God start på foråret

18. februar 2023 - Hvidovre Fodbold

Hvidovre IF tog i dag, lørdag d. 18. februar, i mod 1. divisions agterlanterne Nykøbing FC. Det var dog hurtigt at se, at der var forskel på top og bund, da HIF allerede efter 3 minutter, via Marcus Lindberg forsøger efter et hjørnespark, der dog tager en Nykøbing-spiller, og giver et nyt hjørnespark. I det 9. minut er det Nykøbing, der får en friløber, men han rammer helt skævt, og det bliver til et målspark til HIF. I det 12. minut, kunne det være blevet 1-0, da Ahmed Iljazovski heades helt fri, men desværre dømmes han offside. I samme minut kunne Nykøbing være kommet foran, men en glimrende redning af Filip Djukic, sørger for, at stillingen stadig er 0-0. 4 minutter senere, kunne Christian "Greko" Jakobsen have sørget for en føring, men stikningen frem til ham, bliver sendt lige på Nykøbings målmand. I det 21. minut kunne et godt HIF-pres have givet føring, men desværre bliver sidste aflevering for høj, og går direkte til målspark. Et glimrende angreb i det 24. minut, hvor Fredrik Carlsen tørrer et par NFC-spillere, bliver desværre til et for højt indlæg, som går til et Nykøbing-målspark. Og i det 28. minut, får HIF et frispark omkring 15 meter uden for NFC's målfelt. Andreas Pyndt og Marc Nielsen står klar til at sparke, og det bliver Pyndt, der sender bolden over muren, og ind i målet ved den fjerneste stolpe, uden chance for for Nykøbings målmand, der dog får hænderne på, men ikke kan afværge scoringen. 1. halvleg slutter med et voldsomt HIF-pres, men NFC's målmand får afværget, og sender HIF-afslutningen på stolpen, hvorefter det ender med et resultatløst hjørnespark.

Det bliver en første halvleg, med et stort HIF-overtag, hvor det dog ikke bliver til mere end den ene scoring. Nykøbing har to chancer, som ikke fører til noget, men HIF udnytter den ene af dem, de har, og går fortjent til pausen med en føring. Men ellers bliver det en typisk præmiere-kamp, hvor begge hold lige skal se banen an.

5 minutter ind i 2. halvleg, kunne Marcus Lindberg have bragt HIF yderligere i front, men det glimrende angreb, med forarbejde af Marc Nielsen, ender desværre i Nykøbings sidenet. Og minuttet senere får HIF et straffespark, efter en hånd på bolden af en Nykøbing-spiller. Marcus Lindberg sættes til at sparke, men desværre bliver hans spark lidt for svagt, og lidt for tæt på målmanden, der lige kan nøjes med at komme ned og afværge. Ellers en oplagt mulighed for at bringe HIF yderligere i front. Men der skal dog ikke gå mere end nogle minutter, førend Tobias Thomsen stikker dybt til Fredrik Carlsen, der siger tak for muligheden, og briger HIF i front med 2-0. Og 5 minutter senere, presser Andreas Pyndt sig igennem feltet, og næsten fra baglinjen, får han sendt bolden ind i det lille felt, hvor Tobias Thomsen så gør det til 3-0. Nykøbing får pyntet lidt på resultatet, da Valon Ljuti får sendt bolden ind, uden for Filip Djukic's rækkevidde.

Cheftræner, Per Frandsen: Jeg er glad for resultatet. Efter det første kvarter, får vi styr på kampen. Det er en svær bane, men vi er glade for de 3 points.