering fra Fredslund, men HB Køge-målmanden hiver en fantastisk redning, og sender bolden til hjørnespark. HIF holder presset, og Fredslund forsøger til sidst, men bolden går over mål. I det 70. minut forsøger Smed sig med et indlæg, men det går for tæt på mål, og så alligevel - bliver det til en chance, da han får ramt trekantsammenføjningen. Det var ikke meget, der skulle til, førend bolden var gået ind. HIF presser stadigvæk på, men der mangler hele tiden lige det sidste. Indtil det 81. minut. En dyb aflevering sendes ind mod Christian Jakobsen, som i sit forsøg på at sikre sig bolden, bliver fældet i sit løb. Dommeren fløjter og peger på pletten. Straffespark til HIF. Lirim Qamili påtager sig eksekverrollen, og lægger bolden til rette på pletten. Han sender målmanden til dennes venstreside, og sender bolden ind modsat. Fuld fortjent føring til HIF. HB Køge får en stor mulighed i det 85. minut, men igen viser Filip Djukic sin klasse. Han bliver da også kåret til kampens HIF'er på HvidovreFodbold-appen. HIF forsøger at udbygge føringen, men ind vil bolden ikke, og så bliver det ved de 1-0 til HIF.

Hva' si'r du til det Frandsen ?: - "Det blev en af de rigtig grimme sejre. Vi skaber jo mange chancer, men skal 'bare' få scoret på dem."