HIF kørte sejren hjem

13. juli 2024 - Michael Hentrich

HIF var i dag, på sidstedagen i den fem dage lange træningslejr i Vejen, taget til det noget nær sydvestligste hjørne af Danmark man kan tænke sig. Kun lidt længere nede ligger Højer og Tønder (som vi mødte i 2. division). Årsagen var at Kolding, som ellers skulle have været modstanderen, meldte fra i sidste øjeblik, fordi HIF-mandskabet allerede tørner sammen med dem i anden runde. Det lykkedes Peter Lassen, efter ihærdig ringen rundt, at finde en træningskamp mod tyske FC Eintracht Norderstedt 03, der til dagligt huserer i regionalliga nord, der er 4. bedste række. HIF sætter sig da også på spillet, fra kampens start. Der bliver genereret masser af gode opspil, men lige den sidste snært mangler. Norderstedt kommer vel først frem til noget efter en lille halv time, og det udløser et hjørnespark. Men i det 37. minut kommer forløsningen så. Et håbløst afspil fra Norderstedts målmand, der forsøger at finde en medspiller, der allerede er løbet, giver Mathias Gehrt en gratis mulighed, og han siger tusind tak, ved at sende bolden i det gabende tomme mål. Der skal ikke gå mere end tre minutter, da Iljazovski fører bolden frem til Qamili, der går til baglinjen og sender en perfekt bold ind til en rimeligt fri Simon Makienok, og så står den 2-0 til HIF. Denne føring holder til pausen.

En fin 1. halvleg af HIF-mandskabet, der bestemt ikke ser ud til at rulle sig helt ud, men får gjort det, der er nødvendigt.

Der er ikke en gang spillet et minut af 2. halvleg, da Makienok spilles helt alene med målmanden, men han kommer fremragende ned og blokerer afslutningen. Efter 5. minutter får HIF endnu en gang en foræring, da tyskernes bagerste mand, lægger en alt for svag tilbagelægning til målmanden, og ind i mellem smutter Andreas Smed, snupper bolden, og sender bolden ind under Norderstedts målmand. Jeffred Adjei-Broni er lige ved at gøre det til 4-0, da han efter et godt opspil, tager turen op ad kanten, og upresset trækker han ind i banen, hvor han afslutter med et tørt hug, men målmanden får pareret. Herefter begynder udskiftningerne at sætte sig præg på kampen, der bliver lidt mere rodet, men det er stadig HIF, der er toneangivende. Nicolai Clausen er lige ved, da han spilles alene med målmanden til en gigantisk chance, men desværre får han sendt bolden over mål. Dette bliver også det sidste noterbare, og HIF'erne holder sejren hjem.

En gangske fornuftig træningskamp, hvor som tidligere nævnt, HIF viser det bedste spil gennem hele kampen. Nu gælder det HB Køge på fredag i den første kamp i den nye sæson.

"Hva' si'r du til det Frandsen?": Jeg synes ikke helt vi ramte vores niveau, men vi var dog langt bedre end dem. Det var godt at se de unge komme op, dem fra U23.