HIF er ude af pokalen

2. november 2023 - Hvidovre Fodbold

.Hvidovre-mandskabet skulle i dag forsøge at spille sig videre til kvartfinalen i pokalturneringen Oddset-cuppen. Modstanderen var, som i sidste hjemmekamp i Superligaen, Silkeborg, som måtte en tur forbi Pro Ventilation Arena, på en, igen, regnfuld aften. Heldigvis holdt den stærke blæst sig væk.

De første par minutter sker der ikke rigtigt noget, men i det 3. minut, mister HIF bolden på midten af banen, og hurtigt er Silkeborgs Callum McCowatt over bolden, og trækker mod HIF-målet. Inde i feltet, sender han behærsket bolden forbi Adrian Kappenberger, der havde fået chancen i Hvidovre-målet. Noget af en kold dusch for Hvidovre-mandskabet, der helt sikkert havde tænkt sig revanche fra lørdagens nederlag i Parken.
HIF forsøger at svare hurtigt igen, og to minutter senere spilles der bredt, i en kontra, og bolden ender hos Philip Rejnhold, som afslutter, men bliver blokeret så bolden ryger op i luften, og Silkeborgs målmand kan let gribe ud. Silkeborg sætter hurtigt spillet i gang, og er lige ved at komme igennem, men forsøger med afslutning ude fra, som heldigvis går forbi Hvidovre-målet. 13. minut - Lirim stikker afsted i et udmærket angreb, og finder Andreas Kiel Smed i feltet, men han får ikke ordentlig kontrol over bolden.

Jeffrey "Papa" Adjei-Broni sætter fart i venstrekanten i det 17., og finder Lirim Qamili inde foran mål, hvor han afslutter, men langt over mål. Minuttet senere får HIF et hjørnespark, som Marc Nielsen sender godt ind i det lille felt, hvor der heades, men over mål. 24. minut. Kappenberger kikser et udspark, og sætter Silkeborg igang med en kontra fra midten af banen, men da SIF-spilleren kommer ind i feltet, er Philip Rejnhold kommet tilbage, og får skubbet bolden fra ham. 26. minut. Den tidligere Hvidovre-spiller, Andreas Pyndt, sender et Silkeborg-hjørnespark ind i det lille felt, hvor den smutter forbi forreste mand, og sjutter i græsset, men Kappenberger er hurtig, og sikrer sig bolden.

I det 31. minut får Silkeborg så hjørnespark i deres højreside. Bolden sendes fladt ind over ind i det lille felt, hvor bolden, efter noget hoppen frem og tilbage, ender hos Callum McCowatt, og han sender bolden ind over stregen, og Silkeborg yderligere i front. I det 41. minut, er HIF så endelig tæt på. Et frispark lige uden for feltet, som Qamili tager sig af, må Silkeborgs målmand helt ud i fuld længde, og nede ved stolpefoden, for at tage sig af. Han får skubbet bolden til siden, hvor Rejnhold følger op, og han får prikket bolden ind i lille felt igen, hvor der afsluttes, men Silkeborgs målmand får denne gang fat.

Mere sker der ikke i 1. halvleg, hvor HIF-mandskabet har svært ved at få spillet til at hænge ordentligt sammen.

Anden halvleg er 4 minutter gammel, da Silkeborgs Tonni Adamsen runder Malte Kiilerich, og afslutter, men Kappenberger forhindrer scoringen med en god redning. Men indenfor samme minut går det alligevel galt. Silkeborg opsnapper hurtigt bolden igen, og en dyb stikning ind bag HIF-forsvaret, hvor en fremadstormende Oliver Sonne får fat, og fladt uden om Kappenberger, gør han det til 3-0 til Silkeborg. Per Frandsen forsøger med et 3-dobbelt bytte i det 55. minut. Et godt ryk fra Qamili i det 61. minut, hvorefter han forsøger at finde "Papa", ryger dog lige ind i en Silkeborg-fod. Marcus Lindberg forsøger med et langskud i det 65. minut - langt over og langt forbi.

Med små tyve minutter igen, bliver de to sidste indskiftninger så sendt på banen. Og det giver pote allerede 2 minutter efter. Magnus Fredslund får sendt et flot indlæg i feltet, hvor Silkeborgs målmand vil gå frem og gribe, men Simon Makienok kommer lige nøjagtigt ind foran, og header reduceringen i nettet. 1-3 - kan HIF få kæmpet sig tilbage ??.

Glæden er dog kort. Silkeborg får hurtigt sat et angreb i gang, og inde i feltets højreside, får endnu en tidligere Hvidovre-spiller, Fredrik Carlsen, sendt bolden fladt ind det lille felt, hvor Tonni Adamsen står, og igen sender Silkeborg i front med 3. Med 10 minutter igen af ordinær spilletid, bliver HIF overspillet af en lynhurtig Silkeborg-kontra, hvor bolden sendes over i en hel tom HIF-højreside, hvor Oskar Boesen er stukket i løb, og kort inde i feltet, gør han det så til slutresultatet 1-5.

Det blev en kold og våd aften på Pro Ventilation Arena, og et Hvidovre-mandskab, der aldrig fik ordentlig fat.

"Hvad si'r du til det Frandsen?": Jamen, vi er inde i en hård periode. Selvtilliden er langt nede, og vi spiller langt under niveau. For 1½ uge siden, spiller vi jo lige op med Silkeborg, men det gør vi ikke i dag.